Wednesday, July 27, 2011

Dis_tract_ed

dis_tract_ed.

un_satisfi_ed.

di_versificati_on.

un_relat_ed.

dis_concernt_ing.

dis_comfort_ing.

un_finish_ed





@...Sha Awifa...@

Minus One.

SENGAL.......&.......JANGGAL.

Terasa sangat kowt bila time nak makan...Rasa cam rongak je kat belakang..Rasa tak puas je mengunyah..heeee

Hebatnya ciptaan Allah....Hilang satu je..bukan suma pun...Tapi dah rasa tak selesa nak mengunyah.. ^^,

Takpe..lama2 t akan biasa la tue kan...Sib baik la kat agak dalam position dia..

Kalo kat depan komfom2 lepas nie senyum ttp mulut.hik3

Yang penting dah tak sakit lagi nanti.....Bulan puasa akan datang bole makan dengan senang hati.heee

Tapi ada lagi sikit nak g betulkan...lepas tue komfom2 xde lagi sakit gigi. i'allah..

Budget kao lebih bole la buat macam2..hehehe bukan ape...

Kesihatan gigi kena jaga jugak..baru sekarang sedar..

Sebab xpenah gik cek gigi pun dari kecik. TAK PERNAH ok!

Semalam 1st time g cabut gigi kat kinik...kalo x bia je sakit pun..Sebab TAKUT punya pasal..sanggup tahan....

Sampai dah tak tertahan baru la g jupa Mr. Dentist.itu pun gigil2 je semalam.hehehe

Lawak gila!!!...penakut ok...sangat2 takut kalo bab2 ada guna jarum neh.heeee

Nampak je cam ganas kan..tapi ceis...penakut gila!!!hahahahah

Masa nak pergi semalam budak2 opis dah dok cite pelik2 nak bg ak takut...

Memang takut lew...g kinik tuee..sampai2 je rasa sejuk kaki...hehehe

Lepas tue..jupa doc tue...dia cucuk ubat kebas suma...pas 2 cabut xde rasa apa pun..

Apa yang aku takut sangat sebelum nie pun xtau la.hahahahha lawak sangat2!!!!

Ada yang suh gi kinik kerajaan...murah katanya...

Memang la..sapa xnak yang murahkan...tapi bagi ak bia la mahal sikit janji tak sakit and cepat prosesnya dahla..hehehemahal ke murah ke lain cite la...hehehehe

Haish...dah hilang 1 batang...yang tinggal kena jaga la betul2...

Nanti main kosong le kalo xjaga..kan3... ^______^






**Kinik Doc. Zainal...sangat best doc dia bagus je wat keje..hehehe lemah lembut je.heee nnti komfom nak g lagi..


@...Sha Awifa...@

Monday, July 25, 2011

Tetejot oboy!

Tetejot Oboy!!!

Hehehe tekejut ke die?yelah kot...

Aku dalam bank di teleponnya tiba2...

Barang dah sampai la tue..hik4

pas tue cakap gelak2 semacam je.....

komfom tengah merah muka le tuh time tue.hik3

Kalo ada sebelah komfom aku dikejarnya sampai dapat.hehehe

Segan la tue kat officemate die....

dapat........

Cake...roses... & bear with 'i luv u' ballon!

U like it?

Wonderful kan!!hehehe



......Special delivery......

to his office!


on his special day... ^____^



HAPPY BIRTHDAY!




 **Wish u have great besday ever!njoy ur life n hope all dreams come true.much lurve!...


@...Sha Awifa...@

Thursday, July 21, 2011

Rindu Setengah Mati

D Masiv
Rindu Setengah Mati


Aku ingin engkau ada disini
menemaniku saat sepi
menemaniku saat gundah

 
berat hidup ini tanpa dirimu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu

Reff:
aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati

meski tlah lama kita tak bertemu
ku slalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu

aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
ku tak bisa hidup tanpamu
aku rindu…






@...Sha Awifa...@

Kisah Hati.

Kisah Hati - Alyah

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya


@...Sha Awifa...@

Wednesday, July 20, 2011

Suprise.

@____MOOD____@


:.................waiting................:




**Will be........soon. ^_____^  (Hope)




@...Sha Awifa...@

Tuesday, July 19, 2011

Pattana Golf and Sport Resort

Mr. Ethan di sana...everytime dia ada keje luar komfom2 dk hotel neh...dengan bos mat saleh dia...hotel mmg best..makan mahal mampos.huahuahua nape aku pulak yang kisah??ntah...hahahaha sebab dok hotel nie dekat dengan site dia..tue yang asek dok hotel nie je..huhu macam2 tempat menarik ada tapi kesian tak berpeluang nak g tengok.hehehe



Paling tak tahan tengok swimming pool dia lah..wah2...chantek gila! kalo bawak aku sangup je aku tinggal kat hotel tue..bole belasah swimming sampai lebam..siap ada spa lagi okay!free for guest ok..jangan jeles.! tapi aku jeles sebab Mr. Ethan slalu je pegi sana.heh!jeles...jeles..jeles...sangat jeles!!!!




Sapa yang tak jeles...kalo nengok sebesar alam punya swimming poll! haishh...tak bole jadi neh...kena kawen cepat2... (mood gatal!) bole ekot kalo g outstation..hahahahhahaha shukew!!!!!

Tapi yang xbestnyer dia xder free wifi...xmacam hotel kat mesia..huhu so...xleh la nak skype ke ym ke apa ke...kol n sms jela....sib baik la Etahn bukan jenis yang kedekut..nak jugak dia kol aku 2,3 kali sehari..hehehehe

Jumaat t baru dia balik...hurmm lambat pulak rasa nak tunggu ma hero neh balik..hehehehe kalo dia balik senang hidupku...takyah drive sendiri gi keja..ada orang hantarkan..best nyer! ahahahha aku xsuka jem!!!mgu neh asek tension je kapla otak aku neh ngadap jem nak g keja..sakit kaki2! manual kan...kalo auto xder lew kisah sangat.hahahhahaha opssss!!!

Dah habis!


(Potensi untuk kena tinggal lagi besar..and untuk jeles juga lagi bertambah bila dia kan ke serata pelusuk dunia...paling jeles bila dia nak g new zealand...!huh sungguh tak aci.)


**Ethan...cepat pulang yer....xder awak...bosan je rasa..xda orang nak gaduh2..hehehe miss u!




@...Sha Awifa...@

Sakit Gigi.

Fuhhh...sakit gila!!!

Sapa yang tak penah rasa sakit gigi..tipoooOO!!!

BAby jela...sebab xder gigi lagi.kan....




Macam nie jela gayanya..menonggeng xkena meniarap xkena suma xkena..

TAHAN jela penuh keSABARan..

Itu je mampu cakap...

Sabar jela kat opis kemarin...seharian takleh wat keje..

Rasa berdenyut2 jew...rasa cam nak cabut time2 tue jugak...

Besa la...bila sakit baru rasa nak cabut...time tak sakit wat tak peduli je pun..huhu

TAkpe lah...dugaan Allah bagi kan...sabar jela...lagi kena sebab sebab semalam puasa lak tue...aduyaii...tuhan jela tahu cam mana sakitnya...

BAlik keja drive keta gigil2 jew....mana tahan lapo lagi siap dengan tahan sakit gigi lagi...

Dugaan betol semalam...huhu

Tapi sakit2 gigi bole je lagi layan citer KOREA.hik3

Tau2 tetido dah..sedar2 dah pagi...heee

Alhamdulilah..hari nie dah bertambah baik...cuma ada rasa sengal2 je sikit lagi....

Esok baik terus la tue kan...hehehe





**Slalu MAcam tue...datang penyakit bila Mr. Ethan takda...jauh nun d perantauan..sabar...!itu je mampu..huhu cepat balik ye MA HERO. (dialah tempat aku bergantung bila jauh dari keluarga)




@...Sha Awifa...@

Monday, July 11, 2011

Kembali Normal


"Alhamdulillah....."

Hanya itu yang mampu aku ucapkan...

Dengan setiap pemberianMu Ya Allah....

Teruskanlah membimbing aku di jalan yang kau redhai...

Setelah semuanya kembali seperti sedia kala...

Setelah segalanya berubah ke asal....

Aku rasa lebih tenang serta gembira....

I'Allah....aku aku gunakan sebaik mungkin pelung ini..

Demi mencari sesuatu yang diredhai.....


AMINN......



**Dugaan yang didahului pastinya akan disulami bahagia kemudiaannya......



@...Sha Awifa...@

Tuesday, July 5, 2011

WATCHNG TRANSFORMER!

Autobots!!!!!~~~

Help...help...help....

Decepticons kacau saya!!!

Muahahahahahah~~!!!

Yelah..tau xpa...

kite tengok Transformer last nite.

BEST Woo!!!!heeee]

Sampaikan beli wafle tapi xmakan2 la...

Kusyuk sangat tengok citer....hahahaha

Tapi GILEW punya KEBAS bontot duduk...

Lama gak kot.huarghhh!!

Tapi berbaloi-baloi sebab citer best...

LAgi best bila tengok 3D.weeeee

Nak tengok lagi!!!!!






**Nak tengok cite The Smurf plak..tapi bila kua ea???hurmmmm





@...Sha Awifa...@

Sunday, July 3, 2011

Transformer.

Esok nak g tengok transformer dengan dot...dot..dot lepas balik keja..

Wah..sangat tak sabarnya..hehehe

Tengok 3D agi taw...tunggu nak tengok yang besa xdak pulak kat IOI...

3D pun 3D lah kan...apa salahnya..hehehe

Nak tengok wayang bagai kan..

Padahal asement tak siap2 lagi..

Hadoi la nasib....bila nak siap xtaw.

Buat sikit brenti...buat skit p kot laen.huhu

Nasib..nasib...sapa suruh jadi pemalas kan...

HAHAHAHAHAH!!!!




**Asement lain cita...nengok mubie len cita kan...hahahah



@...Sha Awifa...@

Friday, July 1, 2011

Mimpi.


My old entry ada kisahkan ku bermimpi gigiku patahkan...

Baru ku tersedar hari nie mimpi itu telah menjadi nyata...

Ya Allah..kenapa aku tak terperasan....

Tanpa ku sangka...mimpiku jadi nyata...

Hebat sungguh kekuasaanmu Ya Allah...

Kau telah mengambil dia pergi....

Walaupun bukan sedarah denganku tapi aku tetap terasa dengan pemergiannya..

Sebab aku pernah rapat dan mesra dengannya..bahkan dia seperti adikku sendiri...

Ya Allah....itukah petanda yang kau berikan padaku....

Sungguh aku tak mampu untuk mempercayainya...

Tapi aku harus....dan aku redha...

Setiap kengan aku bersamanya...masih segar di ingatan...

Cuma...ku berdoa..agar kau titipkanlah semangat serta kesabaran kepada ahli keluarganya...

Untuk meneruskan setiap langkah dengan penuh kesabaran....

Berikanlah mereka kekuatan serta limpahkanlah kasih sayang pada mereka agar tidak terlalu rasa kehilangan...

Sesungguhnya....semuanya kuasaMu Ya Allah....

Jika kau beri mereka dugaan kau juga akan jadi penyembuhnya....

Aminn.......




**Al-Fatihah untuk arwah.....semoga kau ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman.....






@...Sha Awifa...@

Thanks n lurve all!!!