Tuesday, August 27, 2013

Babysitter@Risau


Oh my love.......



Next Monday dah start kerja......owh no!!! Cepat betul masa berlalu....rasa macam raya baru je lepas 2,3 hari...rupa2nya dah 2 minggu dah berlalu....huhuhu



Now, issue paling aku tak suka....SUSAH HATI!! Sangat2 susah hati.....yelah...mau tak susah hati...si kecik neh bakal ditinggalkan dengan babysitter...waduh....!gawat....



Before this dah decide nak tinggalkan dengan makcikku di damansara...so, from Puchong ulang alik gik Damansara semata2 hantar si kecik neh...yelah..dengan sedara sendiri percaya lebih sikit....



Tub tab tub tab....makcikku kol and cakap dia hanya boleh tolong jaga sampai pukul 6pm je....kalau boleh amik kul 6pm dia boleh lah jaga....kalau tak, tak nk dia jaga....



Fuhhh...tepuk kepala kejap aku....and secara tiba2 air hujan mencurah2 ke bumi....huhu sebab aku baru saja dapat satu masalah.....sapa akan aku bagi jaga si kecik neh....hishhh last2 minute macam neh lah baru cakap tak boleh...dulu beriya2 sangat cakap ok...siap cakap amek lambat pun xpew...tub2 rini cakap tak boleh...huhu



Takpelah...aku paham....huhu and now kesudahan dia....minta tolong my mom di kampung lah datang jaga si kecik neh sekejap....sementara aku nk carik babysitter...huhu sebak di jiwa! Harap2 my mom ok la....sekejap je....mybe 1 minggu maybe 2 minggu...tuh je....awal2 takut nak tinggal dengan orang dulu...sebab si kecik neh tak biasa isap botol lagi...sekarang neh dalam proses mengajar dia minum susu guna botol...huhu memang betul2 menguji kesabaran bila nak aja anak hisap botol....



Almaklumlah...sikecik neh mana penah aku tinggal mana2 lagi....dr besalin sampai la sekarang dah 6 bulan aku yang jaga...siap aku berenti kerja lagi...huhu tapi bila dah lelama kat rumah....tak boleh jadi..aku kena kerja,...orang cakap, "gunung pun kalau hari2 tarah...rata juga akhirnya"......paham2 jelahkan..hihihi



So...keputusan dah dibuat..aku kerja, si kecik hantar babysiter......tapi risau hati aku neh tuhan jelah tau...mana lah nak cari babysitter yang betul2 boleh percaya.....huhu




Berusaha mencari neh.....harap2 ketemu jua nanti.....huhuhu nk bagi orang tak tentu takut weh..sangat2 takut....berdoa jelah supaya jumpa dengan yang okay.....











**harap2 di permudahkan segala urusan aku....ameeen.






Wednesday, August 21, 2013

Permission




Bila anak masih dibuai mimpi indah....
Mulalah otakku ligat mencari idea nak buat apa.....
Bosan lah katakan xder buat apa....
Kalau anak dah bangun barulah hariku menjadi busy...hihi



Cadang2 nak ke Tesco....tapi kena tunggu si kecik neh bangun dululah baru bole bergerak ke sana sini...tinggalkan jauh sekali....yang pasti kena bawa sama...hihi sementara ada bibik di rumah...huhuhu boleh tolong jagakan sekejap..lyelah...mana aku nak drive mana nak pegang si kecik..kalau xder bibik free neh xkuasa nak kemana2 kalau suamiku tiada.huhu



Pagi2 b4 suamiiku gik kerja dia dah pesan....kalau nk gik memana gik jela..gik taman ke...huhuhu aku senyum jela sampai telinga.... memang ada terniat nak keluar beli barang....bila dah dapat green light bagus sangat la...minyak keta pun penuh...tahan tekan jela nak gik mana.hahahaha



Hoho mahu kemas rumah dulu b4 keluar.....dah bye! Takut tak siap pulak nanti....huhu


















**monday lepas gik interview sendiri....huhu terpaksa drive sendiri sbb lakiku busy....nasib ada bibik jagakan Fera.hahahahaha
















Friday, August 16, 2013

Pertimbangan demi pertimbangan


Hishh...banyak pulak keluhan aku neh....
Tak baik nyer lah....huhuhu


Pertimbangan demi pertimbangan aku buat...
Semua kena timbang.....
Ingat menkukis je kena timbang itu ini...
Nak buat keputusan pun nak kena timbang jugak....
Timbang menimbang la aku ceritanya....huhuhu



Timbang punya timbang punya timbang....
Dapat la hasil yang terbaik...
Inshaallah......



Dengan sebulat hati....aku dah bersedia untuk bekerja.hahahaha
Cukuplah rehat yang dah berbulan neh....
Fera.....harap2 dia okay lah bila ditinggalkan dengan babysitter nanti....
Memang amek masa nak biasakan jauh dengan anak....
Jangan nanti fera xmlalak aku pulak yang melalak dah la..huhu
Almaklum lah...xpenah berpisah...24j berkepit....huhu


Monday nk g interview....
Dapat ja aku nk terus kerja...malas nak pikir2 lagi..
Bapakku dah bising bila aku cakap xnak kerja lagi...
Katanya blaja penat2 xnak kerja napanya...wat rugi jew..huhu
Memang lew rugi....tapi aku TERSUKA pulak jd fulltime housewife..nak wat cane kan.hahahaha best je rasa dok rumah...huhuhu



Apapun...sept nanti diharap aku dah bekerja.aminnn.....









**hjg bln neh bff nk btunang....tp xdpt blk... :-( huhuhu sory kawan.....




Tuesday, August 13, 2013

Bukan lagi surirumah sepenuh masa


Pejam celik pejam celik kan......5 bulan dah aku tak kerja...hihihi lepas bersalinkan Fera terus aku berenti kerja....malas nak gik kerja....huhuhu 5 bulan jugak la aku berkepit dengan Fera siang malam....haishh....cam mana nak tinggal nanti kalau aku dah kerja....huhuhu


Inshaallah....tak lama lagi aku akan start kerja semula....5 bulan adalah 1 tempoh cuti yang terlalu panjang untuk aku....habis lupa skill2 yang aku penah guna masa bekerja dulu...hohoho



Harap2 okay la aku nak start kerja semula neh.....macam2 nak dipertimbangkan....huhu mana nak hantar Fera gik babysitter...okay ke dia nanti...okay  ke aku nanti..hahahaha....paling aku risau nak ke Fera susu botol....selama neh aku bagi direct BF...so botol memang dia tak guna langsung la....huhu buatnya dia xnak hisap botol cam mana....fuhhh risau aku.....harap2 dia okay....macam mana pun aku kena kerja...poketku dah kering....harapkan poket lakiku jew...sian plak dia....huhuhu




Susah hati nak kerja...haish..kalau takku pikirkan member punya offer..xder aku nak carik kerja lagi neh...mau aku lepak sampai Fera besar sikit...huhuhu pa pun..aku kena kerja...chaiyok...chaiyok....kembalikan semangat aku untuk bekerja...huhuhu




So...kalau dah kerja..aku bukan lagi surirumah sepenuh masa...no more baking, cooking hari2..weekend jew boleh buat semua tuh...huhuhu kalau kerja aku memang malas..huhuhu



Doakan yang terbaik untuk aku dan keluarga..trimas!











**rezeki anak sentiasa ada...insha allah....





Monday, August 12, 2013

Selamat Hari Raya

Selamat hari raya........



Selamat bekerja kepada yang sudah mula bekerja hari ini....aku masih di rumah..belum muncul mood nak kerja...huhuhu....bukan tak nak kerja cuma belum rajin nak masuk opis mengadap pc 24j.....



Hari ini sudah hari raya yang ke-5....Mr.Afiq pun dah start kerja....aku and Fera Pun kerja juga kt rumah..kerja buat taik mata jela....hohoho ini masa aku tarik selimut balik....laki dah gik kerja....anak tido...aku pun tido jela...hahahaha



Fera belum bangun.....time bangun dia adalah pukul 11am ke atas....tambah2 kelmarin penat jalan2 raya...lagi la dia bantai tido puas2...qado balik tido dia yang xcukup....



Raya tahun neh aku raya di Perak dulu...raya ke-3 baru balik Banting....alhamdulillah....kemeriahan syawal bertambah dengn kahadiran orang baru.....tokwan and opah of coz gumbira..cucu sulong balik raya dengan depa....hihihi paling syiokk Fera la....semua orang layan dia jew...balik Banting pun sama....dia lah jadi bahan rebutan....kejap orang tuh dukung...kejap orang neh gomoi....hahaha nasib dia tak suka nangis.....sapa pegang pun ok je....hihi sayang anak bubu.... :-)♥♡♥



Kutipan duit raya Fera memberangsangkan....hahaha takat aku nk pinjam gik shopping tuh boleh la...hihihihi



Banyak lagi tempat yang nak dituju....di harap syawal sebulan neh sempat la aku ziarah semuanya...hhuhuhu


Biskut raya ada sikit lagi dirumah aku neh....sapa nak datang raya sila la.... :-)




Hihihi selamat hari raya dari kami sekeluarga...




























**nk sambung mengukis lahh....ada orang order nak bawak balik asrama...hoho









Friday, August 2, 2013

Mood raya dah datang


Walaweh.......cepat sungguh masa berlalu....tinggal seminggu je lagi ramadhan....pejam celik pejam celik Sekejap je masa berlalu.....


Last week neh biasanya....semua dah dalam mood beraya kan....hihihi aku of coz mood raya awal lagi dah datang.....1st day puasa je dah tepikir nak raya....



Dalam minggu neh kompom2 mood nak buat biskut raya membuak2....aku dah siap 5,6 jenis kuih yang simple2....ada anak malas nak buat yang leceh2..jenuh bersilat kang....harapkan dia tido baru bole menggentel kukis....



Almaklum la..semenjak dah berhenti kerja neh....mood nk mengukis neh menjadi2....ada je benda aku rasa nak buat...hihihi bila jadi fulltime housewife neh memang ada je benda aku rasa nak buat...tak boleh duduk diam...bosan rasa....huhu



Sibuk dengan anak bukan alasan untuk aku tak nak mengukis...hihihi nasib la Fera tak buat perangai..bole la aku mngukis dengan jayanya......hihihi



Bila tengok kukis dah penuh balang beratur atas meja...mood raya lagik menjadi2...hihihi terbayang2 nak balik kampung.....



Nanti bila free aku update kukis apa aku buat....hohohoh


Dah lah...bubye! Fera dah melalak nak tido....



Selamat hari raya.....!











**persiapan raya ada 10% lagik tak beres...huhuhu







Thanks n lurve all!!!