Tuesday, December 27, 2011

Counting

Macam-macam soklan dah dapat neh..hehehe

paling best ada yang tanya..."macam mana persiapan??"...
wut persiapan..of coz la blom buat pape lagi..kan...hehehe

JUz for simple majlis...so no need la nak buat persiapan yang meriah2 kan...
Simple is better for me... (^__^)

At least we do what we should do...yang xpenting xpayah la nak kecoh2 cakap macam penting...
Benda kalo xwajib xpayah la nak kecoh2 macam wajib je buat kan...

Adat?? yup..i noe adat..tapi kalo sampai meniru agama lain buat apa kan...
Dari nak dapat pahala skit...dosa plak bertimbun kan...

Jadi buat jela apa yang x bertentangan dengan agama..dah la kan...

InsyaAllah...mudah-mudahan suma berjalan lancar...Ameeennn....



*Waitin for dat day to come.... =)





Kebenaran atau Khayalan

Sumtime, rasa macam banyak benda yang  tak adil untuk aku dalam dunia nyata nie...
Mungkin sekadar perasaan......

Sumtime, rasa macam semua yang berlaku adalah untuk menduga aku sehebat mana....
Mungkin sekadar perasaan.....

Sumtime, rasa apa yang terjadi untuk aku masa kini...balasan dari kesilapan masa duluku...
Mungkin sekadar perasaan....

Sumtime, rasa tidak berpuas hati dengan apa yang ku miliki.....tapi lebih dari cukup sebenarnya...
Mungkin sekadar perasaan....


Hakikatnya....segala yang aku rasa...adalah lumrah perasaan seorang manusia yang banyak cacat celanya...tiada yang sempurna...


Namun mengapa perasaan in perlu wujud dalam diri aku sedangkan kehidupanku melimpah ruah dengan kasih sayang, kemewahan, kebahagian....why?


Mungkin....aku lalai untuk mengingatinya...
Mungkin....aku alpa dengan apa yang ada...
Mungkin....aku lupa mengucap syukur padanya....
Mungkin kerna itu aku sentiasa rasa kekurangan....







...sedarlah....






Monday, December 12, 2011

Ada yang Frust kew?

Saya akan bertunang dan berkahwin......!

Ada yang frust kew dengar berita neh????

Hee pasti ada kan....(perasan sungguh)

Sesiapa yang frust and ada niat tak baik tue jangan la...

Doakan kebahgiaan saya taw....insyaallah....

Saya akan mendoakan semua untuk kecapi bahagia...

Ameen......



Bertentang Mata - Missi

Sesekali ku mencurah rindu
Tak terbatas cintaku padamu
Hingga kini ku masih terasa
Kehangatan belaianmu

Kepadamu ku mencurah kasih
Walau pedih hati terguris
Mungkin hanya kenyataan
Terpaksa pendamkan....harapan....

Terkadang ku bertentang mata
Tipulah rasa ketiadaan
Inginku hidupkan semula
Nyata sia-sia

Datanglah di dalam mimpiku
Meneroka dalam anganku
Ibarat setitis harapan
Yang tak kesampaian

Ku terima hakikat sebenar
Dari sudut pandangan matamu
Terdapat satu cebisan azam
Yang tak sampai
Tak temui di jiwa....




Saturday, December 10, 2011

Tabah

Pertemuan ini pertemuan terakhir
Dari dua insan yang sedang berkasih
Kerna esok hari kita tidak lagi
Digelarkan pasangan bercinta 
(Pertemuan kita yang terakhir)

Sudah ku menduga kau akan berubah
Cuma tunggu masa untuk kau meluah
Tapi hari ini terbukti semuanya
Kau pinta ku melupakan dirimu

Tak apalah... ku tak kisah
Memang itu keputusanmu
Memang itu nasib aku
Sering terluka dan jiwa tersiksa

Biar hitam sejarah hidupku
Namun aku tetap tabahkan hati
Kesal memang kesal hatiku tercalar
Siapalah yang inginkan perpisahan

Andai suatu hari ada orang yang bertanya
Mengapa kita tidak lagi bersama
Jawablah bahawa jodoh kita tiada
Dan kita tidak pernah sengketa... oh

Moga engkau... berbahagia
Di sampingnya yang engkau puja
Cuma satu yang aku pinta
Undanglah aku di hari bahagiamu



**Malam-malam layan lagu cam neh memang mengancam habis.hahahahha


1 to 2, A to Z

when A become Z
what should I do??

when 1 become 2...
what should i do??

keep counting or pause for a while?
find the solution then start counting from the first....is it the way?

i am lost...totally LOST!
WHY???
i don't know myself...
what,why,how,when.....
keep thinking...

hope i will find the answer soon......
really hope for that.......





Sepanas mentari, sedingin hujan malam

panas...pedih membakar
dingin...terus membeku
rasa yang mekar
hanya yang pilu

cerita di layar
bertebaran kehampaan
cerita kita
melayang berterbangan

kau dan aku
dia dan kamu
aku dan dia
segalanya serupa

jalan yang ku lalui
belum pasti kau turuti
jalanmu takkan ku susuri
aku dengan jalanku sendiri

bahagia....moga milik kita
sejarah biar terus melakar jalannya
kita teruskan melangkah
agar bahagia terus menyinar

insyaallah....bahagia milik kita
telah kita sama-sama melakarnya
moga segala indah tercipta
untuk kita menuju hari bahgia.................



Tuesday, December 6, 2011

amek mood..cari mood

nak study....nak study...nak study...tolong!!!

moodku nak study ntah hilang ke menyorok kt mana...

tak datang mood aku nak bukak buku neh...

next week dah nak exam...tapi aku neh cam rilek je cam xde pape.huhu

bahaya...bahaya...haishhh

mood.....datang la cepat....


**act, hati n minda tak bersatu...itu yang tak leh nk focus untuk study...hurmmmm




Monday, December 5, 2011

ketika hati berdetik rasa mula menghilang

seindah jalur keemasan...terbentang di jalanku
seindah suram pagi...menyentuh hatiku
seindah semua rasa itu..membebankan minda
semua rasa itu....hanya terkubur di jiwa.

ku mencari...di manakah titik noktahnya
ku merisik...dimanakah berkhirnya jalan itu
namun....aku keliru...persimpangan antaranya
mana satukah harus aku tuju.....

di pinggir hati...ada rasa itu..
terpinggir jauh di sudut itu..
sengaja aku membiarkan ia di situ..
sehingga tiba saat itu...

aku kan lepaskan ia pergi......
bukan sengaja..hanya menduga...
biar terluka....itu untuknya..
dalam meniti hari yang mendatang....


**Jangan menakluki andai hati tidak berkeinginan..pasti akan tersungkur di pertengahan.....


Melayan resah hati

Kesan

Artist: Febians
Berhari-hari kurenung
Gambarmu yang di dalam genggaman
Agar terubat lukaku
Yang berdarah kerana cintamu dulu

Kau pergi tanpa pesanan
Meninggalkan aku sendirian
Cahaya terang benderang
Hilang gelap gelita menjelma

Bagai awan dan kelabu
Menutupi alam
Bagai bunga kering dan layu
Gugur jua akhirnya

Begitulah harapanku
Berkecailah impianku
Untuk aku memiliki oh dirimu

Ingin kembali sedari
Cinta suci tiada balasan
Biarlah ia berlalu
Bersama dedaun berterbangan




Sick.

As long as you love me

Although loneliness has always been a friend of mine
I'm leavin' my life in your hands
People say I'm crazy and that I am blind
Risking it all in a glance
And how you got me blind is still a mystery
I can't get you out of my head
Don't care what is written in your history
As long as you're here with me

I don't care who you are
Where you're from
What you did
As long as you love me
Who you are
Where you're from
Don't care what you did
As long as you love me

Every little thing that you have said and done
Feels like it's deep within me
Doesn't really matter if you're on the run
It seems like we're meant to be

I don't care who you are (who you are)
Where you're from (where you're from)
What you did
As long as you love me (I don't know)
Who you are (who you are)
Where you're from (where you're from)
Don't care what you did
As long as you love me (yeah)

I've tried to hide it so that no one knows
But I guess it shows
When you look into my eyes
What you did and where you're comin from
I don't care, as long as you love me, baby

I don't care who you are (who you are)
Where you're from (where you're from)
What you did
As long as you love me (as long as you love me)
Who you are (who you are)
Where you're from (where you're from)
Don't care what you did (yeah)
As long as you love me (as long as you love me)
Who you are (who you are)
Where you're from
What you did
As long as you love me
Who you are (who you are)
Where you're from (where you're from)
As long as you love me
Who you are
As long as you love me
What you did (I don't care)
As long as you love me 


**sekali sekala layan agu neh best la pulak.heeee


Thanks n lurve all!!!