Thursday, January 31, 2013

Little Sweetheart

Huwarghhhh..........


Masih mengantuk lagi pagi neh....huhu

Dah beberapa malam tidurkuu tak berana lena.....asek terbangun tengah malam jew.....hehehe


Sakit badan....tido xselesa...position tidur yang selesa susah nak dapat....tambah2 lil sweetheart dah makin aktif tengah malam.....membuatkan bubu dia asek terjaga jew bila rasa di gerak2.....sangt aktif and sangat kuat pergerakan dia sekarang neh.....


Biasala....bila ruang dah makin sempit sebab baby dah makin besar...keselesaan kurang lah kot kan...tue yang bergerak tak berenti....dia pun cari best position jugak lah tue kan...hihihi


Takpe baby.....few more weeks to go.....sabar yer.....nanti dah keluar....baby bebas nak bergerak....taw3.....hihihi sayang anak bubu neh.....hihihi :-)


Alhamdulillah.....malam2 dah kurang kaki aku krem.....sebab sebelum tido je en.somi sapukan minyak panas....so,bole la tido dengan selesa walaupun xberapa lena sangat.....thanks sayang...... ♡♥♡♥♡♥♡


This week kena marathon completekan barang baby...sebab takut nanti dah tak larat...and now pun dah start cepat penat and cepat semput bila bergerak banyak sangat.....huhuhu apa pun aku gagahkan jugak gik kerja and buat kerja rumah sikit2....xmo manja2 sangat.....kalo ekot hati nk jew aku cuti awal...dok lepak umah je kan...hihihi


Itu pun nasib en.somi ada tolong sikit2 apa yang patot...kalau tak lah kan, kompom2 rumah aku macam tongkang pecah.....nak masak pun dah xlarat nk berdiri lama2 kat dapur...so, makan asek beli kedai jela skang neh.....nasib en.somi rajin jugak bab masak2 neh...kalo xbeli dia la jadi chef kt umah.hihihihi



Apa pun....aku sronok dengan pengalaman preggy neh....hihihi baru tau cam mana mak2 kita masa mengandungkan kita dulu....susah senang,sronok xsronok sume aku rasa....huhuhu alhamdulillah....rezeki Allah......



Memang tak sabar nak jumpa my lil sweetheart neh....hihi lagi plak...masa last check up doc scan and time tue baby buat lawak.....doc pun gelak...siap cakap lagi "adik nie lucu la....hihi"......aku n en.somi pun geleng kepala...tengok gelagat lil sweetheart tengan isap lengan...bukan isap jari isap lengan terus....hihihi gelojoh anak sayang bubu neh.....dia bantainya sumbat lengan dia dalam mulut...sedap sangat lah tu gamaknya...hihihi


Sampai nak balik pun doc gelak2 lagi....and siap cakap dia xpenah jumpa baby isap lengan...slalu isap jari je....hahahaha anakku buat lucu! And doc cakap, masa dia dh kua nanti pun, maybe ada stengah2 tabiat dia dalam perut dia bawak sama....hihihi



Alhamdulillah...dalam perut pun dah buat orang senang hati dengan dia...semoga anak bubu neh bila kuar nanti jadi anak yang akan menyenangkn hati kedua ibu bapa and orang2 disekelilingnya....ameeenn.



Indahnya pengalaman ada baby dalam perut...... ♡♡♥♥♡♡♥♥ xdapat nak gambarkan cam mana....and tiap kali checkup...doc akan printkan gamba baby...so dapat la gamba yang dia tengah isap lengan.....1 hari spuloh kali tengok pun aku xjemu...hihihi



Grandma dia cakap, xpuas isap jari...tue yang isap lengan tuh.....hihihi balik perak cite kat opah dia, gelak besar opah dia...hihihi nenek2 n atuk2 nya dah tak sabar nak tunggu baby kuar....aku n en.somi pun sama...menghitung hari je neh....hihihi



Mudah2an semuanya selamat...ameen.














**sayang anak bubu neh......jadi anak yang baik yer..... ♡♥♡♥♡♥♡











Wednesday, January 30, 2013

Selamat Berbahagia Sahabat.





SELAMAT PENGANTIN BARU SAHABAT!!!!!!!!



Alhamdulillah.......

Selesai sudah majlis perkahwinan sahabatku.....dengan meriahnya......

Semoga bahagia, berkekalan ke anak cucu.....hingga akhir hayat.....


Selamat melayari alam rumah tangga.......sentiasa bertolak ansur tika susah dan senang.....jagalah ikatan perkahwinan yang dibina dengan sebaik mungkin.....itu amanah untuk kita.....



Insha Allah......moga jodoh berkekalan ke syurga.....di samping anak2 yang soleh dan solehah.....ameeen.


Selamat sudah sorang sahabat aku.....tinggal lagi dua.....harapan cepat2 la Shafini and Ina pulak join da club......Ila dah join club isteri2 mithali.....and tunggu nak join kelab ibu2 mithali pulak...hihihi ameeen..mudah2an cepat2 dikurniakan cahaya mata.....


Kepada Shafini and Sis Ina.....aku doakan kalian pun cepat2 mengakhiri zaman bujng kalian......tak sabar rasa nak berkumpul ramai2 and masing2 bawak anak and berkejaran dengan anak2....and anak2 kita pun jadi kawan baik macam kita.....heeee best kan angan2 aku......


And yang pasti....kompom2 pinie kurus lepas dah kawen...penat berlari kejar anak...kan...kan...kan...... :-)



Kepada Ila...so sorry, sebab aku xdapat membantu apa2 masa majlis kamo.....aku tolong makan je......huhuhu......tapi thanks to Pinie sebab dia telah mengisi kekosongan yang aku tak mampu isi.....membantu tak kira masa.....



Insha Allah......majlis Pinie and Ina nanti aku akan hadirkan diri untuk makan...hihihi untuk membantu tak berani nak berjanji lagi la...hihihihi



Cepat ja masa berlalu...kita dah punya kehidupan masing2......10 tahun lepas kita budak hingusan lagi.....boria sekolah kita lah tue...xdak orang lain dah.....budak clas 3A tapi perangai xmacm budak 3A.hahaha rindu weh zaman sekolah dulu......and sekarang masing2 dah dewasa...dah jadi bini and bakal mak orang dah......hihihihi



Apa pun.....ku harap persahabatan kita nie biar lah berkekalan sampai bila2 pun.....ameeenn.




Nie antara gamba yang aku ada masa kenuri Ila......and ila nanti cepat2 upload gamba kawen kat fb...nak tengok!!!!Hihihihi











































**nnti bila2 free...kita try berkumpul ramai2......rindu!!! Kita buat ala2 picnic sama2 ke kan....hihihih








Tuesday, January 29, 2013

Udang Galah____Besar Punya!


Rezeki....rezeki......

Alhamdulillah.......



Last Sunday masa balik kampung, abah belikan udang besor.......udang galah namanya!


Memang besar.....makan sekor pun dah muak rasa.hihihi tapi aku makan dua ekor...hehehe makan untuk dua orang kan......alasan jew tue....yang sebenarnya aku memang kuat makan.haahaha



Memang puas makan......



Masa nak blik banting abah nak beli lagi untuk tok besan dia lah....tapi xder rezeki....habis di tengah jalan..xsempat sampai pasar....orang beli kat tengah jalan jew....memang untung pakcik yang jual tue.....laku gilew....



Walaupun harganya agak mahal tapi laku sangat.....sebab susah nak dapat di pasaran....jarang sekali jumpa.



Xpe...next time kite beli yer...hihihi



Neh udangnyer......hihihi besor2 kau.....5 ekor dah penuh 1 besen besar....








Nie masa belum di masak......hidup lagi taw masa neh....huhu












Ini lepas di masak lemak cili api oleh makku....hihihi pedas meleleh!








Syukur....kekenyangan.....rezeki baby....makan besar dia....hihihihi
















**balik kampung siap dapat makan kelubi masak yang belum dijeruk!! Perghhhh memang pebret.....abahku amek kat kebun untuk aku...hihihi terima kasih abah!






Monday, January 28, 2013

Mata Layu



Mengantuk.

Sakit badan.

Penat.

Nak tido.


Terpaksa celik lagi.


Haishhhh.


Sabor.


Celik dulu.


Nanti tido.














**hurmmmm a xbole b xbole c lagi xbole..........  :-|



















Thursday, January 24, 2013

Nasi Ulam

Last 2 days terasa na makan nasik kerabu.....kebetulan hari selasa malam tue ada pasar malam dekat dengan rumah.....menapak pergi cari ulam-ulaman walaupun penat balik kerja belum hilang.....



Dapat la 2,3 jenis ulam....pas tue balik terus process jadikan nasi ulam....siap tambah ikan masin goreng lagi.....perghhhh memang masyuk!!!hihihihi



Nie la hasilnya......tak berapa nk nampak cantek..sebab camera canggih sangat.hahahaha









Nasi ulam version orang tak reti buat...hihihi punya la banyak ulam2an nyer...hihihi







Tuh jela yang terbaik mampu aku buat....hihi janji ada rasa sudey.....teringat zaman sekolah dulu2...penah tolong pakcik aku jual nasi kerabu kat bazar ramadhan masa bulan puasa....time tue cuti sekolah pulak.....memang menolong jela apa yang mampu....best waa cakap lu nasik ulam pakcik aku buat....huhuhuhu dah siap dengan asam keladi pulak...pergh memang terangkat......



Jarang jumpa orang jual nasi ulam neh.....nasi kerabu banyak la...hehehe aku pun x tau mana asalny nasi ulam neh....tapi memang nenek2 aku kat kampung suka buat dulu2....sekarang masing2 dah xde gigi memang xbuat la....susah nak makan katanya...hihihihi



Balik kampung kena menuntut la.......mana tau bole buat bisnes ke kan.ahahahaha kepala otak aku memang asek pikir bisnes jew....sama dengn en.somi.....suka jual menjual neh....hihihihi mana la tau trcapai cita2 nak bukak kedai sniri....ameeen.



Nasi kerabu dah makan...tunggu nak balik kampung makan rambutan jeruk pulak..hihihi tak sabar nk tunggu sabtu....hureyyy balik kampung!!!!
















***Rasanya almost every month muka aku n en.somi kat kampung.....ok la tue...sebulan skali balik kampung....huhuhuhu xda la slalu sangat kan...klau tiap2 minggu mau kopak....hohohohoho




**now, tengah busy dengan bisnes kuih sepit secara kecil2an.....nak raya cina...aku pulak busy buat kuih macam aku pulak nak raya....hihihi kuih sepit antara kuih tradisional orang cina masa sambut raya cina..macam kita kuih bhulu...cam gitue la kan...hihihi kot2 la...aku pun xpaham.hihihihi








Monday, January 21, 2013

Weeks to go.

Alhamdulillah......





Minggu nie kesihatan agak baik....cuma sakit pinggang yang agak terasa and tidur yang memang terganggu......



Luckily, my sweet mot2 ada tolong sapukan minyak panas and urut bila tejaga tengah malam dengar wifey die mengadu sakit kaki....hehehehe thanks dear!!



Nie lah masanya nak manja habis2an....sebab bila baby dah kluar nanti dah kompom2 kena share perhatian...hehehe jeles kau!



Few weeks to go....and debaran semakin terasa......takut, gelisah, resah, risau...semuanya bercampur baur......haishhhh hope, segalanya di permudahkan...ameeen.



Hujung bulan nie adalah masa untuk shopping barang baby yang belum cukup.....ekot pada list ada la 30% lagi yang perlu dicompletekan......insha allah.....semuanya akan selesai before the day.....



Hujung bulan jugak nak teman mom in law beli barang2 dia nak g umrah.....huhuhu memang hujung bulan nie start berjalan tanpa henti...and orang kata banyak berjalann dekat2 nak deliver nie bagus....senang nanti baby kluar.huhuhuhu



Baby skarang pun semakin aktif and kuat sangat pergerakkan dia...hehehe kadang2 tekejut aku dibuatnya....kuat sangat menendang...sampaikan bole nampak tangan kecik berlari2 kat kulit perutku.....hihih sweet sangat and kompom i will miss the moments bila baby dah kluar nanti.huhuhu



Hope semuanya ok and baik2 saja......ameeeen.












**dis friday ada appoinmen dengan doc...after dat trus shoot balik perak...sebab on Saturday my best frend wedding plak kt kampung.....heeeee windu mak abh n adk2....and tak sabar nak tengok apa mak dah siapkan barang2 bby...hihihi











Wednesday, January 16, 2013

Mengantuk.....sangat bermasalah.

Sangat mengantuk....!

50x menguap sudah aku rasa.haishhh

Penangan asek tido lambat.

Padan muka!


Sebab tido lambat???


Buat kuit kapet@sepit@kepit.

Hasilnyer nanti upload.


Yang penting 1st try n menjadi kau!!hahaha


Tatata...nak buat taik mata.









**malam nanti nak try buat kuih loyang@goyang@ros.pape jela namahya...tetap benda yang sama..... ^____^






Tuesday, January 15, 2013

Holiday


Mood : Holiday.



Dah siap kelebek calender.....and luckily 14 Jan 2014 next year is public holiday.....so...next year my besday is the same day with maulidur rasul. And it is public holiday! Planning...planning....what to do...where to go.....hehehehe



Insyaallah...panjang umur bole lah planning pergi cuti2 mesia dengan family..and at dat time dah ada baby...lagi meriah kau cuti2 mesia.hahahaha. ameen...mudah2an.....



And now, Air Asia tengah buat promotion.....free tickets for local and international destinations......booking period starting today 15th Jan until 20th Jan....and travel period from 20th Aug till 9th Feb  2014.....wohohohoho memang menarik!



So, where should i plan to go....which  place is interesting and when should it be.....? En.suami planning for Aus....sounds great.....hehehe as long as he is da one pay for it.hahahahaha



Hong Kong pun i think ok jugak....tapi ntah la....hahaha apa pun planning first....jadik xjadik laen kira.....and now just survey jew dulu....book ke x laen cerita.....kalau xdapat Air Asia... MAS ada lagi....and we alls dapat special prices for the tickets sebab my adik ipar one the staff......hehehehe so, no need to worry....just planning first kan......


 I also planning for Umrah trip in next 2 years.....tapi ini planning sendiri jew dulu....belum luahkan pada en.suami pun...hehehe and at dat time baby dah besar sikit....bole bawak sama....ameeen. hajat hati sempena besday tahun nie....



Hope planning akan menjadi nyata lah kan....mudah2an.....ameeen.






Holiday mood......holidaymood...holidaymood. always....!hahaahaha



If i have 100k...i think i can finish it in a blink.hahahahaha









**my ferrarorocher now 31weeks.....9weeks to go....huhuhu nebes jugak rasanyer neh....hospital sume dah ok....Tinggal tunggu masanya jew....huhuhu so dalam masa terdekat neh...no more cuti2 mesia....takut terberanak tengah jalan.hahahaha





Da day is yesterday.


I am old.

25 already.....

HAPPY BIRTHDAY TO ME!


Thanks god...am still alive.

Hope dis year will be better and better.


Ameeen.














**hadiah besday tahun nie.....special....hahaha thanks en.suami!




_------------------------------------_----------------------------------------_


Entry neh created yesterday...but only today have the time to post here.....hahahahaha and happy belated besday to me!!!



Got this as my besday present.....hihihihi




Hehe thanks kak fafau amek gambo sesama....poloh2 pun tetap comey!






Thanks dear izyanti fos this cake...my fav cake tuh!hahahaha







And time kasih sangat2 untuk en.suami sebab belanja saya makan.hehehe
Lap u la........ ^_____^












**kalau baby kenan fafau pun ok....cot cet cot cet la pas neh....comel gitue!hehehehe





Sunday, January 6, 2013

MORNING SUNSHINE




Alhamdulillah.......




Selamat pagi chenta.......




Kesegaran terasa bila bangun pagi nie......sebab aku dah cukup@telebih tido.hahaha semaam awal aku tido....pukul 9 dah hanyut.....en.somi balik pukul berapa pun aku tak tau....huhuhuhu




Pagi nie siap2 nk gik hantar adik iparku ke UniKL.....register untuk student baru.....dari abang sampai adik semuanya keluaran UniKL.....haahaa kakak ipar pun kluaran UniKL gak......sepesen jew  semua........



Tak kisah lah di mana pun....janji ada minat nak belajar dah lah......kalau sampai k oversea pun tapi kalau tak minat tak guna jugak kan.huhuhu



Dah lah.....nk gik siap bersiap.....nak iron baju.....mom in law dah siap wat cokodok pisang lagi.hahaha




Aku jew baru tehegeh2 nak siap.huhuhuhu



Tatatatatatata........
















**selamat mendaftar sebagai student baru kepada semua warga UniKL yang mendaftar hari ini........chaiyok......chaiyok!!! ^__^♡♥♡♥





Friday, January 4, 2013

Pezen for lil gurl.

What should i buy for lil gurl besday....?

Keep thinking and searching for something good for lil gurl learning process.
Then, what should i give her.....books? Erm.....i think so....better than toys rite.
Will talk to Mr.Q....then will decide what to have for her.


Act, this for my friend's daughter.....heee the cutest Yaya.....(macam dlm cite Boboiboy) hihihihi



Huhuhu keep thinking......bcoz tommorow is her besday party..not much time left.heee toys r us keep flying in my mind.hahahahaa












**Tak saba nak buat besday party untuk ferrarorocher plak.hehehe ^__^






Thursday, January 3, 2013

Dinner

Dinner. Done!


Bubur jagung and cempedak goreng.

Menu simple jew.

En. Somi tak nak makan nasik malam2.huhuhu




Alhamdulillah.....kenyang sudah.










**sesambil dobi baju....bertambun dah.hahaha




Wednesday, January 2, 2013

Kesihatan kurang memberangsangkan

Alhamdulillah........




Dear 2013,


Hope everything as planned.
Hope everything going to be okay till end of the year.

Please be good to me.
Dont let me cry.


Just be good to me.



Make me smile all the time.






Thank you.


_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-




2013........


Demam selsema melanda diri.....every year mesti demam bila masuk tahun baru.huhuhu bila nak tua jew demam.....umor nak bertambah pun demam....demam takut ke demAm terkejut ntah lew.hahahaha



I love January......but i hate January.....hahaha macam mna tuh???



I love it because its already a new year....so, new planning, new wishes! New hopes and everything will become new one.........



2012......full of memory...............
2013......hope...will be better and better from last year....



I hate January.......because it will add some numbers on my age.oh...please...tak nak jadi tua......huhuhu



Wut to do......terima seadanya....tua pun tua la.....huhuhuhu











**harapanku...semoga rumahtanggaku berkekalan ke syurga...bahagia berpanjangan di samping baby yang bakal lahir nanti........ameeenn.

Akan berusaha menjadi isteri terbaik untuk suami terchenta, ibu terbaik untuk anak2ku.....anak terbaik untuk ibubapaku and menantu terbaik untuk kedua mertuaku and kakak terbaik untuk adik2ku......



Azam 2012 ---- nak kawen.....dah tercapai.

Azam 2013
--- nak kurus ke berat asal, Nak muatkan balik semua baju yang dah tak muat.hihih
--- laen2 azam akan di list out kn nanti.hahahaha
















**cepat2 la baik selsema...sangat tak selesa.......
   
    Lepas nie check up baby 2 minggu skali.....heeee

    Syhhhhhh.......last check up baby dah tunjuk siapa dirinyer...... ♡♥♡♥♡♥ B-) -----


--------------ferrarorocher kaw!!!-----------------








Thanks n lurve all!!!