Wednesday, November 7, 2012

Last check up punya result


Alhamdulillah......



Rasanya macam dah lama gilew aku tak hupdate blog usang neh....hahaha bukan ape....kerajinan tuh takder.....slalu jew log in membaca blog orang laen....tapi nak hupdate blog sendiri tuhan je tau macam mana malasnyer aku.....hari nie baru rajin sikit....ini pun sebab aku bosan kat opis.....dept aku kosong sebab semua ada training....tinggal budak2 projek je 3 orang termasuk aku.....memang bosan habis la....sunyi sepi!!! Kalau tido pun sodap....hahahaha



As we noe, last Friday aku ada appointment dengn doc Haslinda....doc yang comel, muda and lemah lembut jew....hehehe tapi dia sangat suka membebel masa check up aku....bukan ape, masa dia tengah nak scan baby.....nk tengok bby dalam keadaan sihat ke x kan....so dia scan la baby lama sikit......yang baby tecik neh dah pandai tutup2 muka....berpusing2 dalam perut aku....marahkan doc kacau dia....hehehe and masa nak try tengok baby punya teeettttt.....lagi duduk xdiam....and doc cakap, next check up jela kite tengok.....baby xnak bagi tengok lagi.....heeee and part paling aku suka tengok masa scan tue bila doc zoom kat muka dia, mula la tangan dia tutup2 muka....doc cakap baby malu2 neh...hehehe (haruslah malu....nacam bubu dia jugak..heehee)...siap tutup muka guna 1 tangan and lagi 1 sedap je dok nyonyot dalam mulut..tecik2 dah blaja isap jari..shuweettttsss!!!!!........ perasaan time tu memang sronoks lew....senyum sampai sangkut kat telinga pun dah boleh rasanya...hehehe



Check up time nie,alhamdulillah...doc cakap semua okay....doc siap tunjuk jantung baby, buah pinggang n semua la....hehehe canggih skarang...macam2 bole tengok...mak metua ku cakap pe "masa mama dulu, scan tue ada...tapi kabur je...xnampak hape pun..." hahaha mama punya zaman tue bila lagi kan, kompom skang dah canggih manggih dah semua.......



Hohoho masa check up neh jugak, aku dah dapat result blood test yang lepas....and so far, alhamdulillah semuanya ok.....HB okay......Syphilis okay, Hepatitis okay.....and next check up amk result urine test plak....tak tau lew hape jadi...hope everything will be fine......insyaallah.......



Benda paling teruja masa dapat result blood test nie ialah, aku baru tau aku darah jenis hape.....klakar gilew......mauntaknyer, seumur hidup neh 1st time buat blood test kot....hihihi ce teka aku darah hape...........hihihi





Jeng....Jeng....jeng.........








Aku darah B hokey!!!haahaa baru ku tahu.......hik3 doc pun gelak bila aku cakap baru tahu aku darah hape....hihi en.somi darah O, and baby nanti tak tau lew O ke B....antara dua tue jela.....huhuhu




Kali nie, doc bagi ubat tambahan pulak....hihihi dapat minyak ikan untuk otak baby....doc tanya aku bole telan tak, sebab dia macam hanyir sikit.....hihi aku okey kan ajew....tambah2 en.somi....laju je cakap okay....Pas tue doc sound, "bapaknyer okay aje lah yer....nk anak bijok kan....yang nak makan maknyer...hihihi" ......tergelak kite orang kat situ....hihi apepun aku xkisah...bagi la ubat ape pun, untuk baby aku telan jugak...janji baby sihat sentiasa dah la.....inyaallah......



So, next check up will be on 30th of Nov....hihihihi tak sabor nak menanti....nak tengok gugurl ke boboy neh....hehehe and after dat dah boleh start beli barang2 baby.....hihihihi












**(teruja sangat bila lalu kedai barang baby...ekot hati nak je beli terus...tapi macm awal lagi....And dah planning dengan en.somi nk start beli barang baby dalan Jan tahun depan....hihihi sempat la kumpul banyak2 sikit.....bole Beli yang best2 sikit...hihi)











1 comment:

anariffin said...

ok tak sabar nak rase cam along rase lak..
hahaha...suwit la...
jge kesihatan ok..temao lasak2 ye...

Thanks n lurve all!!!