Friday, September 30, 2011

Love From Ethan.

Saje je takde keja...hahaha

Nak tunjuk neh...

Kekreatifan Mr. Ethan...hehe

Ku dapat MMS dia anto..

Jeng..jeng..jeng... ^_^






Ntah besi ape ntah la..hahaha jadi la tue tanda dia ingat gak kat aku neh walaupun time busy kerja.hihihi TQ Ethan...Love It...and lOve You Muchie3!hehehe





Bini-Biniku Gengster.


Last Month lagi aku dah gedik-gedik tak sabar nak tengok cite neh... Aku rasa aku dah terpengaruh dengan citer Korea yang My Wife is a Gengster tue..suka sangat tengok.. Cite ganas yang ada aksi kelakar..hehehehe pastue yang belakon nya comel2 lak tue..hehehe


Bila kua cite neh memang aku la orang paling gedik nak gi tengok..ekot hati memang nak jew gi tengok 1st day dia kua kat wayang..tapi atas sebab2 yang tak dapat di elak kan beserta jadual yang sangat pack...memang tak leh gi la...Ethan cakap tengok weekend jela.





Aku tak kisah pun..tengok bila pun okay..tapi kalo bole memang nak cepat2 lah kan.ehhehe sebab dari last week lagi aku dah beria2 nak gik tengok citer neh...tapi Ethan cakap next week jela kan..bab last week dah tengok cite Johnny English Reborn. lagi pulak tak tau nak selit kat mana bab jadual memang pack habis.


Minggu beh jela nampak free walaupun tak free sangat...sebab aku ada kelas minggu neh..haishh la aktiviti yang tak dapat di elakkan...hehehe tapi takpe...lepas kelas kompom aku ajak Ethan gik shoping sakan siap dengan marathon mobie lagi.hahahaha minggu lepas geram kata kau!!



Lepas tengok cite Johnny English neh aku rasa tak rugi tengok... For my opinion best la citer tue..walaupun aku neh tak suka cite Mr. Bean yang ditayangkan dulu2 yang kat TV tue..hehehe sebabnya kebanyakkan cite die menggelikan tekak aku...boleh dikatakan agak pengotor.hahaha sebab tue aku tak suka tengok.hehehe


Tapi Cite dia yang neh memang aku layan gelak sampai meleleh2 air mata...hahahah walaupun nampak macam lawak bodoh and di buat2 tapi aku enjoy jugak la tengok cite neh...Dari tengok Cite raya Tak Jadi... Menyesal habis sementara nak tunggu cite tue habis...rasa rugi gila kowt..dah la tak best...cite cam besa jew...haissh la..tue yang aku tak suka tengok cite bukan2 neh...hahahaha






Kepada sapa yang tak tengok lagi cite Raya Tak Jadi tue...tak payah la gi tengok..langsung tak lawak. walaupun dalam wayang time tue ada je mamat sorang neh poyo nak gelak sampai tak berenti...kuat pulak tue..macam nak lempang je rasa!!!grrrrrrrrr...geram gile rasa.


Memang geram la..sebab lawak yang dibuat2 langsung tak lawak...hadoi macam mana nak gelak...aku rasa rugi gila masa aku kat dalam panggung tue.hohoho kalo tengok cite lain pun takpe.hahahha penyesalan tiada gunanya lagi!





***Esok nak jugak tengok citer Bini-biniku Gengster tue..kalo tak kompom aku guling2 depan Ethan!hahahah




Thursday, September 29, 2011

Ma Baby - (3 Months)

Sekejap je masa berlalu...ma baby dah umo 3 bulan dah...hehehe walaupun baru sebulan bersama dengan saya... Cepat-cepat membesar ye Kekat..membesar dengan sehat and aktif selalu taw!!

Kekat neh sangat aktif..bangun tido je dah macam2 aksi dia buat...sebelum tido komfom la ajak orang main2 dulu...agak aku neh dah separuh sedar baru dia nak tido..haishh la..siksa jiwa..dah penat2 baru dia nak tido...Kekat la hai Kekat...!Sib baik sayang...kalau tak campak jew tido kat lua..hik3!

Time neh..dia tengah tido atas kaki aku haa...saje je nak manja2...bukan nak tido tempat dia..nak jew dia menyedut haba dari aku neh...hehehe tapi xpe...i like it!!!rasa comey jew....suka manjakan dia...

Ma Baby neh kuat tido...siang malam pagi petang nak tido...lepas penat2 berlari sane sini pastue tido...bangun tido kang makan2 sampai muncit pastue berlari balik...pas tue bila dah penat sambung tido balik..macam tue la rutin harian dia.hehehe

Masa dia tido sempat lew aku snap beberapa keping gambo dia tido...sangat buas taw dia tido...tapi cute gile..macam2 cara tido ada...meh kite tengok antara yang ada..hehehe




Sedapnya dia tido....hehehe




Hah...hamek kau!penuh bergaya tido..nampak porut muncit die.hehehe




Tido beralas lengan!bantal xder.hahahah




Bebear aku dah jadi bebear die...haishhh




kalo boleh lentok lagi...mau dia letok 360' rasanya.huhu




Aku tengah tengok TV time neh..sempat aje di cari tempat landing.baik punya!hihi



Neh la antara aksi2 ganas ma baby..banyak lagi gambo die..nanti la update yer..ponet dah neh..hehehe




**Makanan dia aku bru tukar..dari whiskas kepada blackwood...hohoho boleh tahan la..ibu dia baru gaji...tue bagi makanan sedap tue.hehehehe


(Nama "Kekat" neh Ethan yang bagi...terus lekat "Kekat"..hehehe)



Monday, September 26, 2011

Last Day Puasa


Hurey..hari nie last day saya puasa syawal...



Esok raya!!!!!!Hihihihi



Jum Raya.......... ^_^




**Banyak cerita nak update tapi saya tak punya banyak masa nak menaip..hehehe tapi akan di update jugak nanti... I'Allah... ^_*



Monday, September 12, 2011

My Baby

Miss my baby Keycat muchie3.. ^^,

Baru je beberapa ari bersama...heee

Rini baru stat tinggal gi keje...haishh risau je...

Baby kan..mesti la risau...tinggal2 lak kan.

Huhuhu tapi siap dibekal kan makanan secukupnya..

Agar tak kelaparan ma baby tue..

Balik keje neh..komfom ku peluk ciam ma baby puas2..

bergelak ketawa kejap baru tido...heee

Nak upload gambo..tapi x amek gambo pun lagi...

Nanti lah yer..bila sayer free... hehehe ^____^


*Keycat..nama manja Ethan yang bagi..hehehehe


@...Sha Awifa...@

Friday, September 9, 2011

Dream after Dream


Dalam proses nak mendapatkan sesuatu yang teramat di hajati oleh hati kecil ini.heeee

I'Allah..akan aku usahakan sampai dapat...ameeennn...

Cuma memerlukan sedikit masa saja lagi.....hihih sebab fulus tak berapa ada..

Lepas tue..komfom saya akan membuzykan diri dengannya..hai la hati..sabar yer...

Akanku tunaikan keinginanmu itu...cuma bersabar sedikit masa lagi.....






@...Sha Awifa...@

Thursday, September 8, 2011

Kepuasan yang Terbeban

Stress teramat yang mengganggu jiwa telah ku lepaskan tetapi kepuasan itu memberi aku satu tamparan.
Kuasa tuhan....andai itu yang harus ku terima untuk yang terbaik..aku redha....ameennn

-----------------------------------------------------------------------

Memang rasa puas bila meluahkan sesuatu....tapi.....

Kadang-kadang kepuasan itu menjadi satu bebanan yang terbeban di setiap langkah yang akan diteruskan..adakah itu dugaan atas perbuatan???

Sesungguhnya....hati sangat terasa berat..dan malu akan tingkah laku sendiri...walaupun yakin bahawa ianya adalah betul di jalan yang sebetul-betulnya ia patut berada....

Dihimpit perasaan itu membuatkan aku ingin menangis....

Ya Allah.....bantulah aku dalam meneruskan langkah-langkah mendatang.....

Hanya itu mampu ku lakukan..berdoa..mengharap petunjuk ilahi...agar aku menemui cahaya yang akan menerangi sepanjang perjalanan hidupku ini.....

Serta..peliharalah aku di kalangan hamba-hambamu yang beriman....

Ameennnn..............

--------------------------------------------------------------------------

Kisah yang mengisahkan sesuatu pasti akan terus menjadi kisah yang akan kekal di ingatan sepanjang hayat...

Sama ada kisah yang menjadi kenagan manis, pahit, suka dan duka semuanya terpahat kemas di ingatan...itulah yang bersarang di hati kecilku ini.....

Semua yang berlaku aku turut merasa bukan sahaja dia....
Semua yang dia rasa aku turut merasainya...
Semua yang menyakitinya aku turut berasa disakiti....
Sebab semuanya berkait rapat dengan aku....

Walaupun aku sudah melebarkan sayap jauh dari sarang tetapi sarang itu masih menjadi keutamaanku...menjadi kesayanganku..menjadi tempat ku berteduh..menjadi tempat ku bergantung harap andai hujan turun....

Andai sarang itu bergoyah, aku akan turut merasa..andai sarang itu dibasahi hujan akibat kebocoran aku turut merasa walaupun beribu batu jauhnya aku.....kerna..hati aku sentiasa di situ...di sarang itu....

----------------------------------------------------------------------------

Parut yang berbekas..pasti akan terus di kenang...
Luka yang berparut pasti perit di rasai...
Perit yang terasa adalah pengajaran untukku dalam meniti setiap detik dalam hidup ini.

Kerana pengajaran itu..aku bertambah dewasa.
Hari mendatang, andai terjadi sesuatu aku mampu merawatnya sendiri....

Hati yang memendam pastinya akan menangis sendiri...
Tapi rasa yang di pendam pasti akan kekal di situ selamanya...
Tanpa ada yang mengetahuinya........

---------------------------------------------------------------------------

Hati kecilku adalah milik aku...
serta miliknya yang maha esa...

Andai dugaan ini untuk menjadikan yang terbaik...
Aku redha dengan segalanya.....

akan tetapi...

Ya Allah....

Kau titipkanlah kesabaran dalam hatiku untuk menempuhi ujian mu ini.
Kau berikanlah aku kekuatan untuk terus melangkah mencari redha mu di muka bumi ini.
Kau maha berkuasa....maha mengetahui akan sesuatu...bantulah hambamu ini...........

--------------------------------------------------------------------------------------







@...Sha Awifa...@

Thanks n lurve all!!!