Saturday, October 20, 2012

Debaran kian terasa

Masih belum mampu melelapkan mata....

Terbayang2 jarum menembusi tanganku esok.....

Warghhhhhh!............takotnyer......

Walaupun dah tua tapi tetap penakut....

Sabor jela.....


Berdebor2 je neh......adeh!!!!



Gud nyte lah.......


Hihihihi.......TATATATA





***seram sejuk je rasa neh.....belum tengok jarum lagi.....haishh cam mna neh..llll







Thursday, October 18, 2012

Gud Luck Suamiku

Alhamdulillah......




Banyak peluang yang datang saat begini....ameen....

Mudah2an en.suamiku berjaya......

Sentiasa doakan kejayaan untukmu sayang.....

Chaiyok.....chaiyok..... :-)


Semoga pulang membawa berita gembira untukku and babymu....hehee



Aku pulak yang rasa nerbes semacam neh......

Insyaallah.....kalau ada rezeki untuk kita sekeluarga takkan ke mana.....

Berusahalah......... ^^,









** En. Suami tengah berjuang untuk yang terbaik buat kami sekeluarga..... mudah2an segalanya berjalan lancar......doaku sentiasa mengiringi perjuanganmu sayangku........




Wednesday, October 17, 2012

Next appoinment




Syukur...alhamdulillah....


Burppppppp.........kekenyangan :-)


Tengah mengukngap buah lai sambil wat kerja.... (d opis taw...bkn d rumah.heee) memang kerja mengkedarah jew....dari pagi tadi sampai la dah nk lunch time....haduyai melantak sungguh......heeeeee


Makan....makan...makan......memang pantang jumpa...semuanyer aku rembat....bak kata adik black (ex-husmate en suami) ....... selera macam naga.....hahaha well.....apa bole buat...dah nama pun lahir tahun naga.....nasib la dik......itu pun cukup nasib baik sebab selera macam je naga...tapi tak makan orang..masih makan makanan yang halal.....heeee kalo tak ko la orang pertama akak ngap dik....uuhuu


Makan memang sedap.....hati totap gelisah......haish....sebabnyer dis saturday got an appointment with kpmc.....need to do blood test.....wah......very da scary kau!!!.....lagi2 melibatkn jarum...haish.....kecut perut....baby pun nyorok dalam2 perut bubu...takut jarum punya pasal.....hehehe tipo sgt okay....sebab baby sangat aktif sekarang neh...dh mula gesel2 pada dinding perut bubu......heehee sronoks!!!


Agak rasa macam nak menggelabah jugak la......walaupun the result only come out after 2 weeks......takut kau!!! Apelah resultnyer...huhuhu mudah2an takde ape yang critical.....arap2 sumanyer okay2 sajer...ameenn......





Yellow card with ref no 57580.....hee




Okies....now, aku kena stabilkan balik aku punya pengambilan makanan.....supaya t masa blood test semunyer ok...hehehehe and kena start control makan....tak bole suka hati jew.....lepas tue...kompom2 aku melantak balik dengan sesuka hati nyer.....hihihi


And result hanya akan tahu pada 2 nov nanti....masa tue dah lepas raya....heehee and masa tue juga adalah masa untuk scan baby....hihihi very da ecited u olls.....nak tgk baby.....inyaallah....baby sehat2 selalu lah hendaknyer.......Tak sabar nak tunggu 2 nov tapi takut nak tunggu 20oct....wah.....cam mano neh.......hurmmmm


Apa pun.....semoga segalanyer berjalan lancar dan baek2 sajew.......







**masa blood test dia buat ape je ea?? Gelisah kupikirkan......tatotnyer.....huhuhu almaklum la jarang ke spital ngecek2 badan neh.....huhuhu slalu g kinik sebab nak mc jew.haahaha



And skang neh jugak aku dah makin teruja tengok brg2 baby.....tapi terlalu awl nak beli....so cuci2 mata jela....nanti sampai masa baru beli.heeeee








Tuesday, October 16, 2012

Asignmentsssssssss

Alhamdulillah.......


Dah banyak hari aku sangat tidak buzy di opis....

Buat2 buzy ada la......hehehe saje lah kan....membuzykn diri.....kang orang nampak aku goyang kaki jew kang ada pulak yang tak puas hati......biasalah.....

And aku membuzykn diri dengan kerja bukan kerja opis....neh kerja rumahku....

almaklum la.....student lah katakan....buzy dengan asewment lew...hape lagi kan....

Huhuhu padan muka aku...sapa suruh jadi student kan....hameklah kau....huhu

Aku ada 3 asement kena anto end of dis month...and now, satu titik pun aku belum siap lagi....uhuhuhu bila nk start buat pun tak tau la....huhu

Rasa2 macam nak start buat malam nie satu..... nak buat PSYCHOLOGY dulu....sebab nampak macam senang.....hihihi macam la....xtau la senang ke x kan.....hihi lagi 2 aku buat next week jelah...hahaha

Rasa macam debor2 plak sem neh.....ntah la....sem depan rasa macam nak postpone je dulu...sebab exam time tengah dalam pantang......class bole je pegi macam biasa cuma exam je yang agak bermasalah....huhu ntah la....masih dalam pertimbangan....


Apa pun...sekarang ini aku sudah berada dalm mood bercuti di kampung.....heehee
Cuti raya haji lah katakan.....lagi tak sabar nk balik kampung bila dah ajak abah buat lemang raya nie.....teringin nak makan lemang jagung....so,ajak la abah buat....tapi tak tau la jadi buat ke x...sebab abah cakap susah nak cari buluh lemang sekarang neh....walaupun umhku di kampung....macam2 susah nk dapat.,.....

Harap2 dapat la buat....sebab aku memang sengaja balik cuti awal....hehehe


Dh la....malas nak membebel banyak2....banyak lagi kerja aku nak buat neh.....tatata nanti bebila ku smbung....banyak bender nak story mory benarnyer....huhuhuh











** hujan tengah lebat...siap kilat guruh lagi....kalo di rumah dah lama aku membongkang......huhuhu







Wednesday, October 10, 2012

Emergency Leave

Alhamdulillah....


Aku baru jew masuk opis.....hari nie amek half day jew....
Bertolak dari Banting ke opis....


Last night, papa masuk spital.....pengsan masa maen badminton....
Tekejut beruk kami...dah kul 12 malam dah....tiba2 mama kol gtau papa masuk spital,......
Lagi best time tue, aku dah siap2 kemas tilam nak tido dah.....
Dengar2 papa pengan, terus bulat bijik mata.....hahaha


Dalam kol 2 kami sampai kat Hospital Banting....lepas mama kol, terus kemas beg and gerak....
Jadi lambat sampai sebab gik amek adik iparku kat subang dulu....memusing2...itu yang jadi lambat.....huhuhu


Sampai je spital, mama cakap,papa dah sedar....
En.suami jew masuk tengok...aku tak masuk....takut....huhuhu
Aku kan penakut...tambah2 time tue banyak kes emergency baru datang....
Dengan budak nages, dengan orang tua...macam2 jenis sakit ada...kompom2 aku xmasuk...takut!!Huhuhu


Bila en.suami keluar dari bilik papa, katanya papa kena masuk air ekut hidung....wayar2 berselirat kat dada, kat tangan...seram aku dengar...huhu


Tapi alhamdulillah....kul 4am cam tue dah boleh balik rumah....papa dah ok...lepas masuk air semua kan....dia dh okay.....syukur xda penyakit serius....pengsan sebab dia penat sangat and xmakan before gik maen badminton....hihihi bapak mertuaku!! Macam2......doc cakap gastrik pun ada...sebab dia muntah banyak kali and dia cakap sakit perut....huhu


Lepas doc check sume, and ok,,,...doc bagi ubat, terus balik.....huhuhu

Tapi aku macam frust jugak la....spital kerajaan memang cm tue kan...check sikit2 pastue bagi ubat and suruh balik.....hurmmmm cuba la check detail skit....check smuanya.....drah pun xcheck....juz tana je, ada drah tinggi tak, ada kencing manis tak...and of coz la orang tua neh cakap xder.sebab tak penah gik check pun sbelum nie...huhu entah la.......

Apa pun Alhamdulillah.......janji semuanya selamat.......


And aku pun half day la rini....ekot hati mau mc je trus...tapi sebab en.suami ada urgent hal petang neh dengan client, terpaksa la balik awal....huhuhu


And now kebosanan di opis sebab xder keja....tengah PD1 memang xbuzy langsung...masuk PD3 tak cukup 2 tangan...heee so masa free neh gunakan sebaik mungkin.....kita ENJOY!!!!!!!! HEHEHEHEHE











**weekend neh balik banting.....erm...ingat nak masak nasi ayam lah....macam best jew kan.hehehehehe







Thursday, October 4, 2012

Cempedak goreng

Alhamdulillah.....




Hari ini kat ofis sangat tak banyak kerja...
Jadi masa yang terluang digunakan untuk melengu,,....
Hehehe and time nie jugak lah tiba2 teringat cempedak goreng panas2 siap dengan teh o panas untuk minum petang....wah masyuknyer.....

Dah lama rasanya tak lepak di rumah untuk minum petang...hehehe
Sedapnyer kalo lepak2 di balcony rumah sambil minum2 kan....kena angin sepoi2 bahasa pulak...aish memang mengancam habis.hahahaha

Berharap weekend neh berpeluang untuk menikmati saat sebegitu....teruja nak tunggu weekend menjelma.hahaha

Apa pun....hari nie tetap nak cari cempedak goreng...sedapnyer lah hai....
Nyum...nyum...nyum....meleleh air liur....huhuhu


Dah gtau en.suami...and dah ajak dia g pasar malam...mencari cempedak and goreng pisang...hehehe bab makan en.suami ok ajew....hehehe shukew2!!













**teingat cempedak goreng yang mak buat...amek buah kat kebun abah, pas tue balik terus goreng...sedapnyer......bila lagi la ada kesempatan nak makan buah cempedak kebun abah...harap2 sebelum meletup boleh makan dulu.ahahahaha







Monday, October 1, 2012

sup ayam - meleleh

Alhamdulillah.....


Kekenyangan sudah.....
Syukur ya allah...

Malam nie punya menu ialah sup ayam.....
Memang meleleh habis....
Tadi gik giant shoping barang2 dapur sikit...tak sikit sangat la...penuh troli jugak la.huhu Hehehe biasa la...shoping tok stok sebulan....Kul 8 lbh baru sampai rumah...
terus bersilat kat dapur....hehehe Dapat la hasilkan sup ayam....n cili kicap...

Sup ayam + sambal kicap memang kegemaran aku n en.somi...
Makan sup jew....xdor nasik2....sbb memalam memang  en.somi xnak makan nasik...
Mau yang tak berat sangat....janji kenyang n tido lena...hehehe

Memang mengancam habis la...en.somi makan sampai meleleh peluh....Mau taknyer, siap je masak, dengan periuk2 aku hidang skali...Memang suka makan time panas2....baru masyuk!!

Pecah peluh...haaa baru terasa sedapnyer..hehehe
Siap en.somi meleleh2 poluh....kena pulak sambal kicap yang podes...fuhhh lagi laaa tenganga....walaupun pedas, tapi makin sedap d makan dengan cili kicap...hehehehe


Neh hasilnyer.....dari penuh periuk tinggal la banyak tue jew...huhuhu kami memang kuat mengkedarah...heehehee




Sup ayam n cili kicap....fuhhh tenganga :-)




Sup memang makanan yang selalu ku masak sebab en. Somi suka makan....kat rumah neh..memang menu nyer sume men rebus2 jew....kurang makan makanan berminyak n berlemak...hehehe jaga kesihatan lew konon...hahaha


Bila dah kenyang neh...biasalahkan...mata pun makin mengecil...hehehe jum...kerjakan apa yang patut and bole ZzzzzzZzzzxx......hehehe










**dalam proses nak belajar masakan korea...diakan banyak menu sayur n sehat2....hehehehe





Thanks n lurve all!!!