Friday, April 29, 2011

melencong@melancong?

Konon nak melancong makan angin  jek kat jusco tue....

Tapi harapan ku meleset sebab TERBEKENAN dekat 1 handbag neh..muahaha

Tak dapat ku mengelakkan diri dari merengek2 cam baby kat Mr. A.

Memang merengek habis la sebab ku belum gaji!hahahaha

Adat la tue....slalu gak ku merengek and buat perangai bila nak sesuatu.hahaha

Lagi ku suka bila Mr. A neh suka melayan....memang suka sangat la!hihi


Neh la hasil dari rengekan ku...muahahaha




Walaupun xda la harga ratusan ringgit tapi ku sangat suka.

Sebab dia sangat chantekkk n ayu gitue.hahahah




**hari neh dah rasmi pakai bawak balik kampung.hak3 ^^,




@...Sha Awifa...@

Welcome HOPE!

Welcome ma dear!

got it yesterday from Mr. A.

i named it as HOPE.

......here it is.......






HOPE yang pink kaler tue...chantekk kan!!!heee

Yang another 2, Mr. A punya n yang i maen yang lama..hehehe

Mari bersukan sihatkan badan!!!!!






**Lepas neh every weekend leh maen tennis..smngt sebab ada raket baru!hahahah



@...Sha Awifa...@

Buy 1 Get 1 Free.

Selepas tengok mubie xjadi merpati2 berdua tue pun gi la cuci2 mata kat jusco.hahaha konon nak jalan2 ja...

Pusing punya pusing...tiba2 teringat yang Mr. A dah janji nak belikan Ms. A raket tennis baru...hehehe Ms. A sangat ingat janji orag pada dia...hahah janji dia pada org xtau la ingat ke x.

Dengan xsemena2 trus melulu g kat bahagian sport.....Ms. A dah aim lama dah... tapi slalu dia g sorang2 shoping...hari tue dengan Mr. A. So apa lagi...kalo keta org kata tekan habis la....laju jek gik tengok raket...

Tub2 tengok jusco tengah ada j-card privillage...dapat diskon 15%...hape lagi... trus nak beli la.. tapi sayang...j-card Mr. A dah expired...huwarghhhhh sedey2... tapi sebabkan nak jugak raket tue sanggup gik renew j-card....

Nak dijadikan cerita...bila renew Mr. A punya card Ms. A plak dapat 1 for free...sup dia la kan....hohoho melompat kegembiraan la.....




1 for Mr. A and 1 for Ms. A....like it!!!heeee




**Jadi....makin rancaklah Ms. A bershopping lepas neh.hahahaha




@...Sha Awifa...@

Malu yang tak terucap.

Bermula la kisah sepasang merpati terbang sejoli...

Niat hati Si Merpati jantan a.k.a Mr. A nak pergi tengok movie citer KUNGFU PANDA. Si merpati betina a.k.a Miss A pun bersetuju lah. Memang excited habis la nak tengok movie punya pasal. Sebab dah Hampir berbulan dah mereka berdua neh tak pergi tengok movie...

Jalan punya jalan punya jalan....Sampai la ke destinasi mereka iaitu IOI MALL. Masuk2 jew IOI Mall terus menuju ke kaunter wayang.. Oppsss...berekkk lu jap..tenok citer apa tengah ditayangkan skang neh...

Usha punya usha punya usha...mereka berdua neh pun jadi heran jap... nape xder citer KUNGFU PANDA??? Memasing dah muka blurrrr tunggu punya tunggu xkua2 jugak citer tue kat skrin kat kaunter. kesian.. impian ku hancur harapan ku musnah!!!

Dengan muka blurrr berdua neh pusing2 area wayang tue..tub2 nampak kungfu panda nyer banner....


HAHAHAHahahaha.......

Dengan muka xmalu blah macam tue jew...sebab.....





26 May 2011 baru kuar....hahahahaha



Dengan hati kuciwa kami pun berlalu pergi ke tempat laen....hehehehe




** Tue la..len kali chek dulu date bila kua..jangan men serbu jew!hahahaha



@...Sha Awifa...@

Thursday, April 28, 2011

OFF FB.

Dengan ini saya istiharkan saya akan....


OFF FB

SEMINGGU!!!!



Berjaya @ tidak....



Nantikan!!!!!!



Hehehehhe.... ^^,




**Saya rasa FB memberi terlalu banyak keburukan pada saya.hmmmmm tapi saya xleh kalo xbukak FB....hehehehe




@...Sha Awifa...@

Happy Annivesary...!

Thanks SAYANG!!!!!


Happy Anniversary......

Got special present from my lovely SAYANG!heeee

Love you muchie3 ^^,


Thank you so much for this special gift.

__         __
|      \  _ /     |
\               /
\         /
\/


U


SAYANG!!!!



**I'll remember our time together till end of my life.........& I'm in Love with you__forever!!!








@...Sha Awifa...@

Monday, April 25, 2011

Ku lupa!!!!!!!!Sengaja @ tidak???

Huwarghhhh!!!!huwarghhh...sobb!!!sobb!!!!

SEDEY gila kowt...(bengong..bengong..bengong...sambil ketuk kepala!)

Macam mana aku leh lupa kami punya anibeseri yang ke-4

Bersamaan 25 April 2011....

fuhhhhh macam buzy sangat kan!

Itu pun leh lupa...hampeh toi!!hahaha

Tapi aku rasa Mr.Q pun mesti lupa...haha kita serupa la sayang...

Tue la masing2 busy kan..sampai x henggat date2 penting nie...

Pagi tadi bangun dengan selamba siap2 datang opis tanpa terpikir pun date hari nie...

IShk la...sungguh terkilan..awat jadi lagu nie xtaw.hahaha

Sayang so sorry sebab saya lupa nak wish pagi tadi..bukan sengaja taw!!

Betoll2 lupa.....sory dear...taw3?hehehe ^^,


Tak pa la..janji ku dah wish walau pun baru jap tadi koi 12.48 tgh hari...wakakakaka

--------------------------------------------------------------

To : Mr Q...

Happy 4th anibesery dear...moga kita kekal sampai hujung nyawa...

Aye sayang awak...and hati ini hanya untuk awak...hee (muka malu2..ceit!)

Thank u untuk mencintai saya sepanjang waktu ini...

Thank u untuk menjaga saya sepanjang kita bersama....

Thank u untuk bersusah senang dengan saya selama ini...

Thank u untuk mengorbankan masa awak membantu saya...

Thank u sebab sanggup bersabar dengan kerenah saya...

Thank u sebab membimbing saya agar tidak hanyut...

Thank u sebab sanggup bertolak ansur dengan saya w/pun saya sangat degil!...

Thanks u sebab menerima saya seadanya....

Thank You so much...really lurve u...


*Saya akan mencintai awak hingga ke nafas terakhir......


----------------------------------------------------------------



^^, Hadiah xder la tayang..sangat xsempat nak wat suprise.T kita celeb ye tayang...hee awk banje taw..aye lom gaji!hahaha





@...Sha Awifa...@

Hasrat Hati-2011

Melampau tak kalo ku kata ku nak beli 'tutttt'...
Padahal baru setahun jagung keja.....
Bagiku xdak la melampau...hahaha
Sebab ku nak benda tue..and sangat diperlukan...

Target ku...be4 end of 2011 ku akan beli menda tue...
Aminnnnn.........At least ku ada gak harta sendiri...
Hasil titik peluh sindiri...wow!!!!

Adakah ku sudah matang untuk memikirkan semua ini???
Kalo dulu ku xkesahkan apa2...sebab ada bapakku support suma..
Tapi skang ku sudah mula pikirkan semuanya...heee
Bangganya...!!!!Akhirnya ku rasa ku dah matang....hahaha

Ya allah....permudahkanlah segala urusanku sepanjang 2011 nie...
Murahkan lah rezeki ku...agar aku bisa mendapatkan semua yang dihajati.
Dapat menggembirakan serta menyenangkan hati kedua ibu bapaku...
..............AMINN............


Perancangan masa depanku sudah bermula dari sekarang...
Opss lupa...me & Mr.Q...bukan ku sorang...
Maknanya..kalo ku beli tutt Mr.Q akan beli tutt jugak...
Aset sorang satu..sebab kami nie kepala hotak duit...
And ku sangat mata duitan & Mr.Q adalah pencari $$$ yang sangat baek...
Hahaha nampak macam jahatkan ku nie...Tapi tidak....
Ku memikirkan kearah yang bole melipat gandakan hasil yang dia dapat...hahaha

Untuk tahun 2011 nie..hanya hasratku yan akan dicapai dulu...
Tahun depan baru la Mr.Q mengoprak langkah pulak..hehehe
Fair & square la....dia susah saya bantu...saya susah dia bantu..kan3...!!
)Tapi rasanya dia ja banyak bantu saya...hihihihi(

Untuk mendapatkan itu ini saya & Mr.Q sudah membuat persetujuan itu & ini...
Oleh itu..marilah berusaha ke arah itu...heeee




 
**Aminn....permudahkanlah segala urusanku....walaupun tak semewah orang lain tapi cukupla dari xda kan.heee walaupun bukan seluas padang bola tapi jadila boleh berteduh dari hujan.kan3...heee




@...Sha Awifa...@

Sengal-kesengalan.

Gud Morning!!!!! Opssss....Gud Afternoon guys.... Assalamualaikum................

Bila lama tak hupdate blog mula la merapu...hahaha bukan xmau hupdate tapi kerajinan agak kurang la dua tiga hari nie..pasai pa xtaw....malas sungguh nak menggerakkan jari menaip apa2....saya memang MALAS!!!!

Tambah2 hari nie datang opis dengan muka & perasaan yang MALAS serta mengantuk...sebab rasanya badan letih sangat kot...Mau x letih...malam semalam baru sampai KL dari Kuantan...Dah la p hari Santu subuh2 hari...letih nak mamp je rasa...akibatnya pagi tadi lajak bangun koi 7...husihhh setan betoi la..sia2 kunci jam koi 6..hapa pun xsedaq....hurmmmm

Lagi bertambah penat rasa bila di congak2 balik rupa2nya start dari saat dan tika ini weekend saya sangat FULL!!! Fulamak...terjem kepala hotak sat.....mana time rehat saya??? tak dak dah weh....suma penuh dengan aktiviti yang ku cari sendiri..padan muka ku...tapi ini semua untuk masa depan ku jugak...fuhhhhh sabaq jela...xlama pun..beberapa tahun ja....weeeee

Weekend neh ku nak balik kampung...lama gak dah xbalik...2 bulan lebih dah rasanya....Kalo xbalik weekend neh pakai tunggu balik raya esok jela...mau taknya..bulan depan start dah la bulan kebuzian ku...hmmm sapa suh cari penyakit kan....

Takpa la kan...ada free balik ja..bukan jauh pun...4,5 jam perjalanan ja...huahuahua 4,5 jam pun bukan ku yang drive..of coz la Mr.Q yang drive...hahahaha ku sangat malas nak drive...jd co-pilot lagi best..boley tidoq.....jahat gila kan.... =)

Minggu neh balik kampung bawak adikku sama...jadinya jumaat t ku halfday keja la...wakakaka sangat suka menghabiskan cuti tahunan ku....dah la cuti tinggai bapa hari ja thn neh..silap2 sok jadik - la cuti ku..hadoi!!!

Nak balik Kampung punya pasai kan..berabih skit xpala...hmmm bukan slalu leh balik kan...fuhhh sambil2 dok menaip neh ada plak tetiba mataku rasa macam nak pejam...hmm ada jugak sat gi org p lunch aku membuta kat opis...hihihi gud idea neh...huyeyyyyyyy...bleh tidoq...hahahaha



**Nak p usha line sat..bos ada xdak..kalo line clear bole lena..hahahah jum3!!!!






@...Sha Awifa...@

Wednesday, April 13, 2011

Melalut-lalut.

Act, lama dah tak update blog..bukan sebab xder masa tapi xtau apa nak di carutkan kat sini...hehehe hari nie nak mengarut sikit jew....bole lah yerk..hehe


--) Kelmarin(12/4) aye ada oder dress dekat satu blog neh....hehehe so ceritanya sengat xsabar nak tunggu sampai..hahaha itue jek...Chantek kew? agak chantek la....aye oder kaler darkblue..hehehe gedik2 dah neh dok tunggu...padahal baru pagi tadi buat pembayaran.hik3 xsnonoh punya perangai kan!....

--) Haaa...baru ingat...semalam aye negok mobie...dvd je pun...cite you're beautiful...hehe betol kan aye penah gtau..aye suka nengok mender yang dah femes lama dulu...yela orang laen dah tengok berzaman dah..aye baru tehegeh2 nak tengok....hahaha ilek ah....apa ada kesah...bukan orang nak marah kan..hehe ada agi 2 mobie nak di habiskan...wah....semangat!!!!

--) Sambil2 aye negok mobie semalam..sambil tue jugak la aye buat amal jariah sikit...'terpaksa' memberi makan free kepada nyamuk2 yang bertandang kat rumah ku...ishk!!!! geram betoi lew...mana datang tah menatang nyamuk neh..belambak kat dalam rumah....sampai pagi aye tido asek terbangun jek akibat kena lurve bite dengan natang nyamuk2 neh...hadoi la...macam mana nak buat agi xtaw la....nyamuk oh nyamuk!

--)Opppsssss!!!!cukup-cukup....keje banyak nak siapkan neh.udah2 lew jangan melalut..hahahahaha





**Nanti bila ma luvly dress dah sampai aye upload gambo...bio lew korang xnak tengok..tapi aye nak upload jugak...xkesah punyer!!!





@...Sha Awifa...@

Friday, April 8, 2011

Perjanjian dimeterai.

Thanks God,....

Today...i dapat dah letter yang mengesahkan bal..bla..bla...

Alhamdulillah....

Walaupun xbesar mana tapi saya harus berbangga dengan apa yang saya dapat sekarang.

Sebab....itu titik peluh saya..walaupun blaja x tinggi sangat..harap bangunan je tinggi...

Tapi okay la..dengan apa yang diperolehi..saya harus berbangga dengan diri saya!!!

CONGRATES!!!!!!

Sebab masih boleh bekerja di bangunan yang tinggi....hehehe

Kadang2...bila jadik cam nie..dipikir kan balik...

Baru perasan...bosku sayang jugak kat staff dia sorang neh...

Walaupun kadang2 sengal sikit kat opis kan..hehehe

Saya sekuntum bunga yang dikelilingi berpuluh kumbang...hihi

Jadi..saya la tukang gamatkan suasana opis...

Membebel,mengomel,mengacau...suma ada.hik3
 (agak kebudakkan...siap bole berlari dalam opis.haha)

Saya jugakla bahan usikan kumbang2 di opis neh..huahuahua

Apa leh buat,,,bunga kehabisan stok kat opis saya neh...hehehe

Bos belum nak amek stok baru..apa leh buat kan... =)

Walaupun begitu...saya rasa...saya akan berada di opis neh untuk jangka masa panjang...

Maybe after 3 or 4 years baru cari bos baru.... ^^,

Saya SAYANG opis saya....bukan bos kay!hehe



SELAMAT BEKERJA!!!!!






**Saya nak kerja dengan baek mulai sekarang...hehehe tp berFB tetap perlu...tQ bos!!!!!





@...Sha Awifa...@

Thursday, April 7, 2011

April....sangat bermakna.


January

- Macam2 dapat opis bagi......

February

- Macam2 berita gembira datang menjengah....

March

- Dapat apa yang di ingini.....

April

- Dapat lagi apa yang xpernah di jangkakan...(6th April)

- Kali ini sangat2 xpernah ku terfikir untuk memperolehinya.tapi aku terima!!..TQ Bos!!!





Tapi kedatangan April sangat2 bermakna bagiku.....

Kerna April juga...
_cita2ku dimasa depan semakin bersinar...

Kerna April juga...
_aku semakin maju melangkah ke depan...

Kerna April juga...
_mampu membuatkan ibuku tersenyum gembira penuh bangga...

DAN

Kerna April juga...
_kuterasa hidupku sangat bermakna!!!





*TQ bos sebab memberikan aku kepercayaan ini...akan ku gunakan dengan sebaik  mungkin.





@...Sha Awifa...@

Sayangi 2011!

Alhamdulillah.......


Bersyukur kehadrat illahi..

....kerana....

*Permudahkan segala urusanku....

*Memberikan aku rezeki yg agak melimpah ruah sepanjang 2011 neh....

*Membeikan aku kegembiraan & kebahagiaan......

*Memberikan aku family yang sangat hebat di mataku.....

*Memberikan aku teman2 disisi yang sangat menyenangkan aku....

Aminnnn.....


Terima kasih ya allah kerana memberikan aku kebahagiaan ini....

Biarpun ianya sementara cuma..tapi aku bersyukur kerna aku pernah merasainya.....




**Ya Allah...tetapkanlah hatiku dalam apa jua keadaan....kuatkanlah semangatku andai bencana mendatang...berikanlah aku petunjuk untuk melalui jalan yang di redhaimu.....





@...Sha Awifa...@

Thanks n lurve all!!!