Friday, August 19, 2011

Tofu Kimchi Stew

Malam neh tertiba teringan nak masak..and lagi tringin utuk masak masakan korea..masyuk tue...and masakan dorang sangat berkhasiat kot....hahaha i like!!!!Menu utama malam neh Tofu Kimchi Stew...macam sedap je bunyi...memang sedap tapi kalo saye yang masak tok tau lew apa rasa..hihihi

Apa pun akan di cuba malam nanti untuk makan malam..yummy3!!!!!!



nengok je dah super duper licius lah!haishhh....xsabar nyer!!!


Neh Ingredient nyer....
Soup Broth:
dry anchovies (6)
dry kelps (2)
water (1 cup)

Seasoning:
red pepper oil (1 tbl)
chili powder (1 tbl)
sesame oil (1/2 tbl)
garlic (3, minced)
salted shrimp sauce (1/2 tbl)

Other:
clams (2-3)
onion (1/4 cup, chopped)
kimchi (1/4 cup, chopped)
mushrooms (2, sliced)
scallion or leek (1/2 stalk, sliced)
jalepeno and/or red pepper (1/4, sliced)
soft tofu (1 pack)
egg (1, raw)



Bahan-bahannya seperti dia atas...owh!!sangat tak sabar nak balik masak mender neh..nyum2 sedap2!!hehehe mood minggu neh ialah mood memasak masakan korea.heeeee =D class gitu der!!!

Tapi kat atas neh xder beef la pulok....haishh xpe..t saya akan add beef dalam nyer..and tunggu hasilnyer nanti kay..hik3 ^_____^





Chiowww Bedah!!!




**Banyak lagi list resepi yang ado..tapi try neh dulu lew!heeee


@...Sha Awifa...@

No comments:

Thanks n lurve all!!!