Tuesday, May 3, 2011

Balik kampung ho ho ho kampungku!

Friday 29 April 2011

Hari nie aye keja half day jew..nak balik kg punya pasal... di samping tue xder lew rushing sangat bab nak kena g amek budak seri puteri dulu blah petangnya...lepas amek budak seri puteri trus la gerak balik kg.

Oppsss!!!! chup..chup!!! belom gerak lagi....kami menyimpang ke kedai used car dulu. nak mencari keta kepada bapakku. ntoh...ngado2 nak keter nak bawak masuk kobun...yang ado xnak guna...xsesuai katanya..ekot suka la bah....huhuhu janji sonang hati.hahaha

Oleh yang demikian, kami pun melengah2kan masa dengan berpusing2 kat kedai used car tue dulu..n hasil dari pusingan 360 darjah...aye pun jadi lew cam gini..hahahhaha



Berposing ikot dan ja orang kata..bkan taw malu!hahaha tue la kepeningan dok pusing2 ja kan...bek tangkap gambaq 2,3 keping dulu kan.hahahah hasil kerja Mr. A...

Act, tue keta yang nak direkomenkan pada bapakku oleh Mr.A...Tapi setelah di amik gambo n wat slideshow bagi bapakku hasilnya adalah negatif.dia xnak plak...besa la..bapakku agak cerewet jugak.huhu sangat cerewet kalo bab memilih barang nie.hurmmmm....dia suruh kami cari len plak..apa lagi aye n Mr.A setuju jelah kan...hohoho

Lepas penat pusing2 mulalah perjalan kami ke kg ku....agak jauh jugak la perjalanan kami. memakan masa 5jam perjalanan ditambah dengan hujan lebat jadi xleh laju sangat. sampai umah dah koi 9 malam dah.

Sampai umah makan2 nasik trus tidoq.hahaha penat kowt!!!


Saturday 30 April 2011


Pagi2 bangun terus pekena bekpast, air merah@sirap + dengan kuih muih adiku beli kat makcik tepi jalan kat umahku tue...dalam koi 9 pagi tue kami bersiap sedia nak p market..bab menu hari tue agak spesel.... mak n bapakku xdak..depa p kursus...tgh hari baru balik..nak xnak aku heret la tokku p market sama2..pancing tokku kot2 dia nak beli ikan..dengan jayanya dia nak ekot.haha ku heret adikku sorang dengan Mr.A skali...best gak p market pagi2 buta...hehehe

Pas tue, ku xbeli apa2 pun..haha Mr.A ku suh beli ayam sekoq..bab tengah hari tue nak makan ayam bakaq. nyum3..sedap ooiiii!!!! Tringin plak nak makan 'apam lenggang'....beli la 6 keping...bagi Mr.A rasa..hehehe

Dah beli suma siap trus balik.....sampai umah ku pun terus la proses ayam tue untuk bakaq...nak bakaq sekoq2 besaq sangat so ku pun belah dua..siap buh garam kunyit n ready untuk di bakaq.

Mr.A plak duk nyalakan api kat bawah pokok tepi umah dengan adikku... dua2 orang neh ahli pengakap..kalo x menyala api tue memang ku gelak guling2 la cerita dia...hahaha sib baek menyala....hebat jugak la!tue la gunanya masuk pengakap...walaupun engineer fibre tapi reti nyala api kira bagus jugak la. lepas ujian nak dok kampung.hehehehe

Nie hasil kerja kami....jum tengok!



Nia ayam hasil air tanganku...bakaq sekoq!sangat tamak...kan???



Sapa dia la pakai kaen tue....tapi macam kain ku pakai ja!hahahaha



Nie tukang tunggu ayam..takot ayam makan ayam.hahaha nak jugak bergambaq!



Nie lagi...mentang2 la dia dok jaga kan..muka dia ja banyak.hahaha

Haa sebelah tue nampak sikit daging bakaq...kami bakaq daging sama..nyum3!!!


Sambil2 dok tunggu tue perutku pun dok teriak..lapaq!!!lapaq!!! sebab sedap gila bau ayam bakaq tue...hadoi dugaan betoi....memang sedap...sebab bakaq kosong ja...rasa ayam fresh ja....hadoi! teringin la plak....heheheh


Dok sat mak n pakku balik....makku wat gulai kambing...sedap woo...tapi ku xbapa makan... not ma pebret...hehe makan rasa2 jela...hihihi

Pas tue pa lagi...kami pun makan la nasik..memang lapaq kot...makan2 pas dah kenyang suma pakat2 dok nganga makan angin kat bawah rumah...jangan xtau.rumahkku ada rumah atas ok...rumah kampung kan...hehehe sedap gila kena angin kan..tambah2 dah kenyang lak tue...mataku pun ngantuk ja...dok sembang2 dgn Mr.A n tokku kat luaq..macam2 crita ada..hahaha

Petang2 skit pakku ajak p Selama. nak p beli barang kat adikku...pakku tanya ku xmau p ka?? ku pun dengan malu2 jawab...abah nak p pekan hari x? kalo p cheq nak ekot la...hehehe sambil senyum2 sumbing... pakku kata nak p...tapi dia xkata la..dia angguk ja..ku pun berlari masuk umah tukaq baju...ku suh Mr.A tukaq baju sama. xkan nak tinggal plak kan...hahaha

Sampai Selama pakku p beli barang adikku dulu...ku n makku dok sibuk memilih yang mana lawa.haha pakku n Mr.A dok nganga kat luaq.ramai gila orang kat kedai tue...makcik ala2 mami jarum ramai la...nak beli tambah kot...pilih2 pas tue ada yang adikku berkenan. panggil pakku suh bayaq.pas tue kami blah p pekan hari..ramai gila...xrasa nak tunggu lama2 kat kedai tue.huhu panas woiii!sesak sangat.....

Pi pekan  hari pakku beli macam2...besa la bawak menantu sama.mcm2 jenis lauk nak beli balik masak.hahah ku rasa cam best plak..mau xbest!!! pakku bukan senang nak layan org xkenai cam tue. kira okay la kan..boleh borak2 gelak2..jalan2 sama2 p beli barang.hehehe kira bole jadi bakal menantu pilihan ah kan.hak3 walaupun lambat g nak jadi menantu....suka...suka...suka...

Gedik???sapa??/aku ka??? memang pun ku gedik...awat??? jeles ka???hahahaha biaq la ku nak cita...xmau dengaq p maen jauh2...syuhhh...syuhhh....

Sambung balik.heeee

Lepas beli suma kami balik umah terus...macam nak ujan ja kan.malas nak singgah mana2 dah...sampai ja umah kami suma terus ngadap meja makan. pakku beli kuih belambak.apa lagi...makan jela sampai kenyang.hahaha

Petang2 sikit...dalam koi 6 ku goreng keropok...makan kat luaq sambil bersantai time hujan...lebat kot hujan...adikku n Mr.A maen chess kat luaq dengan keropok sebakul..licin depa punya keja!huhu



Tinggal bakul ja.isi dia dah habis...tengok kat luaq hujan lebat tue.memang lapaq kan!


Malamnya kami tengok TV sambil makan kuih pakku beli ptg td ada lagi..makku suruh habiskan..ku n Mr.A nyup nyap nyup nyap mengunyah bagi habis.hahahah

Lepas makan nasik malam tue, trus tidoq..ngantook gila....penat sgt2! sebab 1 hari full dengan aktiviti n makan2!hahahaha



Sunday 1st MAy 2011


Hari ahad tue pagi2 g makku dah siapkan mee kuah...kira bekpast makan mee jela...hahaha ku makan jew..mmg sedap mee makku buat.hehehe

Tengah harinya Mr.A ngikut adikku g mandi sungai..siap wat rakit katanya..memang budak2 lagi!hahaha xpala...ku xkesah pun..janji depa sronok. ku sibuk2 masak kat dapuq. mmg sebuk la bab makku n pakku p kenduri.ku xmau p.malas nak p sebab petangnya ku nak balik KL dah. nak ngemas baran suma g kan.takot xdan...hihihi (alasan ja suma tue,..ku mmg malas skit bab kenduri2 nie..hii)


Petang tue kami gerak lam koi 4 ptg dah...sampai KL koi 9. Hujan lebat kot..kami brenti kat tapah dulu makan2 minum2 sampai kenyang. Pas tue baru gerak....

Setibanya di umahku, terus lentok...penat+ngantok..ku pun hanyut..hahahaha Mr.A sms pun ku xbalas dah.nagntuk gila.hahaha





**Balik kampung yang paling best ku rasa....hehehe kan Mr.A kan???best x awak rasa?heeee




@...Sha Awifa...@

2 comments:

Master Xeniuxes said...

x ah...xbesh pown..hahaha -MR.A???

Shawf AM said...

oooo....hahaha xbest sudah!!!dok diam2!!haha Mr.A@Mr.Q.muahhaha

Thanks n lurve all!!!