Tuesday, September 11, 2012

Teruja dgn kebesarannya

Alhamdulillah.....

Aktiviti minggu nie sangat busy...busy dengan kerja yang belambak kat opis....busy jugak dengan weekend yang senantiasa full dengan aktiviti....bilakah waktu untuk berehat senang lenang di rumah? Ntahlah....mungkin akan muncul nanti....hopefully!!!


Last friday night, went to KPMC Puchong......saje jew....en.suami excited nak g scan baby....heehee.... gik check up skit scan skit dengan Dr. Haslinda.... Doc yang sangat baik....lembut jew bercakap....heehee

Aku sampai d KPMC tue dalam koi 9pm...lepas balik kerja trus balik rumah siap2 kemas baju skali sebab nk terus balik banting.... after reg kat dia punyer kaunter, dia panggil naek tingkat 2...lama jugakla aku tunggu....dalam 10.30pm baru sampai turn aku...and akulah yang terakhir....heeee aku dah siap nguap2 dah....


Masuk2 jew.... sembang2 sikit dengan doc tue and then doc tue buat apa yang patot....heee masa doc tengah scan si kecilku nie....aku senyum jew sampai telinga....tak tau nak cakap ape...kelu lidah.... en. Suami dah tergelak2 dia....terujews!!! Doc cakap....bagus position budak nie....macam tau2 jew nak bagi doc balik awal....hahaha kedudukan dia memang memudahkan doc tue nak scan.....heeee siap cakap lagi....bijok budak nie nanti....hehee aku ameen kan ajew la...insyaallah...semoga baby ku ini jadi anak yang bijok yang menyenangkan hati semua orang.....insyaallah...mudah-mudahan.....ameeennn


Lepas tue doc tanya dah puas tengok...? Sebab lama jugak dia scan....kami kusyuk meneliti....heeee shukew tengok jari jemari die yang comel2....weee aku sangat2 teruja.....seriously.....this feeling sangat2 tak dapat digambarkan macam mna...hanya insan yang bergelar ibu jew tau.kan.....heeee sronoks!!!!


Nie my baby 1st picture......akan aku framekan untuk tatapanyer kelak...ameenn..


Malas nak rotate.....huhu







Hihihi tamat sudah sesi ini....tunggu lagi dua bulan untuk next check up....weee.....teruja kaw!!!






Weekend nie adik iparku ada convo plak....so, of coz La perlu menghadirkan diri....hihi


So....selamat tiba weekand yang busy......








**sepang perjalanan balik ke banting lepas check up...aku and en.suami tersenyum and sangat2 bersyukur dengan kurniaan allah pada kami.....dapat tengok baby dalam rahim sangat2 bersyukur dengan kurniaannye...betapa hebatnya kekuasaan Allah....subhanallah....alhamdulillah....aku di antara insan yang bertuah itu.....ameen,....berharap segalanya baek2 sahaja......mudah2an.........










3 comments:

anariffin said...

wah congrats along...
x lame dah der nak der baby tiut mate boolat cam along..
hehehe..
jage kesihatanok..takmau lasak2..
jangan nak menggester je manjang..haha

Asiah AM said...

Baek kakak...skng dh jd lmh lmbut dh...hihi sopan gitue....

~MommyAida~ said...

Salam kenal..singgah sini..tgh mencari info tentang KPMC Puchong..thanks for sharing ye..

Thanks n lurve all!!!