Saturday, January 28, 2012

My E-Day



22 January 2012 - Sunday



Alhamdulillah......itu saja yang mampu terluah.


Segalanya telah selamat dilangsungkan.....

1st step dah berlalu....tunggu step seterusnya jelah....heee

Insyaallah...harap step seterusnya akan berjalan dengan lancar..mudah-mudahan...


Takda apa yang best pun nak cerita kat sini..just nak upload gamba 2,3 keping sebagai kenangan....

Neh jew antara gamba-gamba yang sempat di ambil....






Neh kaum kerabat Mr.Q n my kaum kerabat 2,3 orang..heee yang choc tue my side la.....pink mcm purple skit tue  Mr.Q punya side la......heee
Dari kir Sara, Mak mah, Ibu, Nenekku, Cik Tunang,Sister, Mom, Maksu n Kak Eja.



Sonsor by my dad!!heee


Selamat Bertunang ZAWI & Md APIQ...
(Abah punya keja...silap eja nama habis sume.hahahah)



Dia pun nak potong jugak!hahahha



TQ kecik datang dari jauh untuk majlisku ini.... =)


TQ dear...ini lagi jauh.....tq so much!!!




Nak potong sama2 dengan ibu...hehehe potong la!gimik jew tue...xpotong lagi...acah jew!hahaha


Neh antara yang di hantar and di balas....
Di hantar 7 berbalas 11...
(Sebab sebelah saya banyak sponsor..hehehe)


Neh sponsor by my my best fren...TQ Shafinie... =)



Natiq pun datang dari MSI,Kulim...TQ!



Gamba neh sume From Cam Afiq....


Banyak lagi gamba...tapi kalo nak upload sume xmuat la.hehehe cukup2 la sikit2 kan....



Neh plak gamba from cam Mak Mah pulak...heee



Barang yang di hantar....
Ada buah, candy, jubah, cookies, kek, cupcake and cincin..
yang bunga tue sampingan jew...Mr.Q bagi..hehehe



Banyak sangat cam....xtau nak tengok yang mana..heee


Neh lagi dasyat!!!aku tengok cam lain..ibu tengok cam lain..hahahha


Sesi penyerahan deposit...gengster bapakku...sluar askar jew.haishhh hahaha


Neh barang yang aku balas...
Ada Kemeja from zara, muffin from Makngah AS, durian blanda(replika je)from Maklong, choc, buah, bunga teratai kot from Makngah SP, choc lagi from Kak Na, bahulu ikan from Mak n choc kek from Shafini, butter kek abah sponsor...ckup x 11?hahahaha ntah...banyak sangat....owh lagi 1..bunga pudak from Makngah AS!ok ckup 11..hehehe Alhamdulillah...murah rezeki...banyak nak sponsor..terima kasih....moga Allah murahkan rezeki kalian semua...Insyaallah.......



Neh kek yang di sponsor oleh my dad...heee


sesi potong kek...malas nak rotate...hahahha nasib la...



Dengan umi...sempat lagi berbisik sesuatu..hihihi





Sesi makan kek beramai2...sedap kot kek neh!hehehe tq la abah...
nanti nak yang 5 tingkat lak taw!hehehhe
Kek neh sekelip mata jew habis besar gedabak tue kejap je kenduri beramai2...
Tukang potong sempat jilat krim kat jari jew.hahahahaha jadi la...



Lastly...from my cam....hehehe



My frens yang banyak membantu....dari hari sebelum sampai la hari langsungnya.
TQ All.....



Yang tepi skali kanan tue my Maksu...heee yang lain tue my frens.




Nampak la bilik yang besepah.hahahaha


Sesi berbincang...hahaha yang xjumpa jalan....in the end tuan punya badan yang klua bincang sama2.hahaha


Masa sarung cincin....act xnak sarung2 tapi ramai yang nak tengok..sarung jela...
aku dengan ibu selamba jela...malu la skit....tapi dah biasa dengan ibu...
jadi takde terasa sangat la..tue yang sempat bersembang lagi tue.hahahaha



En. Abg sebelah abah...bincang ape tah lagi...
Kalo blah rumah orang lain tak baginya bakal datang skali time tunangkan...
tapi abah panggil je dia masuk sama bincang skali.hahahaha

Neh sesi bincang dengan papa nya pulak...hehehe



Kek neh famous hari neh....banyak gamba dia di ambil.hahahah

macam ham.....peh...hehehehehe posing dengan kek je keja....
Neh kira kek sambut besday ak dengan adik ak sama la...bln 1 jugak kan.hehehe




Habis dah cerita....itulah dia majlis aku yang sangat simple and sederhana...yup i lurve simple2 je...xpayah la nak grand2 sangat kan...cukup la biasa2 sudah....bukan budget takda tapi memang aku tak suka nak berhabis sangat....kedekut sikit.hahahah takde la...ak rasa ckup la macam tue....malas nak renyah2 benda yang tak wajib...heeee

Hari ini lah hadiah paling bermakna sempena bulan kelahiranku...sangat berharga.....TQ kepada semua yang turut menjayakan majlis neh...TQ so much....kepada umi n sakinah n angah....sangat2 terharu sebab korang sanggup datang dari jauh untuk majlisku nie....tq sangat2...sayang korang!!!sanyang umi...demam2 pun sanggup jugak jalan jauh2....

And tq kepada all my fren yang datang tolong buat gubahan untuk hantaran...sangat berterima kasih kepada kalian.....

And paling berterima kasih kepada my mom n dad...susah payah adakan majlis ini....and tq untuk apa yang telah di sponsorkan untuk anakmu ini....walaupun abah agak kecewa sebab tak dapat jamu para tetamu dengan ayam madu sebab tokey ayam madu tue cancel last minute...heee xpe bah...next time kita buat yam madu kay....sebab sbulan awal abah dah excited order....last2 2 hari sbelum dorang cancel cakap xle buat...memang hangin la bapakku tue....hehehehe tapi ayam masak merah abah buat lagi sedap la!!!!ayam madu tue apa la sangat...kan....heee my dad jd tukang masak....ayam merah, nasik minyak, dalca daging!!!daging fresh memang sedap la...sebab abah tumbang lembu sekor untuk majlis neh....heee tue sayang abah sangat tue!!!heeee tapi x masak habis sekor pun....sikit je amek....hehehehehehehe lebihnya jual.....and mak!!!tq sangat sebab mempersiapkan rumah dengan canteknya...sorry sebab xdapat tolong....aku balik last 1 day b4...jd nak tolong apanya....tolong tengok jela.hahahhaha


TQ jugak kepada makcik n pakcik n sepupuku yang sponsor barang hantaran....Terima kasih daun keladi...harap2 kenduri nanti ada lagi!hehehehhe


Insyaallah.....................




** beberapa bulan yang tinggal rasa bagaikan sekejap jew..and macam tak cukup waktu nak buat persiapan untuk majlis nanti,,,hurmmmmmmm tido malam pun xbape nak lena...asek teringat jew benda yang blom satel lagi neh.hahahhahaha





No comments:

Thanks n lurve all!!!