Saturday, October 22, 2011

Assignments


Ada 3 assignment aku nak kena siapkan dalam tempoh 2 minggu ini....sebab next month dah kena anta,..padan muka aku sebab susahkan diri lagi..hahahahaha hasilnya akukena siapkan 3 subject neh punya esement.....


1-  Human Resource Development

2-  Algebra and Function

3-  MicroEconomic


Untuk HRD aku baru start buat intro......ok la jugak tue kan dari takder langsung...heeee

Untuk Algebra pulak baru conteng2 kat kertas soklan....conteng apa?? kalo conteng jawapan bagus le jugak tapi neh main conteng2 orang lidi pegang bunga jew...haduyai!!!haishhh bila nak siap pun tak taw la...

Untuk MicroE plak baru siap cari bahan2 nak goreng..rencah2 dah siap...cuma ayat mula je tak sdtart2 lagi...hehehe teruk kan..kalo dah start buat kompom dah nak siap dah skang neh..tapi apa boleh buat... modd and idea tue takder plak.hahahha (Alasan jew neh)..... PEMALAS!!!! itu yangbetulnya...hahahha

Haaa...tau takpe..memang tak siap lah kan...kalo asek denganblog jew...pas tue kak FB...masalah betoi la...haishhh!!! dah2...cepat2 start buat..at least kena siap 1 malam nie..hehehe chaiyik...chaiyok...!!!


dengan muka malas terpaksa membuka lembaran yang paling bosan..iaitu  Assignment!!!!!huwarghhhhh

lagi geram bila KEKAT yang sibuk2 baca buku aku...grrrr.....kalo bole siapkan assignment aku neh bagus jugak... KEKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Kalo Kekat macam nie kan bagus..ini takdenyer.....
bersepah buku and pen aku dibuat bola..haduyai!!!!




**Sib baik ade Kekat teman..takde la aku bosan sangat.hahahahha



Taman Pertanian Shah Alam


16 Oktober 2011, Sunday...


Kononnya hari neh kami nak pergi exercise lah katanya...Planning punya planning....tub2 nak g jalan2 kat Taman Pertanian Shah Alam neh.... Jalan-jalan je okay...last time pergi naik main basikal kali neh tak nak main basikal dah...sakit montot katanya sebab seat dia tak best.hihi jadi kali neh pergi hanya untuk jalan2 kuarkan poluh...memang berpoluh lah....berejam kot berjalan..hehehe

Lagi-lagi tambah berpoluh sebab before jalan-jalan dalam tue...sempat jugak picnic dulu kat lua dia...dekat parking lot pun jadi..xpayah tempat selesa sangat...bentang tikar je terus jalan...hahaha bila sesi kenyangkan perut dah selesai barulah start proses nak longgarkan angota badan yang dah lama tak berexercise....




Sesi makan2...Ada nasi goreng+bergedil+lempeng+kari ayam+kopi O.
Sedap sangat makan ramai2....nyum3.....




First, of coz la gik kaunter dia amek tiket...TIKET? Yup...nak masuk memerlukan tiket yang berharga RM3.00 seorang...murah je....kalo mahal aku pu tak nak masuk dalam tue.hehehe baik gik taman tasik kan...dah kompom2 free...tapikite orang neh memang suka gik sini...bab dia memang hutan habis...segar je udara...best sangat bila keliling hijau je nampak...bulat mata..best jew rasa....

Dah beli tiket nak masuk...bersiap sedia lah kan...pas tue singgah kaunter Tiket untuk nak masuk Rumah 4 Musim pulak....Sesapa yang nak masuk kena beli tiket terus...dah tak dijualkat dalam macam dolu2...so, sapa nak masuk beli la awal2 kan...hehehe ape lagi...kami neh pun dengan jakunya terus beli la..bab sume tak pernah masuk...memang beli la bab nak masuk untuk 1st timenyer..heheheh dah siap beli sume apa tunggu lagi...mari kita bergerak!!!!!




Neh la gadis-gadis bunga yang sempat lagi posing...
masuk2 je dah sibuk nak bergambo..hahahaha


Mulanya kami singgah kat taman Haiwan....tapi tak banyak sangat la haiwan dia...ada rusa...burung kakak tua, kuda and ada la Landak.hahahha neh je gamba yang sempat ambil.




Rusa2 yang agak kurus...maybe xbrapa cukup makan kot.huhu


Dah puas2 pusing tengok menatang teruskan lagi perjalanan...sampai le pulak ke Perkampungan Budaya..kat sini macam2 jenis rumah boleh tengok...cam mana design dia..material dia guna...hehehe dari macam2 negeri ada.... yang menarik ahati tentulah rumah nogori saye...PERAK taw!!!



Haaa...amek kau...Umah Pak Alang aku singgah...act, aku tengok xbanyak beza pun design rumah2 kat sini...
cuma ade beza pada bahagian tangga and pintu jew...hehehe bumbung ada jugak la sikit beza dia..hehehe

Dah puas begambo kat rumah2 neh terus la berjalan lagi hingga ke destinasi yang ingin dituju...iaitu rumah 4 musim....jum kita berjalan di rumah sejuk...time neh tengah summer..jum3.....



Merah kau daun2 yang berguguran...hehehehe



Neh model tak sedar diri...hehehe merenung habis..



Malas nak cite banyak2...sapa nak tau lebih lanjut gik la melawat sendiri kay...neh gambo2 yang sempat amek...jum tengok...hahahhaha



Cik Izyanti and Bf...masa neh kat taman cendawan...hehehe
Pelik kan sebab ada tempat untuk exercise..hihi




Neh masa ont panjat menara tinjau kat taman cendawan neh...
tinggi jugak...lebih kurang 3 storey building..huhu




Neh kat tasik Taman cemdawan...bole berakit and berkayak tau..hehehe


Dah penat jalan2...siap benti minum2 dulu kat gerai makcik yang ada kat situ...pas tue terus jalan balik separuh jalan jew...dah tak larat sangat terus tumpang bus yang disediakan kat dalam tue....public transport yang memang bagus bila time dah penat2 tue kan....tak payah susahkan diri berjalan balik..hehehehe


Chiowww......will be cont for next trip.




**Next trip xtau bila...tapi yang pasti memang akan ada next and next trip..hehehehe






Tuju Tuju Rindu

Layannnnnnnn................terlayan plak lagu ini sambeil buat asignment.. hehehehe (^___^)


Tuju Tuju Rindu – Arrow


Sejak ku bertemu dengan dirimu
Hatiku menjadi semakin rindu
Tak dapat nak disembunyikan lagi
Perasaan ini


Kekasih aku telah jatuh cinta
Padamu hanyalah yang aku puja
Kekasih inginkah engkau menjadi
Oh buah hatiku

Tersiksa aku jiwa tersiksa
Bila mataku tak memandang matamu
Berilah aku peluang membuktikan sayangku ini
Demi kasih kita ku korbankan jiwa

Kau menjelma bagaikan bidadari
Yang singgah di kala hatiku sunyi
Kau umpama pelangi waktu pagi
Keayuanmu menambat hati

Tuhan tolonglah aku kucintai dia
Sungguh-sungguh hatiku bukanlah dipaksa
Sayang sambutlah rindu rindu yang aku tuju
Tuju kepadamu duhai kekasihku





**Terindu kat Ethan plak.hehehe



Friday, October 7, 2011

KAU Pencuri.


 PENCURI...................PENCURI..................PENCURI.

Kalau pencuri yang betol2 kompom2 aku dah lari lintang pukang...xdan nak menjerit rasanya..hahaha aku kan penakut....hilang suara nak menjerit...yang tau hanyalah nak selamatkan diri sendiri jew....hihi

Aku dah planning baik punya untuk sabtu esok nya.... bangun pagi buat breakfast tok adik aku yang tetiba balik dari hostel.....lepas tue nak kemas rumah....almaklum la rumah dah macam tongkang pecah dah gayanya sebab aku kemas rumah seminggu skali jew.hak3 pemalas sangat kan! Apa boleh buat takdak masa nak buat la...weekend ja yang free pun....ok la tue dari tak kemas langsung kan.heee ^^,

Lepas tue nak mandikan Ma Baby yang kakinya dah hitam legam sebab dah pandai bejalan kua rumah..penat wooo...pantang bukak pintu..terus berlari kelua...ada membe tunggu kat depan rumah lah katakan...hebat betul membe2 die...dari umah bawah sanggup panjat tangga nak jumpa Ma Baby..ngado2 betol!...penat aku mengepung dia tak nak bagi kelua rumah...

Lepas tue nak kemaskan kertas2 yang besepah penuh rumah sebab dikoyak oleh Ma Baby yang sangat nakal tue.....dia gigit2 sampai koyak pas tue sepahkan penuh rumah....haishhh sabar jela...apa bole buat..telah2 dia bodo..kalo dia cerdik kompom tak buat cam tue kan..aku redha jela...dah la bola besepah2 merata tempat...siap dalam bilik air pun dia boleh bantai main bola...hadoi!!!

Banyak kan kerja aku nak buat...mana dengan asement besepah rak siap lagi...sume kena submit hujung bulan nanti lak tue serentak.fuhhhh...sesak nafas sekejap....tub tab tub tab pulak dapat SMS esok ada kelas ganti  yang minggu lepas punya. Leceh betoi la...dah tercuri masa aku nak kemas umah suma.... memang betol2 pencuri la....rosak segala mak nenek planning aku..dengan kedai dobi yang dah bertimbun tak mendobi...ullalalalalala....penatnya rasa...macam nak tekeluar lidah rasa...hahahahaha

Takpelah...sebagai manusia....aku akan bertahan demi meneruskan langkah2 yang berguna dalam hidup ini...cheeewahhhh! poyos la pulak tiba2...heheheh apa boleh buat..redha jela nak tak nak kan....demi sebuah kejayaan....hihi chiow.!!! malas nak karang banyak2...sekadar nak meluahkan rasa jew..hihi tatatatat.




***Kelas tiap minggu pulak bulan October neh...hurmmmmmm


Thursday, October 6, 2011

Sibuknya DIA!

OCTOBER ========= PALING SIBUK!

Haishhh penat dah rasa sementara nak tunggu habis bulan october neh.

Mana dengan asementnya.....mane dengan weekend yg sentiasa penuh...

Sampaikan bilakah masa aku nak berehat senang lenang?huhu

Terus GHAIB waktu senang lenang dari jadual aku..fuhhhh

Dasyat betul bulan October neh...memang pack habis!

Komferm2 la yang free waktu malam lepas habis keje...

Itu pun kompom2 b4 kol 10 pm aku dah kena ada kat umah...

Bab jadual tido ku koi 11 pm..kalo lewat memang liat la nak bangun subuh nari.huhuh

Apa pun...Ya Allah...permudahkanlah segala urusan hambamu ini....amennnn....

Macam2 perlu aku lakukan untuk menempuh detik2 yang penuh bermakna ini... (^___^)




***Bila kah aku nak start buat preparation...December dah x lama lagi nak muncul... *_* penin2!


Thanks n lurve all!!!