Wednesday, March 30, 2011

Sayu hatiku semendung suram pagi.


Melepaskan sesuatu.....terpaksa.

Meninggalkan sesuatu.....menjauh.

Merindukan sesuatu.....pasti.


Saat yang berlalu.....kenangan.

Saat yang sukar....halangan.

Saat yang mendatang.....pasti.


Mahu atau tidak.....perlu.

Ingin atau tidak....harus.

Redha atau tidak....perlu.





**Pengorbanan dalam mendapatkan sesuatu adalah perlu.Tiada yang mustahil jika terus berusaha...






@...Sha Awifa...@

Tuesday, March 29, 2011

Menunggu Bulan Jatuh ke riba

Saat mencemaskan dah berlalu...

So,detik penyiksaan pun bermula...

Penantian dan terus menanti....

walaupun 1 week je..but i feel quit long to wait for it...

Hoping that i'll get this great opportunities...

Bcoz when da 1st step i take i'll never turning back!

I want it...n i really want it!!!!

In my life, i want to get everything dat i dream of...

Ya allah...permudahkan lah aku dalam langkahku seterusnya...


AMINNNN..................









@...Sha Awifa...@

Monday, March 28, 2011

Buat kek dengan bakal MAMA.hee

Weekend je mesti aye ada extivity..hehehe

Ahad lepas a.k.a kelmarin...aye g umah bakal mama...

Saje je gik melawat..dah lama tak bercium pipi...hehehe

Pastue si bakal mama neh ajak buat kek...

Kek Masam Manis...hehehe

Si Mr. Q la..bising nak kek tue...huhu

Aye mula2 segan2 jugak..lepas tue sampai ke siku ku senteng baju.hahaha

Yela...masuk dapur kan..mana mau berjuntai2 bajunya...

Al-maklum ler..baru balik kenduri...berbaju kurung lew..hehehe sopan kan!hahaha

Bertungkus lumus buat kek....dari petang sampai la malam...koi 10 malam baru siap kot...huhu

neh la hasilnyer...hehehe




Tengah panas agi kot..Mr. Q dah sebuk nak amik gamba..hehehe





aye suka kaler dia...chantek!!!hehehe


 Hasilnyer dapat la tapaw kek bawak balik..siap ada kek coklat agi....

Mana datang??

Aye xbuat pun cuma request je kat bakal mama nak makan kek..

Nak datang umah dia kan...request la nak makan apa2,..hehehe

Apa lagi..dengan muka xmalu cakap nak makan kek coklat...

So, sesampai je umah bakal mama dapat la terus ngadap makan kek..

Nyum3...bakal mama sangat suka buat kek...hehehe n sedap lak tue!!

Len kali kita masak laen pulak yer...hehehe






**Dengan bangganya aye nak cakap aye dah boleh ngam dengan bakal mama..muahahaha (gediks giler!!!)





@...Sha Awifa...@

Monday, March 21, 2011

Pengisian hujung minggu.

Musim cuti sekolah baru je lepas kan...hehehe so sepanjang cuti sekolah mesti banyak kenduri kawen..termasuklah kawan2 kita sendiri....

Ada ma fren kawen kat kedah...tapi aye xdapat pegi la...hari dia kenduri aye kerja and jauh gak lew dari KL nak ke Kedah kan...so wish diorang happy n bahagia sampai ke anak cucu la...

Sabtu lepas member Mr. Q kawen....membe x-opis dia..hehe aye pun menyibuk jugak la nak ngikut..lama btol x gik kenduri..hehehe tingin nak makan nasik minyak.

Masa otw tue aye dah kira2...kalo kenduri neh ada lauk ikan masin goreng mesti sodap...tub tab tub tab memang betol ada ikan masin  goreng...wohohoh sedapnya lah makan..hehehe

Tapi xbolew lama2 kat kenduri sebab ada hal laen yang perlu diuruskan...sekejap je kat majlis tue..orang kata tunjuk muka jela..pas tue blah...hehehe





Ini lah pengantinnya....diharap bahagia ke anak cucu..hehehe sweet jew...auwww (xsaba nak kawen..tapi aye xkan ade menda pelamin neh..xminat..huhu)


Lepas meninggalkan kenduri terus menuju ke bukit jalil...diselesaikan apa yang patut pas tue terus balik rumah....balik2 rumah sempat la berps2 dulu...pas tue dalam petang2 sket siap2 nak g jog plak...

Muahaha lama gilew x gik jog...skali jog macam nak tercabut peha...padan muka aye..sapa suh lama x beriadah..hehehe pas tue balik naek tangga umah rasa semacam jek kakiku...huhu

Dalam2 penat berlari sempat jugak la berposing..besa la...hobi di mana2..hehehe






Berposing di Taman tasik Cyberjaya....hihihi di samping menyihatkan serta membantu mengekalkan kelangsingan tubuh badan...gamba2 untuk memenuhkan album turut sama di rakamkan..hehehe

Dah memang hobi kut...pegi la mana jugak..mesti nak gak amek gamba sekeping dua...kalo xde tue memang bukan aye la tue....

Agak2 kan...setiap minggu g exercise kan...body boley maintain langsing x???hehehe walaupun makan xhingat dunia....aye sangat kuat makan..potensi badan nak naek dah semakin nampak..huhu takotnya!!!

Aye sudah memasang azam..nak maintain aye punya berat 45-48kg jew..xmo kurang xmo lebih...hehehe


Apa orang laen nak cakap terpulang....yang saya tau saya nak CHANTEK!hahahaha





(Kelangsingan adalah menu utama dalam kepala otak saya..jadi jangan ada yang nak pertikaikan plak...hahah sapa nak chantek jaga la badan..sapa xnak bio jela cam gitue kan..pastue jangan nak jeles bila tengok orang laen chantek..taw3...)







@...Sha Awifa...@

Seminggu berlarutan....

Huk..huk...huk....

Seminggu dah aye demam selesema...huwarghhhh siap batuk2 agi....hmmmm

Bila la nak baek neh agaknya....hehehe ubat banyak cuma makan dengan x jek..

Itu yang lambat baek tue.... =) xsuka la makan ubat!xSEDAP!

Harap2 minggu neh baek la demam selesema ku ini...rimas gilew rasa...

Nak buat kerja pun xsenang....^^ tp maen game senang hati jugak..muahahaha

Sepanjang xsehat neh..beberapa kali jugak la aye tetido kat opis neh..hahaha ceeeooottt toi!

Sib baek xkantaoi dengan bos...pandai plak bos outstation sepanjang minggu aye xsehat neh.

So...apa lagi...berpeluang besar la nak membuta..huhu

Mesti bos kesian kan aye..itu bagi riang dan peluang tok aye tido tue gamaknya...


Lap u la bos....hehehehe




**Cukup2...jangan mengelat lagi..jum2 wat kerja..hik3


Chow Shin Chi ^_^ muahxs







@...Sha Awifa...@

Wednesday, March 16, 2011

Sebelum & Selepas

Apa perbezaannya yer antara sebelum and selepas berkAHWIN???


Dari semua segi la...

- Kewangan

- Kehidupan

- Kebebasan

- Tanggungjawab


Bagi aye la kan...selepas kawen mungkin ringan beban sket kot.sebab sume bole share2..heee bayar duet rumah sama2 bil bayar sama2...blanja makan sama2...kan...

Tapi orang slalu cakap..."ko belom kawen ko xtau macam mana!"...mungkin betol lah kan apa orang len cakap....teringin nak rasa kehidupan tue macam mana...heeee (xsaba plak rasa nak kawen..hik3)

Tapi aye tetap mushkil...nak tau apa bezanya..hmmmm sapa nak share dengan aye..meh2 bagi sket ilmu rumahtangga... =)






@...Sha Awifa...@

Setia Kasih

Sekali air sungai melimpah
Sekali pasirnya pun berubah
Itulah falsafah... yang jadi ikutan...
Dan juga bualan

Tapi bagiku pula berbeza
Sungai mengalir tetap berliku
Yang berubah cuma... adalah pasir saja...
Penghujungnya muara

( korus )
Hati ingin berbicara
Hati ingin merasai... nikmat cinta
Yang sering diperkata
Tetapi sebaliknya
Tiada Terlaksana

Dahan yang patah tiada bersambung lagi
Hatiku pasrah dalam mencari mimpi
Getar hatiku serta kepayahanku
Hanya kau saja sudi memahaminya

Setiaku kini hanya satu
Dan kasihku bukanlah beribu
Biar bercerai badan... jasad atau pun nyawa...
Aku tetap setia




**Tetiba terlayan lak lagu neh..heee ^^,



@Sha_awifa@

Penjelmaan semula....

Lately, malas giler nak update blog...banyak bende nak citer tapi kerajinan agak kurang untuk menaip..hehehe besa la...dah memang xbape nak rajin...bertambah2 tak rajin la jadinya......

Act,bukan xrajin sangat cuma dalam proses menyesuaikan diri dengan perubahan serta pembikinan semula...wah2..dah macam wat movie plak..hik3.Besa la..ape pun ayat jena gempak..walaupun citer xde la best pun...citer yang xbest akan jadi best kalo ayat tokok tambah tue best....macam wat gosip lew...ngumpat ke kan...benda yang jadi sket ja..tapi citer berbakul..biasa la tue..dah paham sangat dah...(kadang2 ada terbuat jugak!hee)

Selama menghilang kan diri neh...aye menjelma kembali dengan segala yang baru...cuma perangai je xbaru2 lagik...hehehe slow2 kayuh la kan..mana bley semua nak buat serentak...xmenang tangan seh....1 by 1...lama2 t okay la kan...cuma...kadang2 aye terkilan sket...kenapa yer..kalo kita nak ke arah kebaikan mesti ada suara2 sumbang kat blakang...erm...dunia2....

Cukup!!!citer sal sekeliling...cite sal aye plak...heee aye nak teruskan apa yang aye buat skarang...moga2 diredhai di jalan yang benar.....bia la apa nak jadi..aye suka dengan keadaan aye skarang neh...senang hati rasa...teramat senang hati....heee gembira suka suma ada sebab ada penyokong di belakang...thanks so much kepada yang berkenaan...macam mana skali pun aye dia tetap terima aye seadanya....mungkin itu cuma skarang..akan datang siapa tahu...tapi aye xkan rasa menyesal sebab aye bahagia dengan dia.....

Setelah menjadi yang baru..aye akan terus memandang kedepan dan terus mencari yang baru....sejarah semalam mungkin amat teruk dalam hidup aye tapi xsemestinya aye xboleh menjadi yang lebih baik kan di masa akan datang....aye akan berusaha...menchantekkan dari segala segi yang kurang chantek.....sebab kesempurnaan seseorang bergantung kepada diri sendiri....mahu atau tidak...usahakanlah...kalo pemakaian jek chantek tapi laen2 aspek xchantek...xguna juga...semuanya perlu diselaraskan...tak gitue???


Hmmm....ku berharap saat ini serta akan datang bisa mematangkan aku....aminnnnn




**Thanks KAMU sebab disisi saya walau apa pun yang terjadi...




@...Sha Awifa...@

Thanks n lurve all!!!