Sunday, September 30, 2012

MAGNUM

Alhamdulillah....


Tengah godek2 tab..jumpa gamba yang amek kelmarin...

En.somi dengan baek hatii telah memenuhi permintaanku nak MAGNUM kelmarin...hehehe sangat suka!!

Thanks en.somi....sebab belanja saya MAGNUM.... :-)


Melompat kegirangan dapat makan neh...hihi





Memang sangat suka makan eskrem skang neh...
Manis2 dah jadi pebret...huhu kena kurangkan...
BAHAYA!!!!!!!





And hari neh...dapat makan eskem mesia...walaupun 40wen sebatang... nikmatnyer...wah....tak tergambar...hehehe



Apa pun..terima kasih en.somi penuhkan segala permintaan saya.hehehehe









**malam neh terasa nak makan pecal plak...hehe sebab ada pasar malam kat banting...hehehe jum gik carik!!!!!



Saturday, September 29, 2012

bersenam

Alhamdulillah.....

Selamat pagi.....cesssss semangat taw aku bangun awal pagi...teman en.suami jog kt tasik kat tepi rumah jew.....walaupun aku xjog tapi jadi la...amek angin pagi....kot2 segar sikit....aku neh kan asek xsehat jew 2,3 hari nie...huhu jadi inilah masanya...aku menghirup udara segar..bagi segar sikit kepala hotak..xde lew aku asek sakit kepala je kan....hehehe

Neh tengah tunggu en.suami berlarian...so, aku pun berbloging la sekejap....heheehe sempat jugak la snap 2,3 gambo kan....well u noe ke....heee


Muka org bangun awal pagi....kompom2 lew bolom mandi!!Hahaha n aku dah gomok!!






Peserta marathon 0.5km..hahaha 3round tasik dh pancit..hehehehe




And now, aku dh terpikir nak mkn roti canai....hehehe mmg xsempat kurus lew en.suami....lepas buang lemak...aku ajak tambah lemak pulak...hahaha takde lew zalim sangat.....sikit ada la.hehehehe


Jum......mau gerak ke mapley....roti banjir 1!!!!hehehehe nyum3......










**jap g mau balik banting....malam neh UAI datang masjid kt dengan rumah dia....hehe tapi sebelum tue,of coz gik menjemput en. MAS kat subang dulu....hehehe baru balik.....

(Adk iparku keja mas...n masih single....sapa mau bole anto CV....hehehe)





Friday, September 28, 2012

tired


Alhamdulillah,,.....


Syukur ya allah....
K3kenyangan aku skang neh....
Selera makan macam orang gila melampau2.....hehe
Melantak 24jam sehari....(tipooo ok!)

Baru lepas lunch tadi....tapi badan tetap rasa lemah jew...
Maybe penat sangat kot....gile lemah sgt2...
Siap pakage lagi....kepala pening, badan sakit2....huhu
HaSil dari keaktifan aku tak g keja kelmarin....
Ape lagi....di rumah konon2 rajin mengamas sehari suntuk...
Memang lemah sangat la badan....penat tak terkata....

Aku siap set up meja study ku chantek2....ada gambar en.suami sebagai sumber inspirasi...gamba masa muda dia aku framekan...hehehe direnung2 kan, rupanya hensem jugak suamiku muda2 dulu...kurussss seh.....smart....heee skang dh membulat comel....dah xhensem tapi kiut sgt dgn pipi tembamnyer.....hehehehe

And tido plak lambat sebab tunggu en.suami pulang dari outstation....kol 11 lebih baru sampai....lepas dia sampai, buatkn dia punya makan malam..sebab dia bolom makan....penat ke x ker ku gagahkan jua diri ke dapur...sayang suami kan...xkan nak bia lapo pulak kan...huhu dalam kol 12 lbh aku dh melingkor atas tilam...dah tak daya dah....huhu  and trus zzzzzzz smpai pagi.....

and bangun pagi terus lemah 1 badan....huhuhu

Neh kat opis neh pun rasa macam nak balik je cpt2....haishhh sakit kepala...macam nak hantuk je kat dinding...hurmmmmm

Mau g tido lah di surau....solat n trus ZZZZZZZZZZ........hehehe

Jum2...meramaikan surau..hehhehe






**malam nie macam nak makan nasik dgn ulam n sambal tempoyak.hehehehe




Tuesday, September 18, 2012

Lollipop


Alhamdulillah.....

Kekenyangan sudah..baru lepas lunch....makan kat opis jew....aku taaw laksa dari rumah pagi tadi....(penyakit malas nk kua tue mkin menjadi2....)

An now aku sedang mengunyah lollipop pulak..hahaha

Siyes weh...skarang neh...selera makan aku 2x ganda dari biasa...

Mengunyah je kerjanyer sepanjang masa....

Kalau takde gula2...asam pun jadi....kalo tak biskut ke...roti ke...memang kat dalam laci kat opis neh penuh makanan aku dah isi...heheheh teruk kan....

Dah kompom2 kalo gik timbang berat...mau berat aku dah bertambah...huhuhu nasib la badan...bukan selalu nak besarkan....hehehehe

Doc pun ada cakap...selera makan akan bertambah sebab baby dah sedut sama apa aku makan....jadi aku kena makan banyak2 untuk share tenaga dengan baby.hehehe

Sabtu nie ada class kat KPMC dengan en.Suami...heeee class untuk masa depan....and hari ahad aku ada class aku pulak..haduyai...malas rasa..huhu sebab hari ahad...kalo sabtu rajin sikit la.hihihi

Sedap pulak mengisap lollipop neh...hurmmm aku rasa macam aku makin suka makanan manis2...haishhhh bahaya betul.......huhu kena kurangkan neh....

An now ku kt opis neh kebosanan.....laptop rosak pulak....kerja satu habuk tak jalan...dhlah kerja belambak....lembab pulak orang IT ku neh nak betulkan..haish.... (dah order laptopbaru...tapi lembab pulak nak sampai..hummmm)


Melengu jela kerjaku sampi petang rini....bagus jugak..besar harapan untuk aku tido..hehehehe








**bila2 free nak ajak en.Suami gik shopping la...baju,suar sume dah tak bape nk muat....huhuhuhu Almaklum la....ada part yang dah membesar..hihihi





Tuesday, September 11, 2012

Teruja dgn kebesarannya

Alhamdulillah.....

Aktiviti minggu nie sangat busy...busy dengan kerja yang belambak kat opis....busy jugak dengan weekend yang senantiasa full dengan aktiviti....bilakah waktu untuk berehat senang lenang di rumah? Ntahlah....mungkin akan muncul nanti....hopefully!!!


Last friday night, went to KPMC Puchong......saje jew....en.suami excited nak g scan baby....heehee.... gik check up skit scan skit dengan Dr. Haslinda.... Doc yang sangat baik....lembut jew bercakap....heehee

Aku sampai d KPMC tue dalam koi 9pm...lepas balik kerja trus balik rumah siap2 kemas baju skali sebab nk terus balik banting.... after reg kat dia punyer kaunter, dia panggil naek tingkat 2...lama jugakla aku tunggu....dalam 10.30pm baru sampai turn aku...and akulah yang terakhir....heeee aku dah siap nguap2 dah....


Masuk2 jew.... sembang2 sikit dengan doc tue and then doc tue buat apa yang patot....heee masa doc tengah scan si kecilku nie....aku senyum jew sampai telinga....tak tau nak cakap ape...kelu lidah.... en. Suami dah tergelak2 dia....terujews!!! Doc cakap....bagus position budak nie....macam tau2 jew nak bagi doc balik awal....hahaha kedudukan dia memang memudahkan doc tue nak scan.....heeee siap cakap lagi....bijok budak nie nanti....hehee aku ameen kan ajew la...insyaallah...semoga baby ku ini jadi anak yang bijok yang menyenangkan hati semua orang.....insyaallah...mudah-mudahan.....ameeennn


Lepas tue doc tanya dah puas tengok...? Sebab lama jugak dia scan....kami kusyuk meneliti....heeee shukew tengok jari jemari die yang comel2....weee aku sangat2 teruja.....seriously.....this feeling sangat2 tak dapat digambarkan macam mna...hanya insan yang bergelar ibu jew tau.kan.....heeee sronoks!!!!


Nie my baby 1st picture......akan aku framekan untuk tatapanyer kelak...ameenn..


Malas nak rotate.....huhu







Hihihi tamat sudah sesi ini....tunggu lagi dua bulan untuk next check up....weee.....teruja kaw!!!






Weekend nie adik iparku ada convo plak....so, of coz La perlu menghadirkan diri....hihi


So....selamat tiba weekand yang busy......








**sepang perjalanan balik ke banting lepas check up...aku and en.suami tersenyum and sangat2 bersyukur dengan kurniaan allah pada kami.....dapat tengok baby dalam rahim sangat2 bersyukur dengan kurniaannye...betapa hebatnya kekuasaan Allah....subhanallah....alhamdulillah....aku di antara insan yang bertuah itu.....ameen,....berharap segalanya baek2 sahaja......mudah2an.........










Tuesday, September 4, 2012

hujan mencurah ke bumi

Alhamdulillah...hujan rahmat....

Sejuk je rasa....

En. Suamiku lambat plak sampai.....mesti jem teruk kalo time hujan cam gini...

Bersabar menanti suami terchenta..hehehe

Dalam hati dah memikir nak makan apa malam nie....

Semenjak berisi heh...aku dah jarang masak....

Kalo masak pun simple2 je..sup kew...crab stick ke nugget kew...

Sebab balik kerja sangat sangat penat.....

Memang lemah sangat badan nie....

Ditambah plak dengan kerja bertimbun kat opis...lagi la layu aku neh....

Nasib en.suami memahami...heeeeee ^^,

Thanks sayang......sebab tolong kemaskan rumah....

Mop lantai.....sapu sampaah.....sumenyer la....

En.suami tolong buatkan.....heeeee sayang la suamiku!!!

Tapi alhamdulillah...aku takde alahan yang teruk...sikit2 jela....

Pening2...loya2...tue pun kadang2 jew...

Tapi makan memang lalu...pantang....pantang jumpa...sume ngap kn ajew...heheheh


Bukan baby yang nak makan sangat..mak dier yang buruk makan...hahahah

Apa pun...hope sumenyer selamat....mogaa2 baby seht sentiasa kan....

Ameeeennnnnn..'..........



**kepada one of my fren....banyakkan bersabar ye kak....belum rezeki tue....selamat berehat di rumah....nnti dah baek bole usaha semula...kan...kan..... ^^, (best woo.....dia dpt mc 2mgu...)









Thanks n lurve all!!!