Wednesday, November 28, 2012

Burger or Bibird

Alhamdulillah.....





Walaupun pagi tadi rasa macam nak demam........tapi masih sihat lagi sampai ke petang.....syukur...xjadi demam nampaknya......tapi kepala tetap terasa berat and pening2...huhu janganlah demam.....



Last 2 days, aku sakit perut....senak sangat2....muntah siap cirit birit lagi.....fuhhh memang menggigil lutut n badan.....bukan sebab apa pun....cuma aku tak makan petang jew....tetiba gastrikku datang balik...hurmmmm....sebab dah terlampau buzy kat opis...aku terskip minum petang....balik jew kejew trus menyucuk2 dada n perut....sian baby.....aku tido malam pun xberapa lena...bila sakit jew terjaga.....huhu tapi alhmdulillah....walaupun aku menahan sakit perut....masih bole tersenyum bila baby tetap aktif buat somersault....hihihi pengajaranya...buzy cemana pun aku tetap kena mengunyah bila tiba timenyer....huhuhu



Tadi baru lepas kol maklong aku kt KL....saje je kol...dah lama tak bertanya kabar....hihi and sembang punya sembang cita punya cita...kua la sal jantinay baby.....dia tanya dah tau ke baby apa?.....makwe ke pakwe?......heehee ayat mahal.....aku pun jawab dengan jujur la.ntah la....xtau la baby apa....scan ritu xnampak.....dia malu kot....dan2 la maklongku kata makwe kot tue....malu2 nak tunjuk....hihihi siap dia tanya lagi bentuk perut cam mana....haha ntah la...aku xtau la perut ku bulat kew lebar kew....orang lma kan,....suka teka2 bby apa dengan tengok bentuk perut.......hehehe


Ape pun...jumaat nie da appoinment dengan doc....so scan skali lah kan.....tunggu jela result dia boy ke gurl....for me, aku xkisah sangat...gurl ke boy ke...janji baby sihat and sempurna sifatnya dah la.....rezeki Allah bagi...aku terima seadanya.....



Tapi ramai kakak kt opis ku nie yang preggy n dah cek baby gurl katanya....ada juga yang boy....rezeki masing2 kan....hehehe walaupun dah scan and tau boy or gurl tapi belum keluar belum pasti....kerja Allah.......dah kua and nampak bibird ke burger ke itu lebih penting.....aku xnak terlalu berharap.....hehehe bibird ke burger ke aku terima amanah Allah pada aku sebaiknya.......



Aku dah 5 months preggy, and baby sangat2 aktif...dah makin kuat rasa dia bergerak....and tiap masa dia bergerak...aku xtau la baby aku jew ke yang sangt aktif atau pun orang lain pun sama.....tapi betul...sangat2 aktif.....rasa berombak perut kalau pegang....heehee



Kadang2 en.somi pun tergelak bila rasa perut aku and asek bergerak jew anak dia neh...aktif sangat macam bapaknya.....hehehe en.somi kadang2 cakap2 dengan baby...."dah malam baby...tido2...babab t....."heehehe gaya macam baby dah ada depan mata.....and en.somi pun xkisah baby boy or gurl.....asalkan sihat and selamat semuanya dahla....tapi en.somi paling rajin on9 search barang baby apa nak bli....aku rilek jew....dia siap join forum2 yang makcik2 n kakak bercerita pasal barang baby n pregnancy....hehe alhmdulillah syukur.....bia dia mek tau sikit kan...nanti senang aku nak suh dia jaga bby....hihi




Fuhhhh......6 lebih sudah...mau pulang......jum2......











**weekend neh nak shopping barang baby....weeeeeee!!!!









Monday, November 19, 2012

Baby & Somersault

Alhamdulillah.....





Hari ini aku kembali bekerja setelah hampir seminggu bercuti.....syioookkkk woo cuti lama.....and tk syiooookkkk woo bila dah kena start kerja balik.....hari ini dengan malas jew bangun pagi siap2 datang kerja.....rasa nak melepak je kat rumah.....haishhh nasib la tuntutan sara hidup sangat tinggi masa sekarang neh...kalau tak, kompom dengan rela hati aku nak jadi surirumah sepenuh masa....hihihi jeles rasa tengok orang yang boleh duduk rumah....tunggu suami balik....uruskn rumah and anak2....wah...bestnyer hidup!!! Tak sabar ku nak merasa saat2 seperti itu.....hihi




And today, aku punya badan rasa lemah and sangat penat.....huhuhu sebab malam aku asek tido lambat jew....baby dh pandai buat somersault....lagi la aku tak bole tido....huhuhu sabor jela....dah makin besar makin kuat dia buat somersault...dulu rasa sikit2 jew...macam kuak kupu2 jew...skang dah makin advance...makin kuat tenaga aby tecik nie....hihihi ape pun aku suka bila dia aktif....teruja bila tiap masa dia bergerak....kalo dia diam jew...mula la aku kacau dia....hehehe tapi yang tak tahan, waktu paling aktif adalah pukul 12 tgh malam ke atas....alahai sayang aby tecik neh.....betul2 dia sayangkan bubu dia....jangan nanti dah keluar and kekal aktif tgh malam.....kompom mata panda bubu n baba dia g keje tiap2 hari...huhuhu



Ape pun....bersyukur sangat...aby tecik neh sehat and aktif....alhmdulillah....next appointment on next Friday....tak sabar nak pergi check up taw....nak tau muger ke bibird ke kan....and dah bole beli barang2 yang perlu....dah survey ape nak beli....and sangat teruja...sebab semuanya comel2 untuk aby tecik neh....hihihi babanyer pun dah teruja nak beli macam2.....dah budget siap dh apa nak beli dulu.... jangan tak tau, my mom n dad in law pun dah join sama excited nak beli barang bby....hehehe alhamdulillah.....syukur....semua menanti penuh gembira....



Semoga aku n baby selamat n sehat2 selalu hendaknya....ameeen







**semoga segalanya berjalan lancar....hingga saat kelahiran nanti....ameen......









Sunday, November 11, 2012

Hang out - Midvalley

Alhamdulillah..............




Selepas kekenyangan............jagung setongkol and yong tau foo sepinggan.....and now...for relax time...hehehe aku dah mengadao laptopku and en.somi dengan laptopnyer....suasana sunyi sepi sebab masing2 tumpu pada kerja masing2...hihihi



Aku takde buat kerja ape...cuma melayan citer korea sambil online.....hehehe



sesambil tue juga copy gambar from camera to laptop....hehehe gamba2 yang di ambil kelmarin masa kuar jalan2 dengan frens....hihi



Nie antara foto yang sempat diambil....hehehe nampak la muka ku yang dah gomoks!!!






 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 






Kalau dah bersama kan...citenyer asek nak posing jew...merata tempat dengan selambernyer...hihihi suka dapat hang out macam nie....dah lama tak lepak sesama...sesekali dapat lepak memang best!!!hihi




Dah siap copy gambo.....sambung layan citer Korea lew pulok...sementara menemani en.somi tunggu nak tengok bola.....heee aku xtengok bola...temankan ajew.....jadi aku layan lew Korea..hihihi






**Esok kijew....lusa cuti....wah....bestnyers!!!!!hehehehe






Friday, November 9, 2012

QUOTE FOR TODAY


I wILL nOt lEt aNyONe waLk THrOUgh mY mINd wIth tHEir dIRty fEEt.






Thursday, November 8, 2012

List barang baby

Fuuuuuhhhhhhhhh..........




Memang bosan sebosannya kat opis neh bila semua keluar pergi seminar......rasa macam sunyi sepi lah......walaupun ada jugak la 2,3 orang yang tinggal...tapi bila semua tekun buat kerja...memang macam tak wujud manusia....ku ditemani lambakan file dan kerja2 yang bersepah...hihihi sambil2 nonton cite korea Innocent Man......well, kerja ada tapi cite korea smpat je aku layan....hihihi selingan.......



Sesambil layan cite korea, sempat jugak aku mencuci mata usha2 barang2 baby ape nak beli nanti.....ala2 survey lah katakan...so, paham2 jela yer...betapa takdak kerjanya aku kat opis neh...hahahaha bukan xdak kerja...kemalasan tue mengatasi kerajinan yang cuma ada 30% neh...hahaha



Survey punya survey.....usha punya usha....click punya click....pikir punya pikir...aku dah come out dengan satu list aku buat dekat excel.....haaaa hamek kau.....skali tengok macam2 dah aku listkan.....dah tue mula la jadi cam gelabah sikit....sempat ke tak ku nak beli semuanya dalam Jan nanti....haishh risau jugak takut xsempat nak tawaf shopping mall...almaklum la...time tue dah melabu dah lew jugak....hope sempat la.....tapi kebanyakn blog yang ku tengok di0orang punya post semua start beli awal....6 bulan preggy dah start beli dah.....so, pikir2 balik...okay jugak kalo aku dah start beli sikit2 kan.....huhuhu takde la nanti tergopoh gapah sangat kan....hihihi



Inter mission.........



Dalam list barang....aku dah letakkan berapa kuantiti nak and dari mana aku nak cari.....so, starting from today.....aku kena survey and choose the best 1 for my lil honey nanti......heehee kadang2 rasa truja bila nak shopping untuk baby neh...tapi kadang2 risau jugak..takut terlepas pandang benda yang penting......and i should b more careful in preparing the best thing for lil honey.....hope everything okay lah kan.......



Sekali congak budget....adalah lebih kurang 2k jugak la i need to spend for all those things....nie baru yang penting2...yang remeh temeh belum lagi.....huhuhu Insyaallah.....harap xder yang kurang la bila my lil honey lahir kedunia nanti....mudah2an...ameeenn......



Hehehe keterujaan mengatasi segalanya......dah teruja tengok baju baby yang cute2...and booties mitten yang comel2......hihihi tak sabar kau nak gik shopping nyopping neh.........




Alhamdulillah.....untuk baby, aku dah save lil % from may monthly salary....so, wut i want to buy i just choose and buy....and papa's money will use to buy everything with papa' permission lah.....tak bole la nak hentam kromo je kan....ngamok nanti.....jadi, kalo aku membazir duit aku beli ape yang aku suka walaupun tak penting kompom xkena marah...hihihihi shukewwwwwsss sangatsssss!!! Aiwwwe....




Baru ku tahu perasaan ibu2 bila berhadapan dengan barang2 anak neh...memang sanggup berabis sebab nak belikan anak yang comel2....tak belikannuntuk diri sendiri tak jadi masalah pun.hahahaha



And belum pape lagi, aku dah pikir dah...kompom nanti gaji aku habis beli barang anak jew.....sronoks sangat rasa.....sebab skarang neh...barang baby semanya comel2.....tak mampu nak menahan nafsu nak membeli...itu kompom punya.....huhuhu









**Baby dah menendang2 dah neh....sebab bubu dia bolom menunaikan ape yang patut lagi.....jum2.....nanti sambung membebel bab len pulok....hehehe (baby sangat aktif sekarang neh.....xberenti berpusing...hihihi)






Wednesday, November 7, 2012

Sambal Tempe

Gelap gulita macam nak hujan walaupun jam baru 6.45pm.......



Ini saat menanti en.somi datang amek....almklum la....semenjak pegnan nie belum drive sendiri lgi la datang keje......en.somi volenteer nak hantar...hihihi aku kompom la suka...sebab memang malas gile nk drive.....dengan jem bagai....stress!!!haaa pas tue balik malam lenguh2 kaki......haishhh siksa jiwa raga...and now thanks so much to en.somi sebab sudi mengantor....hihihi



Opss....jauh melalut dari tajuk......selingan kan...hape salahnyer......erm, bercerita pasal sambal tempe neh, teringat zaman nak dara dulu2....jangan kata makan, tempe pun xkenal hape ke bende la tuh kan....tapi....semenjak berchenta dengan en.somi dulu, tempe jadi pebret sampai sekarang....hihihi of coz la makanan pebret en.somi....di ajar pulok aku makan.....terus jadi suka.....dari xkenal terus jatuh shinta!!!hihihi



Semalam gik pasar ade beli tempe....ingat malam nie baru nak buat sambal tempe siap dengan ikan bilis....wah...masyuk kau!! Tapi en.somi paling terer bab smbal tempe neh....aku ngap2 je terer....hihihi sekali sekala makan masakan en.somi sedp gile rasa...kalo hari2 xlalu la kot.....style masak yang berbeza.....hihihi.



Semalam untuk dinner aku dah buat rendang udang......so nan hado la sambal tempe semalam...postpone untuk dinner malam nie la....tak sabor nk balik masak.....hihihi semenjak 2,3 menjak neh....dah jarang kami makan kat lua....aku pun rasa macam aktif semacam jew walaupun balik keja kadang penat jugak....tapi bila sampai rumah hilang penat......



Neh menuku semalam......hehehe








Ada rendang udang.....kangkung belacan and ulam bunga kunyit.....masyuk!!! Sedap sangat bunga kunyit buat ulam....try la sape yang xpenah tue....hihi aku memang gile ulam so xle nak buat hape la.haahaa blaja makan dari mak...sampai sekarang suka.....



Dah habis cite bab lauk semalam....nantikan lauk malam nie pulok.....n hujan pun dah mencurah2 ke bumi.....time to go home.....huhuhu







**Tak sabor nak balik besilat kt dapur...huhu






Last check up punya result


Alhamdulillah......



Rasanya macam dah lama gilew aku tak hupdate blog usang neh....hahaha bukan ape....kerajinan tuh takder.....slalu jew log in membaca blog orang laen....tapi nak hupdate blog sendiri tuhan je tau macam mana malasnyer aku.....hari nie baru rajin sikit....ini pun sebab aku bosan kat opis.....dept aku kosong sebab semua ada training....tinggal budak2 projek je 3 orang termasuk aku.....memang bosan habis la....sunyi sepi!!! Kalau tido pun sodap....hahahaha



As we noe, last Friday aku ada appointment dengn doc Haslinda....doc yang comel, muda and lemah lembut jew....hehehe tapi dia sangat suka membebel masa check up aku....bukan ape, masa dia tengah nak scan baby.....nk tengok bby dalam keadaan sihat ke x kan....so dia scan la baby lama sikit......yang baby tecik neh dah pandai tutup2 muka....berpusing2 dalam perut aku....marahkan doc kacau dia....hehehe and masa nak try tengok baby punya teeettttt.....lagi duduk xdiam....and doc cakap, next check up jela kite tengok.....baby xnak bagi tengok lagi.....heeee and part paling aku suka tengok masa scan tue bila doc zoom kat muka dia, mula la tangan dia tutup2 muka....doc cakap baby malu2 neh...hehehe (haruslah malu....nacam bubu dia jugak..heehee)...siap tutup muka guna 1 tangan and lagi 1 sedap je dok nyonyot dalam mulut..tecik2 dah blaja isap jari..shuweettttsss!!!!!........ perasaan time tu memang sronoks lew....senyum sampai sangkut kat telinga pun dah boleh rasanya...hehehe



Check up time nie,alhamdulillah...doc cakap semua okay....doc siap tunjuk jantung baby, buah pinggang n semua la....hehehe canggih skarang...macam2 bole tengok...mak metua ku cakap pe "masa mama dulu, scan tue ada...tapi kabur je...xnampak hape pun..." hahaha mama punya zaman tue bila lagi kan, kompom skang dah canggih manggih dah semua.......



Hohoho masa check up neh jugak, aku dah dapat result blood test yang lepas....and so far, alhamdulillah semuanya ok.....HB okay......Syphilis okay, Hepatitis okay.....and next check up amk result urine test plak....tak tau lew hape jadi...hope everything will be fine......insyaallah.......



Benda paling teruja masa dapat result blood test nie ialah, aku baru tau aku darah jenis hape.....klakar gilew......mauntaknyer, seumur hidup neh 1st time buat blood test kot....hihihi ce teka aku darah hape...........hihihi





Jeng....Jeng....jeng.........








Aku darah B hokey!!!haahaa baru ku tahu.......hik3 doc pun gelak bila aku cakap baru tahu aku darah hape....hihi en.somi darah O, and baby nanti tak tau lew O ke B....antara dua tue jela.....huhuhu




Kali nie, doc bagi ubat tambahan pulak....hihihi dapat minyak ikan untuk otak baby....doc tanya aku bole telan tak, sebab dia macam hanyir sikit.....hihi aku okey kan ajew....tambah2 en.somi....laju je cakap okay....Pas tue doc sound, "bapaknyer okay aje lah yer....nk anak bijok kan....yang nak makan maknyer...hihihi" ......tergelak kite orang kat situ....hihi apepun aku xkisah...bagi la ubat ape pun, untuk baby aku telan jugak...janji baby sihat sentiasa dah la.....inyaallah......



So, next check up will be on 30th of Nov....hihihihi tak sabor nak menanti....nak tengok gugurl ke boboy neh....hehehe and after dat dah boleh start beli barang2 baby.....hihihihi












**(teruja sangat bila lalu kedai barang baby...ekot hati nak je beli terus...tapi macm awal lagi....And dah planning dengan en.somi nk start beli barang baby dalan Jan tahun depan....hihihi sempat la kumpul banyak2 sikit.....bole Beli yang best2 sikit...hihi)











Friday, November 2, 2012

Waiting

Tengah menanti Doc at KPMC PUCHONG......

Penuh sabat tunggu nak check up baby...hehehe

Perasaan???

Excited ada....takut ada.....haishhh

Rini la nak dapat result blood test Yang last 2 week punya....

And also, today ken buat urine test jugak..haishh mcm2 kena check...

Tatot neh....ape la result gamaknyer.....huhu

Mintak2 semuanya baik2 sahaja.....ameenn.....
















** takot tetap takot.....tapi excited sangat....nak tengok gugurl ke boboy yang aktif sangat tendang2 pewut bubu die neh...hihihi ^^,


Thanks n lurve all!!!