Friday, August 19, 2011

Tofu Kimchi Stew

Malam neh tertiba teringan nak masak..and lagi tringin utuk masak masakan korea..masyuk tue...and masakan dorang sangat berkhasiat kot....hahaha i like!!!!Menu utama malam neh Tofu Kimchi Stew...macam sedap je bunyi...memang sedap tapi kalo saye yang masak tok tau lew apa rasa..hihihi

Apa pun akan di cuba malam nanti untuk makan malam..yummy3!!!!!!



nengok je dah super duper licius lah!haishhh....xsabar nyer!!!


Neh Ingredient nyer....
Soup Broth:
dry anchovies (6)
dry kelps (2)
water (1 cup)

Seasoning:
red pepper oil (1 tbl)
chili powder (1 tbl)
sesame oil (1/2 tbl)
garlic (3, minced)
salted shrimp sauce (1/2 tbl)

Other:
clams (2-3)
onion (1/4 cup, chopped)
kimchi (1/4 cup, chopped)
mushrooms (2, sliced)
scallion or leek (1/2 stalk, sliced)
jalepeno and/or red pepper (1/4, sliced)
soft tofu (1 pack)
egg (1, raw)



Bahan-bahannya seperti dia atas...owh!!sangat tak sabar nak balik masak mender neh..nyum2 sedap2!!hehehe mood minggu neh ialah mood memasak masakan korea.heeeee =D class gitu der!!!

Tapi kat atas neh xder beef la pulok....haishh xpe..t saya akan add beef dalam nyer..and tunggu hasilnyer nanti kay..hik3 ^_____^





Chiowww Bedah!!!




**Banyak lagi list resepi yang ado..tapi try neh dulu lew!heeee


@...Sha Awifa...@

Thursday, August 18, 2011

10th Ramadhan


Buka Puasa Di d'Palma hotel,Shah Alam.


Saje jek nak menghupdate citer yang dah basi.hehehe tak salah kan...

Citernyer 2nd week puasa kami ber-4 g berbuka di Shah Alam..lepas balik keje trus gerak g sane.Sib baek agak tak jam..kalo x..nasib lew kan.heh!

Bertempat di D'Palma Shah Alam...n of coz la makan buffet... erm..agak ok la herga sekepala dalam RM55++..makan memang masyuk...macam2 corner ade..n( ado,kelantan ado..melako ado...n macam2 lagi la....kalau tak, xkan la kami bersidai sampai kol 10 mlm kan kat situ.hehehe

Neh antara pic yang sempat dirakamkan oleh kemera burukku.heee



Neh kek ape tah..xtau nama.tapi seedaapp!!!heee



Tue tart durian yang disangkakan cheese oelh Mr. Ethan.danke dia!mkn2 rasa durian..tapi sedap jugak katanya.huhu x makan plak eden....xtaw la rasa apa..heee



Tue tengah menunjukkan Kambing Panggang!yg telah dipotong lew.xkan sekor2 plak nak amek kan.hik3 tangan berkenaan ialah tangan Mat Spanar.sebab tue dia punya.hahahaha sedap woii..sangat sedap!



Neh antara menu2 untuk 1st round kami melantak...2nd round xsempat amek gambo.ops!!bukan xsempat luper benanyer!hahahaha kusyuk sangat nak makan...



Sambil2 makan ada halwa telinga yang sedap didengar..kumpulan nasyid ape tah..lupa lak namanya.hehehe tapi tak teruja sangat la...lagi teruja dengan persembahan lepas tuh..heee



Neh haa...Mr.JAyjay punya persembahan..memang teruja habis la.sebab aku suka gak dengar lagu2 dia..heeee time tue rasa dah macam kat konsert pulak...yela..bab dia bukan nyanyi lagu nasyid pun...dia nyanyi lagu AKU TANPA CINTAMU je yang sedap..yang len xmasuk telinga aku.hahaha

Lepas habis 1st round g solat dulu kat surau dia...sengat selesa..sebab besar surau dia n ada cermin gedabak kot!hahaha pas tue sambung makan sampai nak wek2!!hahaha

Dah habis makan sesi bergambo pulok la kat lobby dia.hehehe

Neh antara gamba2 comel kiteorang..hihihihi =D



Mat Spanar and Akak Syikin.



Yang gedik2 sikit neh komfom la me n Mr.A..hehehe




Neh kanak2 terencat yang aku bawak...sedeynyer!huk3 len kali xmo bawak dah!




Neh mender yang mencuri pandangan mata aku. tapi xbekenan pun sebab xder dalam list kawin aku.hahahaha cuma suka tengok jela sebab sangat CHANTEK!!!hehehe

Itu je cite yang nak di cite...tunggu untuk buka puasa next time lak..maybe di PICC.heee

Chiowww BEDAHHHH!!!!!





**Sabtu ada exam ...tapi study malas gilew.haishhh teruk2!hahahah




@...Sha Awifa...@

Tuesday, August 9, 2011

9 Ramadhan

Sekejap je masa berlalu..tau2 dah 9 hari dah puasa...

Alhamdulillah.... ^___^

Aku pun dah puasa 9 hari jugak la..hehehe

Takda skip lagi okay!hehehe

Bila dah makin banyak hari puasa...makin dekat nak raya..

Makin macam2 aku pikir..haish

Rini siap sakit kepala+pening gile...xtau la apa aku pikir..

Nak kata pikir nak wat kuih raya xda pulak..sebab komfom2 aku g tunjuk je kat kdai..hee

Sal baju raya pun sama..kmfm g pilih je nak yang mana...

haishh pening memikir masa depan gamaknya...huhuhu

harap2..ramadhan kali nie...makin murah rezeki aku..ameenn...

Murahkan rezeki semuanya....

^___^ Selamat berpuasa yer....





**Macam2 dirangcang tapi semua kuasa Allah jadi atau tidak..berdoa n redha jela... =)


@...Sha Awifa...@

Wednesday, August 3, 2011

Ramadhan Al-Mubarak


SELAMAT BERPUASA


Hari neh dah 3 hari semua umat islam berpuasa.. Alhamdulillah...saya pun begitu juga....doakan semoga puasa esok saya masih berkesempatan...amennn....begitu juga untuk yang lain....


Heee walaupun baru 3 hari berpuasa tapi...dalam kelapa dah ligat memikir nak shopping apa raya tahun nie...nak baju kaler aper kan...nak dijadikan kaler tema family tahun neh...hehehe masih memikir lagi....nanti dah tau akan terus gik shopping untuk yang tersayang....hihi


Dah jadi satu benda wajib tiap2 kali nak raya...saya akan menyopping untuk diri sendiri and ahli keluarga yang lain...untuk mak abah and adik2... walaupun gaji xbesar tapi alhamdulillah..cukup la nak bagi satu family merasa...hehehe rasa sangat cukup...


Niat hati tahun neh..nak hadiahkan jubah untuk bakal ibu. I'Allah....akan di usahakan...hehehe untuk mak...nampaknya nak belikan yang serupa juga.hehehe bia beboria bila jupa raya nanti..hehehe (^___^)


Duit raya?? ada duit raya kalo bos bagi duit raya lebih tahun neh..hehehe (mood BERHARAP) sebab tiap2 tahun bos bagi duit raya...cuma mintak tahun neh lebih sikit la kan..hehehe



Selamat berpuasa kepada semua...chiiioowwww ^__*



**Kaler ape ye yang chantek untuk kaler tema tahun neh ea..hmmmmm




@...Sha Awifa...@

Thanks n lurve all!!!