Thursday, January 31, 2013

Little Sweetheart

Huwarghhhh..........


Masih mengantuk lagi pagi neh....huhu

Dah beberapa malam tidurkuu tak berana lena.....asek terbangun tengah malam jew.....hehehe


Sakit badan....tido xselesa...position tidur yang selesa susah nak dapat....tambah2 lil sweetheart dah makin aktif tengah malam.....membuatkan bubu dia asek terjaga jew bila rasa di gerak2.....sangt aktif and sangat kuat pergerakan dia sekarang neh.....


Biasala....bila ruang dah makin sempit sebab baby dah makin besar...keselesaan kurang lah kot kan...tue yang bergerak tak berenti....dia pun cari best position jugak lah tue kan...hihihi


Takpe baby.....few more weeks to go.....sabar yer.....nanti dah keluar....baby bebas nak bergerak....taw3.....hihihi sayang anak bubu neh.....hihihi :-)


Alhamdulillah.....malam2 dah kurang kaki aku krem.....sebab sebelum tido je en.somi sapukan minyak panas....so,bole la tido dengan selesa walaupun xberapa lena sangat.....thanks sayang...... ♡♥♡♥♡♥♡


This week kena marathon completekan barang baby...sebab takut nanti dah tak larat...and now pun dah start cepat penat and cepat semput bila bergerak banyak sangat.....huhuhu apa pun aku gagahkan jugak gik kerja and buat kerja rumah sikit2....xmo manja2 sangat.....kalo ekot hati nk jew aku cuti awal...dok lepak umah je kan...hihihi


Itu pun nasib en.somi ada tolong sikit2 apa yang patot...kalau tak lah kan, kompom2 rumah aku macam tongkang pecah.....nak masak pun dah xlarat nk berdiri lama2 kat dapur...so, makan asek beli kedai jela skang neh.....nasib en.somi rajin jugak bab masak2 neh...kalo xbeli dia la jadi chef kt umah.hihihihi



Apa pun....aku sronok dengan pengalaman preggy neh....hihihi baru tau cam mana mak2 kita masa mengandungkan kita dulu....susah senang,sronok xsronok sume aku rasa....huhuhu alhamdulillah....rezeki Allah......



Memang tak sabar nak jumpa my lil sweetheart neh....hihi lagi plak...masa last check up doc scan and time tue baby buat lawak.....doc pun gelak...siap cakap lagi "adik nie lucu la....hihi"......aku n en.somi pun geleng kepala...tengok gelagat lil sweetheart tengan isap lengan...bukan isap jari isap lengan terus....hihihi gelojoh anak sayang bubu neh.....dia bantainya sumbat lengan dia dalam mulut...sedap sangat lah tu gamaknya...hihihi


Sampai nak balik pun doc gelak2 lagi....and siap cakap dia xpenah jumpa baby isap lengan...slalu isap jari je....hahahaha anakku buat lucu! And doc cakap, masa dia dh kua nanti pun, maybe ada stengah2 tabiat dia dalam perut dia bawak sama....hihihi



Alhamdulillah...dalam perut pun dah buat orang senang hati dengan dia...semoga anak bubu neh bila kuar nanti jadi anak yang akan menyenangkn hati kedua ibu bapa and orang2 disekelilingnya....ameeenn.



Indahnya pengalaman ada baby dalam perut...... ♡♡♥♥♡♡♥♥ xdapat nak gambarkan cam mana....and tiap kali checkup...doc akan printkan gamba baby...so dapat la gamba yang dia tengah isap lengan.....1 hari spuloh kali tengok pun aku xjemu...hihihi



Grandma dia cakap, xpuas isap jari...tue yang isap lengan tuh.....hihihi balik perak cite kat opah dia, gelak besar opah dia...hihihi nenek2 n atuk2 nya dah tak sabar nak tunggu baby kuar....aku n en.somi pun sama...menghitung hari je neh....hihihi



Mudah2an semuanya selamat...ameen.














**sayang anak bubu neh......jadi anak yang baik yer..... ♡♥♡♥♡♥♡











3 comments:

anariffin said...

along,,bile due?

Asiah AM said...

Mid march kak....

anariffin said...

owh dah tak lame dah yer..dah scan gender ke along...

Thanks n lurve all!!!