Sunday, December 30, 2012

Sejuk......potensi untuk demam


Alhamdulillah.......





Sejuknyer......


Dari semalam rasa nak demam......sampai2 je sini lagi bertambah2 rasanya.huhuhu



D cameron......habiskan cuti newyear kt sini....hihihi



Time untuk rehat2 otak and badan.....nanti masuk keja tahun baru dengan semangat baru.huhuhuhu......



Lepak d hotel layan movie.....terbaik!!!hehehe






Selamat bercuti semua.
















**lepas nie lsmbat lagi la nak boleh gik bercuti......huhuhu tunggu baby klua dulu la......baru boleh plan.







Wednesday, December 26, 2012

Suamiku.....aku jeles!


Sangat jeles dengan suamiku.......

Ishk...rasa macam nak geget2 jew tinge dier......hurmmmm



Tak patot betul dia senang lenang je bersuka ria.....aku penat menahan sabar di opis......haishhhhh



Nak cuti jugak!!! Tak aci betol....dia cuti seminggu sampai 2 jan nanti.....warghhhh




Jeles....jeles...jeles.....sangat!!!




Nak jugak lepak2 kat umah layan movie.....huk3 :'(



Bila la aku nak cuti lama2 neh...kompom2 time dalam pantang nanti lah kan.....ape pun new year nak gik jenjalan.hahahahaha





Nk sambung maen game........hihihihi kije xbanyak...so,bole layan2 mata jap.










**nak makan stawbery freshh......bilakah....?huhuhuhu tak sabar dah neh.......






Tuesday, December 25, 2012

Tea time


Alhamdulillah......






Kekenyangan petang2 cam gini.....la nie dok tengah pekena kaya butter toast and orange smoothie kat old town......memang tarak guna tadi gik jalan2 taman.....bakor lemak skejap lepas tue kumpul balik.....hehehehe




Petang2 memang macam dah jadi habit untuk hari cuti....kompom nak minum petang kat luaq....padahal, kat umah macam2 ada untuk minum petang......sekarang neh rajin jugak ku minum kopi....haishhh jangan baby esok kua kaler cam kopi dah la.hahahahaha




Bukan takat aku je tambah lemak...en.somi pun sama naik.....aku nak makan kompom dia kena teman....kompom kena makan sama....hahahah apa boleh buat...support bini.....gomok pun gomok lew....hihihihi xpe, nanti lepas baby dah kluar bole diet sama2...hihihihi nak kembali ke berat asal....mudah2an berjaya.....huhuhu






Selamat minum petang semua ♡♥♡♥♡♥♡











**Balik makan nasik pulak la......lauk rendang ayam tengah hari tadi....hihihi















Wednesday, December 19, 2012

Rambutan Jeruk

Alhamdulillah.......






Kenyang mengunyah kismis dari tadi......baru nak berenti bila dah tinggal half bekas....hahahaha itu jelah keje aku kat opis neh......tangan dengan mulut sama naik bekerja....hik3



Kelmarin petang time balik keja singgah pasar dekat dengan opis aku neh.....terbelilah pulok rambutan......nak buat jeruk.......sanggup beli walaupun kat kampung banyak gilew....hehehe



Alkisahnya.....malam kelmarin terbangun tengah malam tetiba teringat rambutan jeruk yang mak buat dulu2....hihihi memang sedap sangat......bangun pagi terus gtau mak suruh buat....kebetulan pokok tambutan abah patah dahan sebab buah berat sangat.....memang nk jadi betul lah tue....mak cakap memang nak buat jeruk pun...macam tau2 jew....hihihihi so..nk makn rambutan jeruk mak but kena lew tunggu balik kampung hujung bulan Jan nanti....lambat lagi tuh......



Sebabkan tegedik sangat dah nak makan....aku pun beli la sikit rambutan kat pasar and balik buat.....so, tunggu la seminggu baru bole makan.....huhuhuhu lambat pulak rasa nak tunggu tuh....sabor jelah...huhuhuhu



Hasilnya akan di upload nanti...so, sama2 la kite tengok jadi ke x.hihihihihi walaupun buatnyer tak susah juz letak garam and air jew tapi ini first time aku buat....huhuhu takot tak jadi pun ader jugak neh.hahahaha hope jadi la........
















**malam nie nk buat cokodok durian la.....sebab durian yang membe en.somi bagi ade lagi dalam peti ais...hihihi febret en.somi jugak cokodok durian neh...hihihi









Tuesday, December 18, 2012

Extension of Contract

Alhamdulillah.......



Hujan mencurah2 ke bumi time neh.....dan aku masih di opis di dalam dingin acond yang telah berjaya membuatkan mata aku semakin mengecil.....hehehehe teringat katil empuk di rumah...sedapnyer kalo boleh landing2 sambil polok bantal busyuk!!hihihi



Lebat sungguh hujan.....sekarang neh dah start hujan petang....dulu2 hujan tengah hari.....kuasa Allah.....hujan rahmat.....syukur.....



Next week cuti new year planning nak ke CH.....hopefully dh tak musim hujan lagi.....dah lama tak pergi bercuti di situ....hehehe tempat febret tue....



Hujung tahun memang dah jadi trend  untuk habiskn cuti tahunan then pegi cuti merata2......aku tak hujung tahun pun keja bercuti dah...so cuti tak banyak bila sampai hujung tahun.hihihi



Nanti nak cuti bersalin lagi 2 bulan...haishh....tak tau lah....kompom2 kena unpaid leave.....act, my contract will end dis jan 17th tapi yesterday hr call and ask for extension till mid of march....aku pun okay kan jela....janji dia bayor gaji aku sudah....hahaha then for maternity leave aku xyah risau sebab aku punya new contract will start mid of may....pandai bos aku deal....jadiknyer...lepas bersalin xder la aku jadi penganggur terhormat....lepas bersalin terus masuk kerja balik......alhamdulillah dapat bos yang memahami....



As contract worker aku lagi suka dari jadi perm....sebab kalo perm gaji fix...takde claim OT....hahaha contract bole demand gaji and bole claim OT lagi...sangat lah aku suka.....hihihihi mata duitan.biasa lah......apa pun semuanya rezeki baby.....kerja teruk2 pun untuk baby......



So,now just waiting for the time to deliver......hope everything will be fine....next friday got an appointment with doc haslinda....check up baby again and i think it is the time to know baby gend....harap2 baby tunjuk la....hihihi



Inter mission,.....





Nak completekan beli barang baby....list dah berjela....neek week en.somi cuti seminggu time krismas tue...company dia off till 1st Jan 2013....aku jew kerja...kalo tak kompom best berjalan.....untung kerja comp omputih.huhuhu time tue la nak gik beli apa yang dah di survey last week......walaupun belum gaji tapi mood nak shopping tue tetap ador....hahaha





Nak gik buat taik mata jap.....daaaaaa......nanti cont next story....hihihi










**dah dalam mood bercuti sebab en.somi dh booked hotel for next week...hihihihi ♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡









Monday, December 17, 2012

Stress kew aku???

Fuhhhhhhh........




Rasa macam nak menjerit sekuat hati.......rasa macm nak melalak kuat2......rasa macam nak marah orang pun iyer jugk neh.....stress ke aku nie haaa?....



Stress gamaknyer neh.....huhuhu stress dengan jem yang terpaksa dihadap bila nak gik keje setiap hari....nk balik kerje pun jem lagi....hurmmmmm rasa macam tak berapa nk center pun iyer jugak neh.....kepala otak serabut jew rasa.....hishhhh memang betul2 rasa macam nk maki orang jew.....hahahaha nasib la siapa yang terkena tempias nyer nanti......



Rasa nak hilangkan diri jauh dari riuh kota....nk gik satu tempat yang sunyi sepi.....aman damai dengan bunyi air terjun....ada kicau2 burung....bila malam ada bunyi cengkerik menemani tidurku....wah...bestnya........ ♥♡♥♡♥♡♥♡



Tapi tue semua macam mimpi jew la...berangan jela bila nak boleh alaminya....balik kampung pun dah tak macam tuh walaupun kampung....bising dengan bunyi pencemaran moto2 mat rempit tengah2 malam...rasa macam nak bkor jew moto depa suma tue.....haishhh....kat mana la nak cari dami di hati.....yang boleh tenangkan fikiran tnpa perlu risau apa2....huhuhu



Insha Allah......one day, i will plan for it....find a beautiful and peaceful place to stay even juz for a night......ameeen. mudah2an.......












**mood : bercuti.

-----> rasa macm nak gik sabah jew jenjalan.....heeee klo la en.somi mau..kompom aku suka.....huhuhu ape pun planning yang penting.....baby pun xlma lagi nk kluar dah.....macam2 nak prepare untuk lil baby neh.....tolk tepi dulu la keinginan hati...moga2 ada rezeki laen lepas baby klua nanti......huhuhu








Sunday, December 16, 2012

Melepak

Now.....tengah melepak lewat malam kat downtown damansara....dah lama tak melepak cam gini....zaman muda2 dulu rajin juga la....sebab ramai kawan....hahaha



Sekarang berdua dengan en.somi jew.....malas nak kluar.....melepak kat rumah jew....hehehe tetib malam neh mood nk kluar malam tue datang...so....lepaking time lah....siap heret adik iparku lagi......gik amek kat subang tadi.....



Memula gik setia city mall...then nk gik i-city....sekali jem dah.....rmai gilew orang otw nak g situ jugak....terus patah balik....itu yang tersampai downtown plak...hahaha. tapi sungguh ku heran....ramai pulak orang g i-city malam nie...ade pew lah gamaknyer...hahahaha (kalo x jem aku pun dah sampai situ...hihi)



Now...tengah lepak minum lepas penat pusing2 cuci mata...tak beli hape pun...memang niat nak jalan2 jew....huhuhuhu




Tadi masa kat setia city mall dah jumpa benda yang berkenan di mata....so...nanti akan gik semula.....en.somi yang berkenan...hehehe aku ekot ajew....huhuhuhu untuk baby....hape pun bole...mknyer xkisah punya.....hihihihi



Jum minum.....daaa......















**Before hujung bulan....insha allah dah complete beli barang baby....lepas tue....relaks time....hahahaha





Wednesday, December 12, 2012

Siapa Kau???

Alhamdulillah.......




Syukur pada Allah.....aku masih berpijak nyata di muka bumi ini......jauhilah aku dari menjadi golongan2 yang tidak bersyukur........



Haa......hot story hari nie......aku rasa memang nak terbakar bontot je neh...tapi tahan...kang terbakor, sia2 je aku termogel kat opis.hik3 lawaks bodo! Jangan gelak.....!



Hari nie baru aku masuk kerja....sebab kelmarin Selangor cuti sempena besday sultan selangor.....huhuhu memang cuti sakan la...sebab monday pun aku cuti....kebetulan aku da exam on dat day.....cuti lama la aku.hihihihi jumaat nie pun aku cuti lagi....sebab ada exam lagi....



And of coz la.....ada suara sumbang berbunyik bila muka aku slalu xder kat opis....hik3 gi mam la korang.....aku tak heran pun suara cengkerik macam korang tue.....memang bingit....tapi aku dah lali la orang cakap....huhuhu dorang ingat dorang sapa sampaikan perlu aku report pada dorang setiap apa yang aku nak buat...hurmmmm semua blagak nak jadi boss.....



Aku cuti ke, nak g maner kew takde kene mengena dengan korang....so pliz jangan sibuk sangat.....yang penting....bos tahu kemana ku menghilang....lagipun kan, aku hanya report pada bosku...engkau siapa?? Tak perlu aku nak bagi tahu kau pun aku cuti ke hape ke kan....and paling penting, aku xbekerjasama dengan kau pun....so plizzzzz jangan busy body sangat kay....kau tuh lagi tua pada mak aku...so, sebabkan hormat....aku wat xdengar jew hape kau cakap tadi....



Nak dijadikan cerita, kau sengaja cari penyakit mengantoikan diri sendiri mengumpat aku.....kau ingat aku xder kat opis yerk....hihihi KANTOI sudah.....aku ada je disebalik timbunan files yang belambak atas meja neh....so, kehadiran aku tak diketahui.....jeng..jeng...sekali kantoi dah....aku dah tau perangai buruk tue sejak 1st day aku kerja kat sini.....so dont wory...aku wat xdengar jew supaya korang xmalu nak jumpa aku....hahahahahaha



Klakar sangat2 bila tengah mengumpat kantoi dengan orang yang kena umpat....Allah maha kaya....kalau dia nak tunjuk kebenaran, sekejap jew.....tapi aku tak terkejut pun, memang aku dah paham dengan perangai memasing kat sini..... walaupun dah hampir 6 bulan aku kerja kat sini, aku tak rapat dengan mana2 sorang pun.....semua aku layan biasa jew.... nak cakap lebih2 sorry la...klau hal kerja okay....sebab awal2 aku dah xminat nak berkawan dengan orang berperangai cam dorang neh....bukan kata aku baik.tak!!! Aku pun serba kekurangan...at least, aku tahu kedudukan aku and batas2 aku.....banyak benda aku kena jaga.....hurmmmmmm



Haishhh...gelak aku sorang2 dengan perangai manusia neh...lumrah hidup kan.....aku xkacau orang tapi ada jew orang nak kacau hal hidup aku.....hurmmmm memasing sibuk nak blagak macam boss and macam best....hihihi korang memang best sangat!!! Semoga Allah buka pintu hati korang untuk muhasabah diri.....


Pesanan untuk diri aku sendiri jugak......sentiasa muhasabah diri before cuba untuk menilai orang laen.........mudah2an aku dijauhkan dari termasuk dalam golongn orang2 begini......ameeen.



Berdiam diri lebih baik dari bising2 macam korang....so jangan nak sibuk kalau aku tak banyak cakap.....dari bercakap benda2 tak berpekdah macam korang, lebih baik aku membisu.....selamat pun selamat....kurang dosa kering.....(nasib la ada blog neh...bole jadi tempat aku meluah perasaan....dari aku gik maki korang tak tentu pasal sia2 tambah dosa...)



Dah cukup....lepas sudah isi hatiku...chewah.....bole kerja dengan tenang.....












**mood tunggang langgang sebab rasa macam nak demam....huhuhuhu







Tuesday, December 11, 2012

Seksa menunggu!

Sangat tak suka menunggu lelama bila aku dah siap.....

Kalau dah tau nk keluar...siap cepat2...jangan bagi orang tunggu kita....

Nak keluar sana sini....tapi lambat plak nak bersiap.....

Aku ddah la xberapaa nak sihat......

Lambt2 sangat kang aku cabut tudung...and tido jangan terasa hati plak.....hurmmmm

Sakit kepala, skit badan, penat, rasa nak demam, semua dah menghantuiku....memang muka sememeh habis dah neh....huhuhu











**mata dah pedih2...tekak dah sakit...kompom nk demam neh...penangan makan buah2an banyak sangat....hehehehe o_O





Monday, December 10, 2012

1st Paper

AlhamdulillAh.....



Final exam dah bermula.....and today i got a paper.....BC bukan la subject yang susah...tapi sebabkan aku bru pagi tadi bukak buku....so agak susah jugak la nk jawab....memang jawab full....tapi betol ke salah ntah la....hahahahaha


Dah siap cakap pada en.somi pagi2 hari lagi....ada harapan nak kena repeat paper sem depan.....hihihihi dah macam nampak dah bayang2 nak kena repeat tue.hihihi...



Habis exam terus lepak kedai makan and aku dah kenyang makan tengah hari.....tunggu masa nk balik tido jew neh...hihihi Tunggu en.somi amek and hantar balik rumah.....sebabnya aku malas nak drive sendiri...so, en.somi la driver paling setia untuk hantar and amek aku dari kolej.hahahaha



Ada lagi 2 paper perlu aku habiskan....hehehe so....sangat tak sabar and lepas tue aku free 1 sem....awal2 lagi dh defer...sebab exam untuk sem depan time aku dalam pantang....mana sanggup...hihihi nak rehat btul2 malas nak sakitkan kepala sekejap....lepas tue aku sambung la balik....aku yang bayar aku punya suka la....nak stop ke nak trus kew kan....(mesti ada yg kata...hape la...kejap bnti kejap sambung kan...bila ntah nak habisnyer...) tetiba aku emo sekejap...sebab ada makhluk allah neh penah cakap cam tue....for me it is very easy, as long as aku xguna duit kau,xsusahkan kau, and kau tak perlu nak judge aku itu and ini.....apa aku nak buat aku punya suka lew!!!!!!......kalau aku tak belaja tinggi2 pun ape kau kisah....haahaahaa memang emo habis neh....hihihi ckup2...malas nak emo sangat....




Aku nak beranak ke, nak bukak kilang anak ke...its up to me.please....stay away from my life!,,,,TQ......


Lambat plak en.somi neh...aku dah habis nasik sepinggan dah...huhuhu mata pun dah kuyu....bukan ape..penat sebab semalam kul 12 baru sampai umah dari kampung.....balik kidnape buah2 kat kampung bawak balik sini....hihi bukan takat buah..memacam lagi aku hangkut bawak balik.....ape ada sume amek!!!bapakku punya....suka hati la ku nk amek ape pun kan....hahaha ape kau kisah!!



Dah cukup membebel melepas geram....hihihi nak sambungg listkan barang baby ape yang perlu di beli...takat la nie...aku rasa dah 50% satel.....sebab makku tolong belikan ape yang patot sikit2...hihihi and now....untuk mission terakhir completekan ape yang belum sebelum sales hujung tahun neh melambai meninggalkan aku.hahaha tq la mak n abah sebab memahami kebuzian anakmu ini....nasib la mak n abh tolong sikit2...kalau tak..mau nak dekat bersalin baru aku sempat completekan ape yang perlu....huhuhu



Memang gile2 sale sekarang neh...tapi aku dh kurang minat nak serbu sale neh...ntah la....ramai sangat manusia and membuatkan aku rimas....kalau bukan sebab nak beli barang2 yang memang perlu...xdernyer aku nak meredah kepulan manusia kat shopping mall tue.....ala....sale and tak sale harga tak jauh beza sangat pun....Jadi malas aku nak bersesak....dah habis sale pun bole je beli lagi....depends la pada kerajinan aku n en.somi....samada nak gik cuci mata ke x time sale neh...en.somi xminat sangat nk jalan time2 sale neh...sebab ramai orang...sama la macam aku....rela lepak kat umah....hihihihi


Malam nie nak balik umah FIL......esok kan selangor cuti....hihi balik hantor kiriman buah2an dari kampung.....penuh bonet keta....bukan penuh buah jew...somut pun bersarang....pakku siap cakap lagi..."semut tue pun nak pindah dok KL jugak..." owh....tolong la....kat sini pun banyak somut taw.hahaha sabau jew laa......



En.somi dah otw.....get ready for going home and have a sweet dream......hahaha tapi xsweet sangat la...petang kang da technician panosonik nak datang rumah repair mesin yang rosak....haish...kacau betul.....hurmmmm



Dah la...chiowww....nak kemas2 mau pulang...sementara en.somi nk datang..hihi


Tatatatatata..............♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡












**mood excited and tak sabar....hihihihi XD






Thanks n lurve all!!!