Monday, July 30, 2012

Rezeki Ramadhan


Alhamdulillah.....rezeki ramadhan...

Macam-macam Allah bagi....syukur sangat2.....heeee
Kebahagiaan and kegembiraan ini amatlah bermakna dalam kehidupan aku sekeluarga....
Terima kasih kepada semua yang mendoakan.heeee

Sronoks sangat2 sampai tak tahu nak gambarkan macam mana keseronokkan itu....
Terima kasih Ya Allah.....

Ameen...mudah-mudahan segalanya baik2 sahaja...amennnn




Friday, July 20, 2012

4th Day

Alhamdulillah....syukur....

Hari neh hari ke-4 di office baru...Environment okay sangat2....Kawan2 masih dalam proses menyesuaikan diri....Not bad at all....ada juga dah jumpa kawan yang sekepala...tapi di cini banyak pangkat kakak2 dengan aku...and ada yang sgt baik ada jugak yang sangat kerek....(yg kerek selalunya mkcik2 yg senior la...budget kerja dah lama kan...hurmmm tak suka sgt mentality org macam nie...y not u ajar la yang baru untuk jadi bagus mcm u..at least bole sama2 majukan company..bukan nak downkan orang jew....huhu) teruk betul...nasib aaku neh buta hati...buat tak layan jela...senyum jela ape dorang nak cakap...hati mau kering kijer kat sini...hahahahaha

Tapi sayang dorang neh ramai belum belum kawen....takde la andartu sangat..okay lagi la...semua ada rupa...tapi sebab sibuk kerja kot tak sempat nak pikir kawen.hahahaha.....tapi kan...hehehe Bila cakap aku dah kawen semua terkejut...Hehehe macam klakar jek....Tak salahkan kawen muda...(budget mcm muda sgt2...)

Hari neh aku baru dapat access card...selalunya aku mintak tolong akak reception tolong bukakan pintu.. (budget boss..hahaha) and senang sikit aku kluar masuk kan...kalo tak susah...nak kuar gik memana pun malas jew rasa...hihi aku paling suka opis neh dia punya time frame dia...bole ikut suka...bukan ikut suka sangat la...orang cakap fleksible time....masuk lambat...u balik lambat la....and datang lambat kalo sebab jem takde sape nak pertikaikan...sebab memasing akan lambat..hahahah palin lambat aku datang kelmarin...9.30am baru sampai..jem teruk gile sebab hujan pepagi hari....huhu sampai je kosong lagi opis...rupanya ada lagi yang stuck dalam jem...ingatkan aku paling lambat.hahaha

Ada dengar ura-ura ramai nak berenti sebab tak tahan dengan bos-bos kat sini yang suka push staff bawah die...huhu (big bos pompuan lah katakan..) aku neh sabar jela...sebab aku takleh belah centu jew...aku da contract 6 months...tapi aku boleh berenti bila dah komfom lepas 3 bulan nanti...tapi aku rasa macam nak stay lama kat sini.....keja aku tak kisah banyak macam mana pun selagi aku larat aku buat....tapi berbaloilah dengan apa yang aku dapat...huhuhu tapi aku kena work hard 3bulan 1st neh...sebab aku akan dikomfomkan dalam bulan 10 nanti...so, untuk dikomfomkan and komfom la ada increment kan..kalo takde komfom aku xnak stay lelama.hahahaha aku punya target keja kat mana2 pun adalah apa yang dia bagi..makin besar dia bagi...makin lama aku tunggu..kalo tak bagi besar macam apa yang aku impikan komfom la aku cabut.hahahaha

Apa pun...1st week kerja neh tak banyak sangat kerja tapi banyak la jugak...bila takde keja memang bosan gile...macam nak muntah rasa...tapi bila banyak kerja...nak bernafas pun tak senang.hahaha dah tue...aku sepatutnya balik 5.30pm tapi paling awal pun aku balik 6.30pm...bila petang je keja bersepah datang..hehehe nasib badan.....balik lambat jew hari2....and yang pastinya...masa akan datang komfom lagi banyak kerja aku ada...perlu persiapkan diri dari sekarang untuk hadapi tekanan bebanan kerja yang banyak.hehehehehe

Tapi takpe...balik lambat pun En.Somi paham....heee and am also entitle for OT claim...lagi aku suka...bole cari duit raya lebih sikit bulan neh....syukur......

Tapi..aku sangat risau kalau2 aku kena travel dalam masa terdekat neh....Sian En.Somi....harap2 takde lagi lah kan...nanti la...lepas aku dah 3-4 bulan kerja baru la aku rasa nak travel...sebab aku buat kerja partner dengan kakak neh...dia slalu o/station....takut jugak aku nanti pun macam tue.hahahaha

Apa pun...selamat berpuasa semua....esok kita sebagai umat islam dah mula berpuasa....harapan aku puasa penuh tahun nie macam last year...ameennn.... ^^,

And harapan jugak....puasa next year dah ada yang ke-3....ameennn... (mood : Berharap..)



Neh tengah free...tue yang sempat jugak menjengah ke sini.....heeeee



**Tatata...bos panggil....chiowwwwww.




Friday, July 13, 2012

Last Day.

Alhamdulillah.....

Hari neh ialah hari last aku bekerja under TPSB...

Next week on Tuesday aku akan melangkah masuk my new ofice...

Emerson plak menantiku...hehehe

Thanks En.Suami sebab sentiasa mendoakan kejayaan untuk saya...

Terima kasih kepada kedua ibu bapaku...mertuaku...semuanya lah...

Alhamdulillah..syukur sangat....lepas kawen rezeki tak putus-putus lagi....

Minggu depan buzy dengan kerja baru.....and of coz jugak akan buzy dengan persiapan kuih raya...



Heee i buat biz jual kuih raya okay....Chocolate pun buat jugak....

So far, chocolate buatanku digemari kawan2....adala jugak 2,3 tempahan seminggu....alhamdulillah...

And Oreo cheese cake menjadi kegemaran kwn2 adikku....every weekend mesti kena hantar pada dia kek2 yang ditempah oleh kawan2nyer.....terima kasih student semua.....

Esok kena hantar Oreo cheese cake, chocolate, choc cluster and snow almond juga...haish...hbis la aku malam neh buat kerahan tenaga.hahahaha

Nasib En.Suami ringan tulang jugak nak tolong...dia paling rajin tolong buat chocolate lah..pebret die..hehehe aku neh naik muak dah tengok chocolate...heeee dulu bukan main gile lagi makan chocolate...bila dah buat sendiri jadi xlalu dah...kenyang tengok.hahahaha tapi my father in law suka aku punya choco buatan...dia beli kat kedai dia cakap tak sedap.hahaha katanya menantu dia buat lagi sedap (kembang montot skejap dgr mom in law cite cam tue..hehehe)


Rasa macam nak tambah 1 product la..tapi tak tau ape die.heee

Macam nak buat muffin..hihihi tapi takot tak jadi jew...bukan penah buat pun.hahahahaha

Takpe...mnggu neh balik umah mom in law...buat biskut sampan...nak jual juger.hehehehe


Doakan yer...semoga biz i neh berjalan lancar...amen....and sesapa yang rasa nak order...sila la ke FB saye yer...ada gamba2 telah diupload.heeee





**Permudahkanlah segala urusan aku di opis baru nanti...amenn.....(mood-berdebar-debar)





Friday, July 6, 2012

Emerson......

Alhamdulillah......

Syukur yang teramat sangat,,,,,,,,,,
sangat2 bersyukur atas rezeki mu Ya Allah....

Baru lepas bali dari interview dekat satu company neh....
Alhamdulillah...habis interview terus tau result.....
Memang macam terkelu lew sekejap bila bos dia cakap....
Awak bole start keje next monday...hihihi

Thank you bos..... ^^,

Alhamdulillah...mungkin rezeki aku dan suami.....
aku dah dapat keja kat company neh...
walaupun jawatan takdela tinggi sangat...gaji pun xda la banyak tapi okay la jugak...
lepas la makan sekeluarga...alhamdulillah........

Next week future boss suruh aku tender resign letter kat company skang neh..hehehe
Tq bos...TQ sangat2...akan aku buktikan yang aku mampu menggalas tanggungjawab yang telah di amanahkan.....mudah-mudahan...........

Nanti agak sedey sikit la....sebab...opis baru neh...aku sangat banyak masa perlu dihabiskan kat opis...sedey tinggal encik suami dirumah....apa pun terima kasih kepada encik suami sebab memahami serta mengizinkan saya memilih kerjaya ini.....insyaallah...akan aku cuba menmanfaatkan masa yang ada sebaik mungkin....

Tuntutan kerja memerlukan aku kerja lebih masa IF kerja banyak.....tuntutan kerja memerlukan aku travel ke luar kawasan untuk melawat projek2 yang sedang dijalankan........tuntutan kerja aku sangat menggunakan masa yang banyak.......apa pun...aku bangga dengan diri aku..........^^, bangga dengan encik suami sebab support aku walau apa jua keadaan...TQ sayang...lurve u muchie2...taw...taw..... =)

Terima kasih kepada keluarga yang sentiasa mendoakan kejayaan aku....insyaallah.... aku akan lakukan yang terbaik....






** 17th July need to report to new office.....with new environment, new bosses, new ofcemates,....semuanya serba new la...hehehe mampukah aku??? tepuk dada tanya la diri............





Wednesday, July 4, 2012

another opportunity.

Alhamdulillah...setelah lama tak update any story mory...rini baru free sikit la..hehehe

TAkde ape nak update sangat pun....

Cuma this Friday i got another interview appoinment that one of O n G company...

Mood berharap la jugak diterima bekerja di situ....

En. Suami pun dah suka bila dengar aku dapat interview tue...huhu

Ameen...doakan yer...supaya aku berjaya diterima di company baru tue...

And comfom kalo dapat aku tak kan cari kerja laen dah..huhuhu

Sampai ke tua pun aku sanggup tunggu kat situ..hahahaha



Alhamdulillah...mungkin rezeki en. Suami aku dapat kerja neh...
Dapat la menampung perbelanjaan harian....heee



And bertambah la duit aku shopping kalo aku dapat kerja neh....hik3 (belum pape niat dah lari..hahaha)



**Ameen....doakan yang terbaik untuk aku yer....mudah-mudahan..... ^^,


Thanks n lurve all!!!