Wednesday, December 12, 2012

Siapa Kau???

Alhamdulillah.......




Syukur pada Allah.....aku masih berpijak nyata di muka bumi ini......jauhilah aku dari menjadi golongan2 yang tidak bersyukur........



Haa......hot story hari nie......aku rasa memang nak terbakar bontot je neh...tapi tahan...kang terbakor, sia2 je aku termogel kat opis.hik3 lawaks bodo! Jangan gelak.....!



Hari nie baru aku masuk kerja....sebab kelmarin Selangor cuti sempena besday sultan selangor.....huhuhu memang cuti sakan la...sebab monday pun aku cuti....kebetulan aku da exam on dat day.....cuti lama la aku.hihihihi jumaat nie pun aku cuti lagi....sebab ada exam lagi....



And of coz la.....ada suara sumbang berbunyik bila muka aku slalu xder kat opis....hik3 gi mam la korang.....aku tak heran pun suara cengkerik macam korang tue.....memang bingit....tapi aku dah lali la orang cakap....huhuhu dorang ingat dorang sapa sampaikan perlu aku report pada dorang setiap apa yang aku nak buat...hurmmmm semua blagak nak jadi boss.....



Aku cuti ke, nak g maner kew takde kene mengena dengan korang....so pliz jangan sibuk sangat.....yang penting....bos tahu kemana ku menghilang....lagipun kan, aku hanya report pada bosku...engkau siapa?? Tak perlu aku nak bagi tahu kau pun aku cuti ke hape ke kan....and paling penting, aku xbekerjasama dengan kau pun....so plizzzzz jangan busy body sangat kay....kau tuh lagi tua pada mak aku...so, sebabkan hormat....aku wat xdengar jew hape kau cakap tadi....



Nak dijadikan cerita, kau sengaja cari penyakit mengantoikan diri sendiri mengumpat aku.....kau ingat aku xder kat opis yerk....hihihi KANTOI sudah.....aku ada je disebalik timbunan files yang belambak atas meja neh....so, kehadiran aku tak diketahui.....jeng..jeng...sekali kantoi dah....aku dah tau perangai buruk tue sejak 1st day aku kerja kat sini.....so dont wory...aku wat xdengar jew supaya korang xmalu nak jumpa aku....hahahahahaha



Klakar sangat2 bila tengah mengumpat kantoi dengan orang yang kena umpat....Allah maha kaya....kalau dia nak tunjuk kebenaran, sekejap jew.....tapi aku tak terkejut pun, memang aku dah paham dengan perangai memasing kat sini..... walaupun dah hampir 6 bulan aku kerja kat sini, aku tak rapat dengan mana2 sorang pun.....semua aku layan biasa jew.... nak cakap lebih2 sorry la...klau hal kerja okay....sebab awal2 aku dah xminat nak berkawan dengan orang berperangai cam dorang neh....bukan kata aku baik.tak!!! Aku pun serba kekurangan...at least, aku tahu kedudukan aku and batas2 aku.....banyak benda aku kena jaga.....hurmmmmmm



Haishhh...gelak aku sorang2 dengan perangai manusia neh...lumrah hidup kan.....aku xkacau orang tapi ada jew orang nak kacau hal hidup aku.....hurmmmm memasing sibuk nak blagak macam boss and macam best....hihihi korang memang best sangat!!! Semoga Allah buka pintu hati korang untuk muhasabah diri.....


Pesanan untuk diri aku sendiri jugak......sentiasa muhasabah diri before cuba untuk menilai orang laen.........mudah2an aku dijauhkan dari termasuk dalam golongn orang2 begini......ameeen.



Berdiam diri lebih baik dari bising2 macam korang....so jangan nak sibuk kalau aku tak banyak cakap.....dari bercakap benda2 tak berpekdah macam korang, lebih baik aku membisu.....selamat pun selamat....kurang dosa kering.....(nasib la ada blog neh...bole jadi tempat aku meluah perasaan....dari aku gik maki korang tak tentu pasal sia2 tambah dosa...)



Dah cukup....lepas sudah isi hatiku...chewah.....bole kerja dengan tenang.....












**mood tunggang langgang sebab rasa macam nak demam....huhuhuhu







2 comments:

anariffin said...

hahaha..along same la kite..
p bezanyer kat opis ni cine..depan2 kite poin ngumpat sal kite..mang ler tak paham kan..p lau kte yg kene umpat..kompem lah ader instict kan..huh..malas nk layan..lantak la korg...haha

Asiah AM said...

Tue la kak...bio jela org2 cam gitu...malas nak layan..buat sakit kpla jew..hahaha

Thanks n lurve all!!!