Tuesday, January 31, 2012

Stess pagi-pagi

2,3 hari neh aku rasa macam stress semacam jew datang opis...nape tah...haduyai....bangun pagi nak datang opis pun takder mood....aku rasa nak lepak jew kat umah xnak buat apa2...malas gilew rasa....hmmmm tapi apakan daya...kalo dok rumah komfom aku bosan and mesti lagi stress...hahahaha


Aku rasa kan...al-kisahnya aku kena cari boss baru laa....memang takder hati gilew nak keja kat opis neh...rasa macam....arghhhhhh!!!! macam tue..macam nak menjerit pun ada...kang silap jerit orang cakap aku gilew plak..hahaha baik diam jela....hmmmm tapi siyes..aku memang takdew hati dah nak keja...takde hati nak keja kat opis neh...opis lain ada la hati...opis baru kan...environment baru..opismate baru...bos baru...mesti aku teruja nak kerja...hahahaha


Takpe lah...akan aku usahakan nak cari bos baru.....insyaallah....nak cari yang ada lagi banyak benefits...ofis neh benefits dia kurang sikit la...tak mampu membuatkan aku teruja untuk terus bekerja di sini...lagi plak dah 2 tahun aku menetap kat opis neh...ini la masanya untuk aku mencari arah angin yang baru...kan.....baru la menaikkan semangat nak bekerja di suasana opis yang baru dengan tanggungjawab kerja yang baru...mesti best!hihihi


Disamping tue..bukan sebab kerja sangat pun...ada lew sebab2 sampingan yang membuatkan aku tawar hati nak tunggu lama2 kat opis neh...krisis dalaman dan luaran bermacam jenis manusia membuatkan aku jemu dan penat nak mengadap segala macam jenis orang neh....aku rasa macam nak pecah kepala memikirkan hal remeh temeh neh...haishhh kenapa la hal remeh temeh neh selalu wujud dalam hidup aku...benci betol....rasa macam hey!!!perlu kew wujud mender macam neh...annoying betol.....


Lagi stress aku neh bila fikirkan hari yang makin menjelma...segala macam benda banyak lagi yang belum aku siapkan....warghhhhhh tolong!!!!!....sapa nak tolong aku.......silakan muncul depan aku...aku nak hire jadi my wed planner....hahahahha mau????hihihi maen jela...aku nak wat sendiri sume...takde budget untuk hire wed planner pun....macam-macam aku kena uruskan....aku selalu prob dengan masa...sangat aku tidak pandai nak arrange bab yang berkaitan dengan masa....hurmmmmm


Apa pun....alhamdulillah....masih lagi aku mampu tersenyum walaupun dalam keadaan stress macam neh...hihihihi senyum yang menunjukkan aku bahagia dan gembira untuk hari2ku walaupun kadang-kadang ada cacat celanya....tapi aku sentiasa yakin dengan semua yang ada disekeliling ku...membantu and terus mambantu ku..especially my parents la....heee


Syukur ya allah...masih wujud hari ini untukku...semoga esok masih menjadi hari untukku...amennnn... segala dugaanmu akan aku tempuhi dengan penuh kesabaran...kerna aku yakin disetiap ujianmu itu tersimpan sejuta rahsia untukku......yang akan memberikan aku kegembiraan serta kebahagian yang lenih baik.....Insyaallah....







**......Kadang2 kita tak tau apa punca kita stress...tapi kita rasa stress sangat.....apa yang kita boleh buat....tenangkan hati and minda serta sentiasa ingat pada yang SATU....Insyaallah....segalanya akan terawat sendirinya....serta senyumlah..agar kesedihan serta kelukaan atau pun kesakitan hatimu tidak jelas terpancar supaya insan lain boleh terus tersenyum tanpa memikirkan dirimu.......^__^ **





Saturday, January 28, 2012

My E-Day



22 January 2012 - Sunday



Alhamdulillah......itu saja yang mampu terluah.


Segalanya telah selamat dilangsungkan.....

1st step dah berlalu....tunggu step seterusnya jelah....heee

Insyaallah...harap step seterusnya akan berjalan dengan lancar..mudah-mudahan...


Takda apa yang best pun nak cerita kat sini..just nak upload gamba 2,3 keping sebagai kenangan....

Neh jew antara gamba-gamba yang sempat di ambil....






Neh kaum kerabat Mr.Q n my kaum kerabat 2,3 orang..heee yang choc tue my side la.....pink mcm purple skit tue  Mr.Q punya side la......heee
Dari kir Sara, Mak mah, Ibu, Nenekku, Cik Tunang,Sister, Mom, Maksu n Kak Eja.



Sonsor by my dad!!heee


Selamat Bertunang ZAWI & Md APIQ...
(Abah punya keja...silap eja nama habis sume.hahahah)



Dia pun nak potong jugak!hahahha



TQ kecik datang dari jauh untuk majlisku ini.... =)


TQ dear...ini lagi jauh.....tq so much!!!




Nak potong sama2 dengan ibu...hehehe potong la!gimik jew tue...xpotong lagi...acah jew!hahaha


Neh antara yang di hantar and di balas....
Di hantar 7 berbalas 11...
(Sebab sebelah saya banyak sponsor..hehehe)


Neh sponsor by my my best fren...TQ Shafinie... =)



Natiq pun datang dari MSI,Kulim...TQ!



Gamba neh sume From Cam Afiq....


Banyak lagi gamba...tapi kalo nak upload sume xmuat la.hehehe cukup2 la sikit2 kan....



Neh plak gamba from cam Mak Mah pulak...heee



Barang yang di hantar....
Ada buah, candy, jubah, cookies, kek, cupcake and cincin..
yang bunga tue sampingan jew...Mr.Q bagi..hehehe



Banyak sangat cam....xtau nak tengok yang mana..heee


Neh lagi dasyat!!!aku tengok cam lain..ibu tengok cam lain..hahahha


Sesi penyerahan deposit...gengster bapakku...sluar askar jew.haishhh hahaha


Neh barang yang aku balas...
Ada Kemeja from zara, muffin from Makngah AS, durian blanda(replika je)from Maklong, choc, buah, bunga teratai kot from Makngah SP, choc lagi from Kak Na, bahulu ikan from Mak n choc kek from Shafini, butter kek abah sponsor...ckup x 11?hahahaha ntah...banyak sangat....owh lagi 1..bunga pudak from Makngah AS!ok ckup 11..hehehe Alhamdulillah...murah rezeki...banyak nak sponsor..terima kasih....moga Allah murahkan rezeki kalian semua...Insyaallah.......



Neh kek yang di sponsor oleh my dad...heee


sesi potong kek...malas nak rotate...hahahha nasib la...



Dengan umi...sempat lagi berbisik sesuatu..hihihi





Sesi makan kek beramai2...sedap kot kek neh!hehehe tq la abah...
nanti nak yang 5 tingkat lak taw!hehehhe
Kek neh sekelip mata jew habis besar gedabak tue kejap je kenduri beramai2...
Tukang potong sempat jilat krim kat jari jew.hahahahaha jadi la...



Lastly...from my cam....hehehe



My frens yang banyak membantu....dari hari sebelum sampai la hari langsungnya.
TQ All.....



Yang tepi skali kanan tue my Maksu...heee yang lain tue my frens.




Nampak la bilik yang besepah.hahahaha


Sesi berbincang...hahaha yang xjumpa jalan....in the end tuan punya badan yang klua bincang sama2.hahaha


Masa sarung cincin....act xnak sarung2 tapi ramai yang nak tengok..sarung jela...
aku dengan ibu selamba jela...malu la skit....tapi dah biasa dengan ibu...
jadi takde terasa sangat la..tue yang sempat bersembang lagi tue.hahahaha



En. Abg sebelah abah...bincang ape tah lagi...
Kalo blah rumah orang lain tak baginya bakal datang skali time tunangkan...
tapi abah panggil je dia masuk sama bincang skali.hahahaha

Neh sesi bincang dengan papa nya pulak...hehehe



Kek neh famous hari neh....banyak gamba dia di ambil.hahahah

macam ham.....peh...hehehehehe posing dengan kek je keja....
Neh kira kek sambut besday ak dengan adik ak sama la...bln 1 jugak kan.hehehe




Habis dah cerita....itulah dia majlis aku yang sangat simple and sederhana...yup i lurve simple2 je...xpayah la nak grand2 sangat kan...cukup la biasa2 sudah....bukan budget takda tapi memang aku tak suka nak berhabis sangat....kedekut sikit.hahahah takde la...ak rasa ckup la macam tue....malas nak renyah2 benda yang tak wajib...heeee

Hari ini lah hadiah paling bermakna sempena bulan kelahiranku...sangat berharga.....TQ kepada semua yang turut menjayakan majlis neh...TQ so much....kepada umi n sakinah n angah....sangat2 terharu sebab korang sanggup datang dari jauh untuk majlisku nie....tq sangat2...sayang korang!!!sanyang umi...demam2 pun sanggup jugak jalan jauh2....

And tq kepada all my fren yang datang tolong buat gubahan untuk hantaran...sangat berterima kasih kepada kalian.....

And paling berterima kasih kepada my mom n dad...susah payah adakan majlis ini....and tq untuk apa yang telah di sponsorkan untuk anakmu ini....walaupun abah agak kecewa sebab tak dapat jamu para tetamu dengan ayam madu sebab tokey ayam madu tue cancel last minute...heee xpe bah...next time kita buat yam madu kay....sebab sbulan awal abah dah excited order....last2 2 hari sbelum dorang cancel cakap xle buat...memang hangin la bapakku tue....hehehehe tapi ayam masak merah abah buat lagi sedap la!!!!ayam madu tue apa la sangat...kan....heee my dad jd tukang masak....ayam merah, nasik minyak, dalca daging!!!daging fresh memang sedap la...sebab abah tumbang lembu sekor untuk majlis neh....heee tue sayang abah sangat tue!!!heeee tapi x masak habis sekor pun....sikit je amek....hehehehehehehe lebihnya jual.....and mak!!!tq sangat sebab mempersiapkan rumah dengan canteknya...sorry sebab xdapat tolong....aku balik last 1 day b4...jd nak tolong apanya....tolong tengok jela.hahahhaha


TQ jugak kepada makcik n pakcik n sepupuku yang sponsor barang hantaran....Terima kasih daun keladi...harap2 kenduri nanti ada lagi!hehehehhe


Insyaallah.....................




** beberapa bulan yang tinggal rasa bagaikan sekejap jew..and macam tak cukup waktu nak buat persiapan untuk majlis nanti,,,hurmmmmmmm tido malam pun xbape nak lena...asek teringat jew benda yang blom satel lagi neh.hahahhahaha





Tuesday, January 24, 2012

Penat yang berbaloi

Baru sampai KL kol 8 lebih tadi dari kampung....penat sangat terasa...sebab kepenatan hari Ahad belum habis lagi...sambung penat perjalanan jauh hari ini pulak....hadoi la....


Tapi rasa sangat berbaloi dengan kepenatan yang bersisa neh....segala kepenatan penuh makna serta kebahagiaan...yang dikongsi bersama insan-insan tersayang.....


Alhamdulillah..segalanya berjalan lancar seperti dirancang walaupun ada sedikit cacat celanya tetapi semua itu tiada apa-apa....biasalah..tiada manusia yang sempurna....pasti ada kekurangan....tetapi ku bersyukur kerna segalanya telah selamat seperti yang diharapkan....


Tinggal lebih kurang 4 bulan lagi untuk step seterusnya.....rasa macam terlalu cepat tapi itu adalah yang terbaik untuk kami...mom n dad pun dah suruh cepat2kan semua urusan....insyaallah....


Harapan agar segala yang dirancang akan dapat dilakukan dengan baiknya....dengan izin allah segala pasti baik-baik saja....amennn....dengan bantuan orang-orang tersayang pasti kami dengan mudah dapat menyempurnakan segala persiapan....mudah-mudahan.....


Terlalu penat untuk aku teruskan apa yang mahu aku ceritakan...cukuplah...disini dulu..pasti akan kau lapangkan waktu di hari esok untuk cerita berkaitan majlisku yang lepas...insyaallah....




**Setelah bertukar status....aku rasa segalanya masih sama...tiada yang berubah...cuma aku lebih menjaga apa yang aku miliki........







Thursday, January 19, 2012

THR Gegar

Aduyai...penat..baru lepas sidai baju.....

Sib baek esok MC....(blom amek lg..hihi)

Dari petang tadi masa kat opis aku dah tau esok aku MC..hahaha Hebat kan....

Memang takder mood giler skang nak bekerja...maybe sebab office tue dah tak best kot...

Dah tak macam mula-mula aku masuk dulu...meriah jew....skang sunyi sepi...bunyi semut batuk pun boleh dengar la...sume siyes je wat kejer..tension aku....huhuhu

Sebabkan esok aku tau aku MC jadi malam neh dengan penuh jayanya aku dah habis basuh sume baju...sebab sabtu subuh hari dah nak gerak balik kampung....banyak benda nak buat kat kampung t....

Penat jugak main air memalam neh...hmmm penat2 neh sambil layan THR gegar sedap juga...ntah sejak bila ntah aku suka dengar THR gegar memalam....macam layannn jew...hahahaha

kadang-kadang siang hari pun aku layan jugak...lagu dia kena la dengan jiwa aku...chewahhhh...hahahah tapi betol....lagu dia memang sehati dengan permintaan hatiku....sapa suka layan jiwang boleh la dengar...aku memang minah jiwang...heeee =)

Dah tue sesambil layan citer korea scent of a women...lagi la mengancam....hehehehe dah lama dah aku tengok cite neh...tapi tak habis2...ada jew benda laen kacau....tak bole jugak aku nak habiskan...tinggal 5 episod je lagii...haduyai la......!!!hahaha

THR neh plak dok cite masalah cinta bebudak sekolah zaman skang....penin aku dengar...belasan tahun dah pandai becinta....huahuahuahuahua sama laaa macam aku dulu.....zaman sekolah dah aktif menggatal...hahahaha sampai nak ke tua neh la...sib baik dah sedar diri gak sikit...hik3


Lain pulak melalut....cukup-cukup....aku nak layan dengar lagu....chiowwww.....






**Tak sabar nak balik kampung....rindu!!!!!!!!!!!!








Lost my way

Am Lost! Yes i do!!i lost in my office....acceptable?

Hahaha it just a prank..because really boring to wait till 6.nothing to do.....

Am also not in good mood today...so i can't even laugh with my office mate...

Gossiping also 0 for today..if not...i got 3-5 story per day...hahahaha bad girl!yes i am....

But today, am really not in a good situation...why????

I also don't know the reason....haish....still searching for it...

Maybe....am thinking a lot about something....maybe...!

Or just my feeling.....hahahaha stop talking nonsense!!!

Act, Am in holiday mood already...really miss my mom and dad and others...

2 more day to go...walaweh...... sangat tak sabar taw!!!

Going back my hometown...refreshing my mind and soul...searching for new inspiration....

Then i'll come back to work with empty mind and heart....hope so....




```````````````````````````````~~~~~~~~~~~~~~~~~~```````````````````````````````````````


But am afraid of what people will saying about my special day...because of i did it very simple and really simple....i lurve simple thing as i wish...but the elders (except my family)..they want me to do as they wish..how could i?? bla...bla...bla...bla...this can...this cannot...bla..bla...tension!


I'll do whatever i want and like...because this is my day...so i'll take their words as references....sorry elders...am more prefer to what my mom and dad says.not others.....


And one more thing...am quit confusing about the amount of "duit hantaran" and "mas kahwin".....how to calculate the amount that suite me...bla...bla...bla....arghhhh.....some people calculate based on Education level...for example at my hometown...when u graduated with degree your value max is 10k...if u only have cert...min u'll get around 7...and there was a case one gurl is just finished SPM then get married.but she get 11k....wahhh...amazing!!!hehehehe

In my family...mas kawin  is same rate with a necklace....that mean...my family did not follow the fix rate of the state....i have no comment..just follow my mom and dad decision...me and Mr.Q okay with that....huhu and duit hantaran also don't have any prob...me n mr.Q dah sepakat about the amount....family and family i don't know whether they accept it or not...but we already okay with that after some discussion....on my side..i think my family totally agree...his side am not so sure...because he not yet discuss it with his family...but am sure they have no prob about it...not a big deal....


I still can't believe it..the day is just around the corner..but am still like this..prepare nothing...huhahuha sana sini lagi...am quit worried but what can i do here is nothing...when am going back that is the time that i need to settle down everything.... because i have my mom and dad to help me.although, certain thing my dad already settle them for me...am very thankful to my dad..TQ dad for everything.....and.also my frens....




**TQ alls...hope my special day will going smoothly....as planned..ameennnn......







Uncomfortable

Feeling weird today...

very uncomfortable....with the environment.....people....office and myself....

Am i going crazy to felt like this????

Why...out of the blue....

I think...its the hormone conflict....maybe...

Or it might be...coz of _______.........

I hope am in right mind now..don't bother yourself about the stupid thing.please Asiah!

Sympathy not a good element in relationship....

pathetic??do i??

People will never know about me...i am the one who know myself well...

But i think i'll make people cry one day...i think.....!

Hope....it will never happen...if not i'll blame myself  forever....





**Ya Allah...please,guide me to the right path....i seem to be lost right now....






Wednesday, January 18, 2012

I'm crying

Very tired. don't know why...fortunately did not take bus back home.if not, for sure am more tired...  miss my driver already....heee



i just finished my dinner... kuey tiaw goreng only..... bought at pasar malam on my way home. quit okay...alhamdulillah...kenyang jugak....



now watching TV sambil hungging my Cem2...sedap hug-hug die neh....chubby sangat...isi manyak....heee shukewwwwww sgt2....peneman siang malamku...chewahhhhhhhh....really....lurve him so much...muahxs



yesterday, i'm crying. suddenly, when i saw him...i was very surprised.. I've never aspect that he'll surprise me like that. my tears fall down non-stop....warghhh how could it be,....i was touched when he give it to me.  oh god...is it for real??am i dreaming???....i can't believe for what i had seen....



Yeah..its true...i really got it from him....and my tears flowed down my cheeks very fast. Thanks god...thanks for the greater gift u did give to me. The present is nothing compare to the person that u give to me...he is my everything....day to day my love for him  more and more.deep from my heart am very grateful to have him as my BF...really...hope...Allah panjangkan jodoh kami...Insyaallah...ameeennnn...




I got this................







Mr.CEm2 nama dia..sebab besar macam my ncem....hehehehehe
Wat teman tido...hihi yey dah ada teman tido!








Sama besar dengan aku dah...sib baek ringan..huhu







besday present that make me cry for 2nd time.....first crying for cupcake...then crying for Cem2.......hehehehehe (^__^)




Mr.Q dah buat me cry on my besday....bukan sebab sedey tapi sebab terharu and gembira for the sweet moment to remember...




Lurve you dear....tQ so much for the present....semoga allah murahkan rezekimu....ameennn









**Tunggu Mr.Q balik dari Peneng...apa lak hadiah yang dia bawa balik untukku....sebab kalau Outstation komfom akan ada sesuatu untukku...sekecil2 benda dia tetap ingat aku...hehehehe






Famous Amos or Cold Storage

At home....

Tired....just finished my dinner...only KFC..huhuhu







Went to Alamanda with Mr. Q..the only reason is to find something from my list that i need to have....

First,masuk FA..pusing2 then i find it!YES!!!!but...Mr.Q cakap  kita survey dulu kat cold storage cam mana...okay.....

Aku pun jum kan jela..heee bab tau...CS pun banyak choice jugak kan.....hehehe di CS pusing2 jumpa la 2,3 jenis yang aku suka...so amek-amek dengan rakusnya lah..hahaha ada jugak yang aku nak xdew....so kena gik balik FA la kan....bayar-bayar ape yang dah amek sume kan....pastue gik la FA balik....hehehe

Neh jew yang sempat beli kat CS yang menarik perhatian...heee




Neh jew yang berkenan di mata...heeee
ini jew pun dah ringan sebelah poket..huk3 terpaksa...kehendak punya pasal.


Neh mudak yang cebuk nak amek gamba jugak dengan choco...hahaha sib baek nomey.



Kat FA pilih macam-macam jugak la....and harga dia agak okay la....total sume skali lebih kurang macam kat CS jugak...cuma lebih sikit laa....heee neh jew antara choc yang aku beli......okay la..agak menarik...hehehe lagi menarik dapat paper bag lagi..dah lama ngidam nak paper bag FA neh...aku neh memang suka kumpul paper bag..macam-macam jenis ada..hehehe





Comel kan...munger-munger tuh!hehehe





Cookies tue tok makan malam nie...
heeee yang lain tue lain cerita.hehehe




Lepas tue....teruskan pencarian seterusnya..hehehe pusing area yang ada jual kurma and kismis lak.kat depan A&W kalau tak salah pandang tadi.hehehe....macam-macam pilihan ada...harga agak berpatutan....murah jugak la....kat situ aku beli peanut candy sama...shedap!!!!Mr.Q yang ajar aku makan mulanya...pas tue dah reti makan and shedap....nak slalu la..hahahah 




Beli kismis dalam tupperware tue RM10 jew sebekas..okay la...
Pas tue kurma tue baru RM16...quit okay la...nampak macam sedap..bolom rasa lagi...
Hee xyah tunggu bula puasa nak makan kurma...hari-hari dah bole makan dah skang...
Merata dah ada jual.....sediakan money jew.huhu
Aku suka makan kurma...tambah2 wat cokodok kurma...sedap weh!!!nyum3.....






Neh la peanut candy tue...macam kacang tumbuk rasa dia..
sapa suka kacang mesti suka candy neh....
Aku bukan penggemar kacang tapi aku suka makan candy neh...
Satu paket RM16...dalam ada berapa xpasti plak...
Dia ada 3 flavour...bijan,coffee and peanut....hee try la beli...
Komform tak menyesal...hehehe

Otw nak balik tue sempat lagi cuci mata tengok shawl baru..hehehe dapat jugak la 2 helai..hehehe



Dua-dua kaler choco..heee sukew sgt!!!






Dah siap shopping sume2nyer...gik tapaw KFC pas tue balik....

Sampai umah...makan-makan pas tue mandi and now dah nantok...heee jum zzzzzzzzzzz!!!!!!!!

Ada best punya story...pasal besday gift..(ada mudak nanges kowt tadi..hahaha)..esok la cite...dah ngantok..heee


Gud nyte Alls....sweet dream....








**Esok Mr.Q outstation sudey...jumaat baru jupa...hehehe macam nak rindu plak....





Thanks n lurve all!!!