Tuesday, February 26, 2013

DUGAAN


Huk..huk...huk..... :'(


Rasa macam nk demam.....

Xsedap badan.....

Sakit tekak dah terasa sikit2....pedih jew....

Hidung dah mula berair.....

Asyik bersin jew dari pagi......huhuhu

Tak nak demam...... :'(

Harap2 tak jadi la demam.....huhuhu



Kalau badan xsihat....

Mula la rasa mengada2....

Macam nak nanges pun ada.....

Memang rasa lemah sesangat....huhuhu

Kompom en.suami jadi mangsa keadaan balik nanti....

Hihihihi bole manja2 lebih sikit....keh..keh..keh... :-P

Xsihat pun ada niat jahat lagi..huhuhu



Demam...gik maen jauh2 yer....

Xmo demam!

Nanti susah nak buat kerja....

Kerja dah la bertimbun....

Kena siapkan before due.....huwarghhh....

Sempat kew???

Hurmmmm kalau tak sempat nasib lahnyer bos....huhuhu















**tunggu en.suami amek.....tak sabar nak balik.....huhuhuhu nak rehat jew rasa time neh.......






Monday, February 25, 2013

Lunch @ Tarbush

Alhamdulillah......

Kekenyangan.....

Bos blanje kau......huhuhu

Makan makanan arab lagi....

Berempat jew....sebab yang laen keluar awal....

Bos blanje sempena besday 1 of my PE....hihihi

Mula2 niat hAti aku xnak kuar....dah di ajak....kua jugak la.huhuhu

masa otw g sunway...bos tanya aku.....

Minat tak jadi PE?? Best tak keja kat opis neh.....hahaha

Aku jawab nak xnk jew.....boleh la boss....hihihi

Terdiam boss.....hihihi

Best la jugak boss......walaupun kadang2 xbest...huhuhu




Pas tuh bos dah sebuk tanya bila habis pantang...baby kluar pun belum noss dah suruh masuk cepat2...haishhhh kesian aku taw!!

baru berangan nak cuti lama2 sikit....hurmmm terpksa dipikirkan semula....







Apa pun...tq boss blanja makan tadi....kemengahan aku sampai sekarang neh.huhuhu

















**rezeki baby...makan sedap2 je dia masa dalam perut neh.....huhuhu Minggu neh en.suami dah ajak makan korean food lagik...hehehe shedap!!!!!!





Sunday, February 24, 2013

37 weeks

Genap 37 weeks hari ini...

Last friday g checkup.....

Doc cakap....position baby dh cantek....

Tunggu masa jela....huhuhu nebes!




And masa nak scan...doc cakap tetiba....

Cantek perut!!

Aik??? Heran jap....

Tanya doc kenapa.....

Dia cakap perut licin jew...sapu ubat pape kew?

Xder strechmark.....hihihi

Alhamdulillah.....

Aku xder sapu pape pun....

Doc cakap...mesti dulu2 aktif bersukan neh....

Sangat aktif!!!

Doc cakap...otot perut dah pejal....so baby xsampai ke kulit perut...

And rongga dalam besar tok baby...jadi perut atlit xbeso...kecik nomey jew...

Hihihi jadi..xheran la kalau ramai cakap perut aku kecik..dah tau napa dh...

Tak risau lagi.... :-)




And baby punya berat pun normal....sume nomal...jus tunggu hari jela...

Hihihi xsabarnya nak jumpa my lil baby neh....

Cepat2 la kua yer sayang.... ♥♡♥

Bubu n babah dah tak sabar nak jumpa baby...













**c3pat masa berlalu......tau2 baby dah nak klua dah....hihi




Tuesday, February 19, 2013

The Street Cafe


Last night after en.suami habis maen badminton terus ajak dia cari korean foods...terasa macam nak makan.....hihihi



Nasib area SS15 ada satu kedai korean and paling best ianya halal. So ape lagi.....menggedik2 lah aku ajak gik makan kat situ...hihi



Menu yang agak menarik and femes dalam citer korea ada.....aku pun terpengaruh la nak mencuba rasa....hihi



Neh apa yang kami order......




chentaquqasehmu

Menu dia yang kaler maler...chantek!!!hihih






Antara pilihan yang ada...pilih2!!!






Nie en.suami punya makanan.... raboki grilled cheese atau pun megi cheese!hahahaha






Nie bibimbab aku punya...dah siap gaul..hihihi






Ini masa belum gaul....ada sup n kimchi...nyum2.....
Aku makan xhabis pun...nasi dia banyak sangat...huhu





Nie air yang kami order....
Honeydew choc for me and coffee street style untuk en.suami...
Sedap!!!!






Okay....kanak2 rebina sedang menconteng....
Kat sini bole tulis and tampal2 kononnya kite dah penah dtng sini.hihi







Ops....last skali...nie spicy rice cake street style....
Sedap.....sebab makan masa panas and pedas jugak la...hihi
Makanan paling femes kalo nonton cite korea....







Itu jela yang kami makan.....and hujung bulan neh bole try menu lain pulak....itu pun kalau baby belum keluar lah...kalau dah keluar xtau la bila pulak bole gik....hihihi



Kat sini harga dia agak berpatutan jugak la....xmahal sangat xmurah sangat..sedang2 jew....mampu milik lah boleh dikatakan...heheheheh



Sesapa yang suka and rasa nak try makanan korea boleh la gik kedai neh.....dia ada 2 cawangan....1 kat SS15 subang Jaya near taylor college and lagi 1 kat sunway pyramid....aku lagi prefer kat SS15 punya..xsesak sangat....kalau sunway pyramid paham2 jelah kn.....dalam mall...memang aku xbrapa minat....hihihihi







**act, semenjak menunggu hari nie....dah lama aku xmasuk dapur..asek makan luar jew....kalau masuk dapur pun time masak air jew...hohohoho teruk betul!!! Nasib en.suami aku xkisah...






Monday, February 18, 2013

Nama untuk Baby






Kebosanan di opis......
Bukan xder keja....mood yang xder nak buat kerja....
Isnin lah katakan....
Mood belum balik dari bercuti lagi...hohoho



Weekend habiskan di Banting....kg en.suami....
Semalam baru balik Puchong....
Hari Sabtu teman MIL gik taklimat umrah....
Balik terus terbungkang sampai pagi....
Penat sungguh...walaupun hanya tawaf Komplek PKNS sekejap...



Ada jugak la jumpa sedara mara....
And soklan paling pebret dorang neh...."bila due?"
Hihi aku senyum jela....and MIL tolong jawabkan....
Penat dah ku nak jawab....
Tapi biasa la tuh....memang itu akan ditanya kalau aku jumpa org preggy pun..hihi



And ada jugak la yang tanya soklan laen....
Ada yang tanya...
"Dah ada nama untuk baby?"
"Baby letak nama apa nanti?"
"Dah cari nama baby?"
Hahaha soalan yang aku malas nak jawab.....
Konon secret la nama anak aku....
Bia keluar dulu baru kasi 1 dunia tahu nama apa....


And paling penting nama anak aku 2 patah perkataan jew...xmo la sampai 3,4,5...panjang sangat....susah bakal suami nak angkat nikah bila nk kawen....huhu nanti penuh surat beranak...n nak isi borang pun susah...nama saje dah 1 page.hihi



Tokku ada suggestkan nama untuk anakku...hihihi tapi macam kelakar sikit la...idea orang tua kan...tapi aku takde la nak gelak berdekah2 walaupun dalam hati memang gelak bagai nak rak...mak n abah aku pun dah xder nak cover2...memang gelak habis2an....huhuhu....apa pun terima kasih tok dengan cadangan  tue....kami dah ada nama dah...suruh la cucu tok yang laen namakan anak depa taw.....huhuhu


hihihi tau tak, dia suh namakan "Salasiah" kalau gurl and "Hafizullah" kalau boy....dia cakap kat kg aku xde lagi orang nama macam tuh...hihihi aku senyum jela....biasa la orang tua....kita orang muda nak yang moden2 je nama....mana mau pilih nama macam tuh...tapi insha allah...nama anak aku xde lew moden sangat....bak kata doc aku...klasik nama aku...and agak klasik jugak la nama anak aku nanti.hihihi



Walaupun aku and en.suami dah ada nama yang nak di namakan nanti....
Selagi tak keluar dari perut...bialah dengan nama "baby" jew...hihi Biarlah rahsia bak kata Dato CT.....cam retis kau!


Inshaallah.....semoga baby cepat2 keluar....
Ramai xsaba nak tunggu baby keluar...
Hope baby keluar before "Puan" dia g umrah lah....
Ameen......
Aku due on 15 march...tapi my MIL gik umrah 12 march....
Sempat la dia tengok cucunya before g umrah..
Xde la dia nak risau bila cucu dia nak kua masa kat sana..
kalau baby keluar 1 march pun ok jugak...dapat la aku cuti lama sikit...hahaha
Sebab aku masuk keja balik mid Mei....
Lama kau aku cuti kalau deliver hujung bulan nie....hihihi


"Puan" adalah gelaran nenek bagi belah en.suami...."Atuk" untuk datuknyer la....nenek jew laen skit panggilannya.....kalau belah aku, bapakku jadi "tokwan" and makku jadi "opah"......hihi neh aku yng sukahati nk macam tue.....nenek aku, aku panggil tok jew....bia cucu dia panggil neneknyer opah...aku suka.hihihi



This week almost 37weeks...and beg bju belum masuk keta tapi dah siap kemas dah....balik karang bru masukkan...hihi nebes neh....baby pun dah gaya tak sabar nk keluar...bukan maen aktif lagi.....senget2 perut aku....hihihi tak sabar nk tunggu baby keluar...bole gomoi2 sikit....hihihi










**jumaat neh macam biasa la rutin aku....jumpa doc....hope semunya okay...ameenn







Thursday, February 14, 2013

Packing List

Pejam celik pejam celik few weeks to go....wohohoho nebes kau!!!
Sungguh,....terasa masa sangat pantas berlalu.....
Rasa macam baru kelmarin aku kahwin......
Rasa macam semalam baru dapat gud news yang ku preggy....
Rasa macam semalam semuanya berlaku.....

Tapi....rupa2nya....dah almost 9 months perkahwinan aku....
And our lil baby pun akan kuar soon.....
Act due dte on 15th March 2013...
But doc expect baby will come out early....
Xkisah lah....as long as baby sihat and sempurna sifat kejadiannya....ameen


So....based on nasiht doc...i need to start packing by now....
Anytime baby nak kua di kua jew...so stand by mood lah skarang neh....hihi


Last night dah packing barang semua....
Beg for baby and bag for mom....2 beg lah jawabnya...hihi


Beg baby di isi as below...

1- Baju baby
2- towel
3- blanket
4- mitten n booties
5- binder
6- nappy rash cream
7- diaper
8- napkin
9- wet tissue
10- bathing set
11- topi


My bag.......

1- kain batik
2- Tshirt
3- socks
4- tudung
5-towel
6- bathing set
7- maternity pads
8- bra n panties
9- alat make up sikit (nak kua spital msti nak comey2 juger..hihi)





Rasany itu je list yang penting.....kalau ada tertinggal apa2 bole suh en.somi balik rumah amek..nasib dekat..huhu and jangan lupa bawak makanan spare sikit..kot2 lapo ke kan....hihihi


Paling penting....jangan dilupakan bawak air zam2 and kurma. Bole digunakan bila perlu......


Aku punya planning nak fully BF.....so dh packing siap2 breast pump...in case kalau nak guna masa kat spital.....huhuhu hope berjayalah BF sampai baby 2 years old.....


And lastly...daddy punya barang packing sendiri lah yer....kalau nak stay kat spital rasanya tshirt selai dua dh cukup.....and lagi best aku plan nak book VIP room...so, dah siap ada sofa semua....selesa la sikit en.somi temankan...huhuhu


Kalau ramai yang datang melawat aku kat spital pun selesa sikit....3h2m kat spital xde lew bosan sangat.....kalau siap ada tv n wifi bagai..hihihihi


Planning high class.....apa yang dapat nnti xtau la..hope masa aku nak besalin tue ada la bilik VIP yang kosong...huhuhuhu




Makin dekat nk due makin nebes rasa....and aku siap tebawak muka doc dalam mimpi...takut punya pasal....banyak sangat pikir sampai mimpi2 lah....huhuhu


1st experience kan..memang memacam lah....huhuhu apa pun..hope everything ok lah....ameeen. semoga dipermudahkan segala urusan nanti...












**baby belum kua lagi...tapi aku dh sip pikir sal nak cukur jambul, aqiqah....macam2 lagi la.....nasib babysitter upah maklong aku jew...kalau tak, kompom pening kepala pulak nak bagi sapa jaga baby bila aku start kerja nanti...huhuhu









Wednesday, February 13, 2013

Selesai mendobi.


Puas cuti raya cina?......

Aku tak puas. Rasa nak cuti lagi weh.....

Pagi tadi malas je nak bangun gik keje....haishh...

Apa pun...weekend memang full dengan aktiviti....

Sabtu gik shopping completekan barang baby yang mana x complete lagi....

Pas tue teman en.somi karaoke....hehehe

And ahadnya pulak...adalah sesi mendobi....

Dobi baju aku yang dah penuh bakul.....and baju baby...hihi

Baru aku perasan...baju baby 1 bakul penuh...hebat betul aku shopping...hihi

Aku beli sikit and mom n dad in law belikan sikit...memang banyak la bju baby...

Atuk and nenek shoppingkan lagi....mekasih atuk n nenek!!hihihi



Bgus jugak dah siap dobi semua....tinggal nak masuk beg je la skang neh....

Last check up...doc cakap dh bole dah prepare beg dalam keta...

Mana lah tau kot2 baby nak kluar awal...haishh seram sejuk aku dengar....

Takut pun ada.....

Next weeks dah 37 weeks and ada appoinment dengan doc....

Doc cakap dah bole ready la.....huhuhuhu makin nebes aku jadinya....

Insha Allah....harap2 semuanya ok.....

Ameeen....


Baby pulak dah semakin aktif...menjadi2 dia bergerak...

Memang tak sabar dah gamaknya nak kua jumpa dengan bubu and babah die..hihi

Aku pun excited jugak...tak sabar nak jumpa si nomey yang tendang2 perutku nie...

hihi macam aku ke macam bapaknyer ke macam sape kah...hihi nantikn jelah....









**kak anom.....congrates...welcome to da club!! Take care yer.... :-) and jaga diri jangan lasak2 yer....







Friday, February 8, 2013

35 weeks


Aalhamdulillah.....



Syukur.....35 weeks sudah.....

And today ada appoinmen dengan Doc....

Hope, everything will be okay......





And baby sangat aktif.....hihihi

Tak saba nak keluar le tuh kata babahnyer.....

Sabar ye baby....hujung bulan nati baru kuar okay...

Bubu awak neh belum apply cuti lagi.....hihihi

Barang2 pun belum ready lagi....tunggu sekejap yerk....




Minggu neh minggu busy.....

Busy siApkan tempahan kuih raya.....

hehehe lambat lagi raya....tapi neh nuntuk raya cina okay...

Ada cina opis en.somi order kuih sepit.....

800pcs...masak membuat....hohoho

Alhamdulillah rezeki......

Lepas neh boleh la bukak order untuk raya puasa pulak...hihihi




Fuhh...kesihatan agak kurang memberangsangkan.....

Sakit pinggang yang melampau....

Berjalan pun dh macam orang sakit urat dah...

Walaupun memang sakit urat kot sebenarnya....

Duduk lelama nak bangun sakit...bila berdiri lelama nak duduk sakit...

Dugaan....huhuhu

Xpelah...dah xlama baby nak kuar....

Moga2 semuanya baik2 sahaja.....ameeen....

Walaupun semakin nebes dirasai....huhuhu










**tak sabar nak g checkup...nak tengok pipi bam2 anak bubu dalam pewut neh....hihihi harap baby sihat sentiasa......ameenn.



Saturday, February 2, 2013

aduhh......sakitnya!


Alhamdulillah.....




Now dh otw ke shah alam....shopping time!


Hahaha pagi td sebelum gerak bukan main sakit lagi perut aku...

Macam nak terberanak rasa.....

Rupanya2...senak perut sebab lambat breakfast je....huhuhu


Siap rasa nk guling2 lagi....nasib perut besar xle guling2..kalo x..mau ku guling2 macam cite hindustan..memang sakit sangat2.....

En.somi dh tak tau nak buat apa....aku macam ak nanges pun ada...huhuhu


Solution nyer, aku minum teh tanpa gula...mintak en.somi buatkan...huhu

Siap aku  minu, air zam2 bagai....


Alhamdulillah...sejam lepas tue dh kurang sakit and beransur baik....

Jadi bole lah gik shopping dengan jayanya...hihihi










**shopping barang mama nk g umrah and shopping barang baby skali....hihi







Friday, February 1, 2013

Mood Swings


Lately....mood swings or mood disorder attacked my daily routine. Fuhhh....Sometimes, i felt like crying even though small thing happened.



Very sensitive okay!!!


But it is the truth. I become more sensitive for no reasons sometimes. And i think it caused by hormones changes due to pregnancy.


And of coz, during this time, i need someone that can understand my feeling....Be by my side all the time....accompany me when i need a shoulder to lean on. Someone that can be everything in my life....


Please....do understand my feeling.....try to understand even little....please.....am hoping for that.....











**tired....stressed....dear God please help me!!!......






Thanks n lurve all!!!