Friday, May 25, 2012

1 week to go.

Bestnyer...hari nie dah jumaat...
Hureyyyy!!! esok cuti.....

Ops, esok ada wedding Cik Anom my x-ousemate.hehehe
Esok kita akan ke Melaka meraikan pengantin baru.hehehe

Ahad kite gik shopping apa yang perlu di shopping kan.hihi
And Rabu balik kampung!!!wah...bestnyer.......sungguh tak sabar okey!

Pejam celik pejam celik 1 week je tinggal untuk aku hidup sebagai single mingle neh..
Lepas tue dah tukau status jd cik Puan lew pulok..hahahaha

Insyaallah...ku berharap segalnya berjalan lancar...

Tak sabar nak balik kampung tolong mak n abah apa yg patut kat kampung.
Abah pun dah bising bila nak balik..nape cuti lambat sangat..hahaha

Kerja dengan orang bah..cam gini lew...
Kalo kerja sendiri komfom sebulan awal orang dah terpacak kat rumah..hihi
Kesian mak and abah penat siapkan semua persiapan...
Xpe...rabu neh saya akan tolong buat semuanya....hee

Bestnyer....bila fikir2 rmai yang nak berkampung di kampung ku nanti...
Family angkatku, membe2ku...sedara maraku...wah..teruja seh..hihi

Mood : bersabar menunggu hari bahagia itu...Insyaallah...... ^^)



**Doakan yang terbaik untuk majlisku nanti..ameen.



Wednesday, May 23, 2012

Opportunity Again.

Alhamdulillah......

Rezeki Allah bagi...jadi aku harus bersyukur dengan rasa rendah hati..

Mudah-mudahan..............ameenn...


Hari jumaat nie bersamaan 25th May 2012 aku ada interview dengan satu company oil n gas...

Position xda la penting sangat apa dia bagi kan..yang penting gaji bio lah kena dengan kerjanya...

And benefit nyer pun ku berharap yang terbaik....

Insyaallah...aku akan gik interview tue....Doakanlah yer....


Mood berharap dan tak berapa berharap...

Sebab tak nak terlalu berharap takut tak dapat macam dulu2...hihihi

So, sekarang hanya berserah kepada Allah...rezeki Allah siapa tahu kan...

Kalau ada rezeki aku di company tue...Alhamdulillah....

Kalau takde...xpelah..aku akan cuba apply lagi next time.hehehehe




**Doakanlah yang terbaik untuk aku....semoga murah rezekiku sempena majlis ku ini,...semoga dikurniakan kesihatan yang baik dan di jauhkan dari segala bencana...ameen..........



Monday, May 21, 2012

Kesihatan Kurang Memberangsangkan


Sekarang musim panas rasanya...

Cuaca sangat tak menentu 2,3 menjak neh..heeee

And aku pun jadi tak berapa sihat....

Dengan deman+selsema+sakit tekak+pening kepala=complete set lah katakan...

Katanya kena minum banyak air mati...sejukan badan sikit...

Aku neh kurang minum air rasanya neh....hmmm

Di opis neh menahan jew rasa...

Ekot hati mau je aku mek cuti seminggu rehat kat rumah...

Haish tapi apa boleh buat....di opis baru neh malas nak buat perangai sangat..

Tunjuk baik jew dulu kan..hahahaha kalo opis lama dulu dah komfom2 aku keja mc jew...

Neh aku punya tak sihat.....

Mr.Q punya citer plak..sama jugak tak sihat macam aku..huhu

Tapi dia lagi kesian...kaki dia injured masa tengan buat kerja kat opis...

Nasib tak serius...kalau tak...tak tau la apa jadi...Alhamdulillah....sikit je..semoga cepat baik...

Dah gik jumpa Doc..and doc cakap takde pape...sikit jew...tapi jalan dah gaya apa dah..senget2,..hihi

And aku lah jadi drebar dia 2,3 ari neh...heee nasib aku boleh bawak keta..kalo tak...komfom tak gi memana lah citer dia...hihi

Dekat2 nak sampai ke tarikh keramat neh macam2 jadi...dugaan Allah kan....terima dengan sabar jelah...apa boleh buat lagi..huhu


Apa pun...semoga segalanya berjalan lancar beserta diberikan kesihatan yang baik sentiasa...ameen....



..........................@..........................



**Mood : rindukan mak abah....n family semua...dah terasa sebak sebab nanti dah kena share kasih sayang dengan family in law...heee ^^) dah tak 100% untuk family sendiri..huhuhu




Friday, May 18, 2012

Planning_Biscuits n cookies for sale


Hai.....Today Friday 18th May 2012....
Alhamdulillah....aku masih lagi diberi peluang untuk menikmati dunia hari ini...amennn
Semoga esok masih ada untukku.....


Termasuk hari ini tinggal lagi lebih kurang 14 Days to my big day...huhuhu nervus jugak neh...
And ada sikit-sikit lagi persiapan yang perlu dibereskan......Di kampung tak tau la apa dah ada..semua ku harapkan pada kedua orang tua ku....


Untuk terus membuat perancangan...untuk masa depan aku and future husband dah planning nak buat bisnes biskut raya and cookies....hehehehe aku takde le terer buat biskut...tapi okay la...adik2 aku and family in law suka....okay la tue kan..hehehe Insyaallah...murah rezeki lepas kawin akan terus start our bisnes...
Antara produk yang akan di pasarkan nanti ialah:-

  • Snow almond
  • Kuih Sampan
  • Tart Nenas
  • Cookies
  • Marble kek
  • Kek masam manis
  • etc (masih tengah berfikir)
Insyaallah....nanti kalo dah siap sample2 nyer akan ku upload gamba kat sini yer....and kalau murah rezeki akan aku bagi sample untuk sape2 nak beli test dulu rasanya..heeee pas tue boleh la order...kan... ^^)

Apa pun..ini semua perancangan...Allah yang menentukan...aku hanya berdoa yang Allah akan permudahkan jalan kami....Mudah-mudahan..........ameennn.............






**Dah lama aku minat nak buat biskut and cookies tok dijual...tapi takde yang menyokong...so, skarang bila dah ada yang menyokong..apa tunggu lagi...marilah mulakan..hehehehe




Wednesday, May 16, 2012

Sengsara


Tension betul aku kat opis neh...

Macam2 ragam setiap sorang.

Haishh memang tak lama lah aku rasa nak stay kat sini..

Si tua neh betol2 menguji kesabaran aku..hurmmm




Monday, May 14, 2012

Debor-debor sikit-sikit

Wait!!!!cepat betul masa berlalu...huhu

Pejam celik pejam celik tinggal lebih kurang 2 minggu lagi nak sampai ke detik bersejarah itu...

Alhamdulillah...segala persiapan berjalan lancar...InsyaAllah...mudah-mudahan......

Cuma tinggal beberapa perkara perlu di satelkan....

Lepas tue dah setel semuanya...

Boleh rilek menanti dengan debor-debor..hik3

Kelmarin gik Nilai.....shop2 apa yang patot...

And hasilnya hari nie aku mc...x g kijer.hihihi penat kowt...

So tinggal lagi sikit2 perlu di bereskan...

InsyaAllah...dalam minggu neh akan satel semuanya..heee

Ameen.......






**Now, kat Banting rumah ibu mertuaku.....hehehehe




Thursday, May 10, 2012

On standby Mood.


Alhamdulillah...cuti kawenku dah approved....

TAPI......................

Kena on standby jugak takot2 ada benda urgent....

So, nak tak nak aku iyekan aje lah kat my boss....

BOlehkan aje.....hahahaha

Bosku dah siap warning dah...jangan time tue gik haneymoon plak...

Susah nak contact....hehehehe

Baek boss... 11 & 12 June tue memang aku on standby jela...

Ready jew kat Banting time tue.huhuhu

Takpelahkan...on standby pun xpe...sebab dekat...

Kalau aku kat PERAK nasib la....memang xdapet nak nolong.hehehe

Apa pun TQ boss sebab dah approve kan cuti saya...TQ so much!

Sekarang aku dah dalam mood bercuti..muahahahaha

Tak lama dah....22 Days to go....wah!semakin hampir neh.heee

Kad bolom bagi sama officemate ku...ada yang dah tanya2 mana kad...

Sebab rini baru dorang tau aku nak kawen.heee sume pakat2 datang kat aku and cakap congratulation.

Hahahaha merah muka aku kejap...MALU der!hehehehe

Apa pun, kad akan aku bagi 1 week before majlis la...bersamaan sehari sebelum aku cuti.hehehe

..............................................@===@.............................................


Minggu neh balik Banting...sebab nak uruskan beberapa perkara yang belum selesai.huhu harapan agar semuanya selesai minggu neh jugak lahkan....heeee

Antaranya yang perlu di satel kan ialah :-

  • Baju kenuri masa kat belah Lelaki.
  • VIP doorgift untuk belah L & P
  • Tudung aku untuk majlis kedua belah pihak
  • alat make up perlu di beli... (make up sendiri je)
  • Bunga telur
  • Bunga tangan
  • Hiasan dulang hantaran
  • etc
Macam2 lagi neh aku nak satelkan...fuhhhhh semangat... ^^)

apa pun semoga segalanya berjalan lancar.ameen.....







Wednesday, May 9, 2012

Cuti kawenku Tak approved?


Risau neh....

Ku nak Apply cuti kawen...

Tunggu bos boss sign je neh...

Approved ke tak neh...haishh

Risau neh...harap-harap approved lah kan...

Heee ku amek 6 hari je cuti kawen ku nanti...

Malas lama-lama...t bising plak bos baru ku neh...huhu

And lagi bising sebab time neh tengah buzy dengan event yang opisku jd organizer nyer..

And lagi sakit bila program tue start 11 June sampai 15 June...

Hahahaha aku 11 & 12 telah2 aku cuti...

Nasib la bos..gunakan la tenaga orang laen...huhu

Ramai lagi yang ada kat opis neh...heee

Apa pun harap cutiku di approve lah kan..hehehe




**Tak tau la Mr. Q dah apply cuti ke belum... heee ^^) aku jew dah beriya-riya....




Tuesday, May 8, 2012

24 Days left

Alhamdulillah.....

Sempat jugak pagi neh aku menjengah ke sini...(curi2 je neh.. ^^)

Pagi neh sampai opis rasa mengantuk je lagi...heee

Mau taknya...semalam kol 12 baru sampai rumah...hasil gik tengok Avengers..

Muahahaha best woo..dah lama tak gik nonton movie dengan yang tersayang,....

Best la cite dia...memang layan lah tengok.hehehehe


Seronok-seronok jugak kan...aku neh menghitung hari je neh..huhu

Berbaki lagi 24 hari untuk sampai ke detik itu....

Ya Allah..permudahkanlah segala urusan untuk semua ini...

Rasa memang makin berdebar-debar jew..heee

Sekarang tengah bertungkus lumus dengan my future husband sediakan segalanya..

Hope within this week dapat siapkan semuanya....

InsyaAllah...........



Thank you sayang...untuk segalanya...
Membantu saya semuanya...
Susah dan senang share sama2..kan sayang.
Syukur dapat kamu sebagai imamku di masa depan...
Alhamdulillah............



**Sudah meminta rakan-rakan baikku membantu apa yang patot di kampung.kesian my mom and da uruskan semua....thank you so much mom and dad untuk segalanya...syukur alhamdulillah....dikurniakan ibu bapa yang sangat memahami ank mereka neh...heee ^^)

-dah rasa macam nak sedey sebab nanti raya dah tak bole raya sama2 tiap tahun..kena gilir-gilir.huhu


Monday, May 7, 2012

Kala Hujan

Hujan hari neh..lebat sangat..Alhamdulillah.....

Sebab tue pagi tadi liat jew nak bangun..hihihi

And sampai opis lambat rini... 8.40am baru sampai..lewat 10 minit dari biasa..huhu

Kat opis time neh macam bosan gila...

Takde keja bosan...bila ada keja sampai tak menang tangan..sabor jela!

Ini pun tengan menganga jew...serius bosan!

Sebab keja kat sini semuanya tak terurus...

Ada bos pun suka tangguh-tangguh keja...rimas aku.

Takpelah...doa kan lah aku cepat2 dapat offer laen..ameen.

Berharap opis lama panggil balik....

Sebab dah ada yang tanya mau balik ke opis lama ke x...

Mesti la nak aku jawab...and dorang cakap...

Nanti ada kosong panggil U masuk balik...tunggu la..heee

Memang aku tunggu jela...sangat2 berharap!!!!amennn....

Permudahkanlah segala urusanku.



Sunday, May 6, 2012

Alhamdulillah.......syukur kepada Allah..aku masih berada di atas muka bumi ini saat ini.....

Syukur...aku masih mampu berdiri dan berlari....syukur sangat2!

Hari ini...berbaki lagi 26 days for my big day....Ya Allah...semakin hampir dan debaran makin terasa..and aku rasa pantas sungguh masa neh berlalu...tak terjangkau dek tangan untuk satelkan semuanya...insyaallah...akan aku satelkan dalam masa yang berbaki beberapa hari nie untuk hasil yang terbaik...mudah-mudahan....


Dah lama tak update kt sini...banyak benda yang aku tak luahkan kat sini...patotlah rasa macam tersiksa jiwa jew.hehehe semalam dah satelkan bab kasut yang nak pakai masa kenuri t....and dah belikan abah punya baju..tinggal baju untuk adik and nenek2 ku jew tak beli lagi.......itu akan aku satelkan next week.....


Dengan Mr.Q tak bolah satelkan semuanya dalam sehari...dia sangat tak suka macam tue...dia suka bertangguh....xpe,next week ada lagi katanya...heeee kalo aku komfom nak satelkan sume benda dalam masa yang sama..kalo penat pun skejap jew kan...lepas neh dah tak terasa dah...tapi dia laen...penat2kan badan sangat pun dia tak nak....huhu aku kena ekot jela....


Takpela...bia jela...macam mana pun cara dia aku ekot jela...kalo agak tak sempat nanti redha jela...sapa suh maen tangguh2 kan....nasib la!!! Aku memang cepat gelabah kalo bab mencari benda2 penting neh....yalahkan...last minute kalo baru nak cari memang sakit la...huhuhu


Apa pun..aku harap semuanya okay lah kan....hurmm nak merungut pun tak guna juga..membebel lagi tak guna...dia kena bergerak baru okay..kan...membebel je keja bukan nak jalan sendiri...bau aku usaha buat sikit2 kan....lama2 siap la tue..huhuhu


Tambahan pulak aku skang kat opis baru..keja memang berat sikit ah...banyak benda baru nak blaja...tension juga kadang2...huhuhu apa boleh buat..jalan tue aku piih sendiri..nak tak nak memang kena tahan jela kan...huhu







**Doakan yang terbaik untuk majlis ku nanti....ameenn..mudah-mudahan semuanya berjalan lancar....
Banyak lagi benda nak buat dalam sisa masa yang tinggal neh....hurmmmmm





Thanks n lurve all!!!