Wednesday, February 29, 2012

Kantoi Dengan Big Boss

Padan muka aku!!!

sedap2 tengan bukak JobStreet tetiba nampak bayang big bos kat belakang...
Hahahaha padan kau...kan dah kantoi..tau menggelabah......


Takpela...bagus jugak dia tau....kot2 la nak naik kan gaji sikit ke an...lama la aku stay...
Kalau takde pape jugak...memang aku blah jew next month...hahahaha


Dah2...malas nak cakap banyak....nak teruskan kerja mencari kerja.hahahaha



Doakan yer!



Tuesday, February 28, 2012

Kepercayaan bukan 100 peratus

---------------------------------------------------------------------------------------


PERCAYA.....

Soklan aku.....

Berape % kepercayaan kau pada pasangan kau???

Ce kira berapa.......

100%??
50%??
40%??

BERAPA???


Maybe ada yang cakap...."aku percaya dia 120%."

Aku akan cakap kau tipooooooo!!!


KENAPA??

Sebab...kau akan rasa curiga dan tertanya2 apa dia buat bila jauh dari kau kan..betol x?hehehe


Kan..kan..kan....

Jadi jangan cakap la kau percaya 120% ke 150% ke kan...semua tue ayat jew...yang pastinya...setiap antara kita pasti takkan boleh percaya pasangan kita 100%....sebab nya....pasti akan ada rasa pelik2 bila berjauhan kan....mesti selalu terpikir.."buat ape la si DIA neh time neh"."betol ke apa SI DIA gtau neh"...sebab bila jauh kau tak nampak ape pasangan korang buat....pastinya akan timbul macam2 prasangka dalam hati kau kan....itulah...lumrahnya hati.....mulut jew boley cakap...

"xpe...aku percaya SI DIA tue...aku dah kenal dia cam mna perangainya".....

NO!! dont say dat...because tue semua kata2 menyedapkan hati sendiri jew...bukan yang sebenar terbuku di hati..kan....hahahahah


Aku bukan nak suruh kau tak percayakan pasangan kau...tapi dont put 100% ur trust pada SI DIA...at least kau kena simpan jugak sikit untuk urself....sebab nanti bila jadi apa2 kan takdela kau akan cakap cam nie

"sia-sia jew aku percayakan kau sepenuh hati...ini yang kau balas..sampai hati.."

Syahdunya....padan la muka..kan aku dah cakap...jangan percaya banyak sangat..kalau kau simpan sikit untuk diri kau sendiri pasti kau bole senang hati bila jadi sesuatu kan....kau boleh cakap....

"aku dah agak dah memang akan jadi cam neh..."


At least kau dah bole senang hati bila jadi sesuatu sebab kau dah agak benda cam nie akan berlaku...and lagi menarik bila kau dah prepare hati kau untuk belajar menerima kenyataan...hahahahha takda la nanti sampai satu tahap kau akan frust menonggeng..kan!




--------------------------------------------------------------------------------------




Hahahhahaha habis cerita mengarut aku...dah..kau jangan nak hentam aku pulak bila baca kan.....cerita tue rekaan semata2...tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang dah tiada......


Act,aku tengah serabut jiwa raga neh...hahahahaha masih dalam tahap memikirkan mahu meninggalkan bosku neh and cari yang baru atau pun terus kekal setia bersamanya...haduyai......huhuhuhu




**Saat2 genting nak buat keputusan banyak pulak anasir2 luar yang mengganggu...haishhhh




Monday, February 27, 2012

Odey sesema lagi.

BUDAK DEMAM.





Neh la Si Odey ku yang demam siap sesema agi...demam dah takde...tinggal sesema jew lagi...hehehe Doc kata dalam seminggu jugak baru boleh baik....siap bagi ubat lagi....2 kali sehari.hihihihi bijok2...n Odey neh sangat pandai makan ubat...suap dia suka jew dia makan...Doc siap puji lagi...baek Odey neh...kalo kucing laen dah lari dah...xsuka makan ubat walaupu perisa vanilla....aku bau pun macam sedap jew..hahahaha


Sian mudak tecik neh...dah kat seminggu dah sesema dia...rini dah macam kurang sikit...cuma tinggal bersin jew sikit2 lagi...hehehe sin sangat tengok bersin siapkua hingus hijou lagi taw....ingatkan org jew beringus..menatang pun sama juga.....bawak gi Doc cek and amek ubat rega lebih kurang macam ubat kita juga.hehehe tapi bahaya la dia punya demam and sesema Doc cakap....boleh bawa maut..hehehehe macam takot jew bunyi...nasib baek bawa Odey g cek cepat..hehehehe lagi satu takut gak berjangkit dengan Kekat.tue yang bawak Odey g Kinik tue..nasib Kekat antibody kuat...tak sempat nak berjangkit.....huhu



Cepat2 baek yer Odey.......sayang Odey..... ^__^





Hati

Manusia....dan hati....

Memang tak boleh dipisahkan...
dari situlah wujudnya perasaan...
Suka...duka....
riang....gembira....
derita...kecewa....
curiga...waspada....
benci...amarah...
Segalanya bermula dari hati....

Manusia.....
Terkadang lali dibuai perasaan sendiri...
Terkadang terluka dengan memendam sendiri...
Alpa di dunia yang hakiki....

Rawatlah hati....
Kerna hati jika dituruti pasti mati...
Kawalah emosi...agar yang terjadi tak perlu disesali...



Wahai hati.....bersyukurlah apa adanya...
Jangan kau meminta yang bukan milikmu...
Yang akan hanya melukakanmu jauhilah..







**Jagalah hati....agar tidak disakiti ^_^





Friday, February 24, 2012

99 Days

Kalau cerita korea 49 Days kan...
Neh aku punya cerita 99 Days....heee



Cepat jew masa berlalu...
aku dah tak punya banyak masa lagi....
Haishh...macam2 bermain difikiran...
Macam2 nak buat..
sempat kew?



InsyaAllah.....
semuanya akan berjalan lancar...
Mudah-mudahan.....
doakanlah yer semuanya baik2 selalu...
Agar Allah permudahkan segalanya.....
Amennn.........





**99 Days to go......






Thursday, February 23, 2012

Suprise!

Out of the blue mr.Q call....he asked me...


Mr.Q = "ada buat salah ape dengan saya hri nie?"

me = xda buat salah ape...nape dear?(jwb dgn muka tak besalah)..hehehe

Mr.Q = "awak nak kena belasah kew?" (wah garangnyer..huahuahau)

me = hahahaha nape plak neh...nape2?cecite...cecite.....

Mr.Q = ferero roche ape tue yer?hmmmm (sambil gelak2 dia tanya)

me = ntah...ape tue yer?hehehhe

Mr.Q = tetiba dapat kotak besar kan....ada orang anta kat opis..hehehehehe

me = hehehehehehe suprise!!!!!!!!

Mr. Q = Tq..heheheh balik makan sama2 yer...hehehe





Konon kol gaya cam nak marah jew....tapi gelak2....apa tandanya tue...suka ke tak ntah la.hahahahah xpela dear..janji i dah bagi special for you...walaupun tak celeb pape tp just because nak bagi so i bagi la..tak perlukan sebab kan..hehehehe







**Hope u like it!itu tanda sayang and cinta saya pada awak..... ^_^








Ode....my new Love.

Gud mOrning guys.....am in good mood today....heee


Last nyte aku jupe Ode...hehehe so cute der!geram jew...

Lepas tue terus cakap kat Mr.Q...nak adopt la Ode neh..bole x?hehehe

Dia cakap okey...aku pun apa lagi..tanpa segan silu aku bukak angkar orang tue aku amek.hahaha

so,aku dapat la new baby name Ode..baby boy gitue...hehe rasanya baru 3 months macam tue la..bab kecik lagi...gamba takde...nenti balik aku amek gamba tempek kat sini yer.....

Kekat dah ada kawan....tapi asek nak lempang jew si Oden eh..jahat betul kekat...geram aku...hahaha sian Ode..asek kena buli jew dengan kekat..huhuhu

Nanti lama-lama boleh jadi kawan la tue rasanya kot kan...jangan la terus menerus nak melempang orang kekat...sian budak kecik tue.huhuhu

Harap2 ti lama2 okay la tue layanan kekat terhadap Ode..jangan di adik tirikan selalu sudah la..huhu


Yang penting aku ada baby baru...kau ada???hahahha






Chiowwwwwwwww...........tatatatat







Wednesday, February 22, 2012

Congratulation

Entry neh khas untuk my lovely cousin aka Reisa for her big day....


CONGRATES my dear cousin....

Wish u semoga berbahagia selalu di sampaing suami tercinta....

Semoga jodoh berkekalan sampai akhir hayat.....

Semoga cepat2 dikurniakan anak2 yang comel2 yang bakal menjadi anak soleh dan solehah....

Insya Allah...amennnn



Selesai sudah majlis kedua belah pihak untuk cousinku ini....

Dah boleh rehat2 dah...xyah pening2 kepala dah....

Tinggal aku jew yang masih serabut lagi neh.hehehe




** Tak sabarnyer akunak selesaikan semua neh cepat2...huhu






Monday, February 20, 2012

Penat ke Saje-saje?


Monday bluesss........


Memang sangat sinonim dengan aku....Lagi teruk bila bangun pagi nie mata bengkak jew...Macam orang yang baru lepas nanges semalaman....hurmmm teruk betul kemalasan aku nak gik kerja hari isnin...at least sampai jugak aku kat opis kol 9 terpacak.heeee kira okay lagi la tue kan...still dalam ketegori rajin lew juger tuh kan....Tapi terasa besar gilew kelopak mata aku neh..berat jew nak celik...hmmm neh mesti sebab penat sangat kelmarin jalan-jalan shopping 1 KL kan....hahaha xpun saje-saje je neh ngada-ngada jew nak bengkak...hahahaha bia jela..jap g okay la neh kot....


Bukan nak cakap ape la....tapi memang penat sangat jalan-jalan kelmarin...bukan aku beli ape pun...cuci mata jew lebih...dapat la tudung selai....jadi la...xbalik dengan tangan kosong.hehehehe act, kelmarin g pusing-pusing kat area Masjid India...pas tue gik Jalan TAR....pas tue terus singgah Semua House.....Tudung tue aku beli kat Jalan TAR...kat Masjid India aku beli beberapa naskah Yassin n dot...dot..dot.... pas tue kat Semua House dapat dulang hantaran yang cantek and berpatutan harga dia...hehehehe mau taknyer...aku borong habis serat juga la....hahahah ok...done dah bahagian dulang...bab lain bolom lagi....hurmmmm 


Penat plak rasa nak menaip...huhuhu tapi aku kena tulis jugak kat sini...sebagai kenangan untuk aku masa depan..bab aku neh cepat lupa..hahaha jadi untuk wujudkan kenangan penat lelah aku untuk hari bahagiaku kena la aku abadikan kat sini...hehehehehe


Act, kelmarin gik dengan membe Mr.Q....Mr.Jepp (x-opismate Mr.Q) n Ms. Anom(opismate Mr.Q skang neh)......pusing dengan dorang la.......dorang pun nak survey barang-barang tok majlis dorang nanti...majlis dorang lagi awal dari aku...awal seminggu jew..hehehehe xpela..doakan semua selamat kan...amennn....


Dalam pukul 6 petang aku dah terpacak kat umah...kua pagi balik petang la kiranya....huhuhu memang penat juga la..bab hari sabtu tue kami dah pusing Nilai 3...memang mencabar la...2 hari exercise tanpa henti..hahahah tue yang pagi neh malas semacam jek nak datang kerja...huhuhu lagi malas bila malam tadi aku layan movie sampai pukul bape tah....Banyakplak cite best2 kat Citra semalam..memang aku layan lew..tambah2 citer yang ditayangkan tue aku belum tengok lagi kan..heheheh



*****



Lagi masalah bila aku tak bape nak lena tido...tiba2 tepikir macam2,.....heee mau taknyer...malam tue Mr.Q bagitau...membe die nak kawen.....aku terkejut lew...nak kawen???bio benar???tapi betul la...realiti...membe die memang nak kawen...huhuhu aku bukan tekejut apa....nak kawen memang perkara biasa.....buat ape nak terkejut kan...tapi aku naik terkejut sebab membe die neh dah kawen...neh cawangan ke-2 lah kiranya...huhu rezeki dia la tue kalau wife dia setuju...Alhamdulillah.....dah jodoh kan.....tapi aku macam tak bape nak percaya la...bab yang kawen 2 neh sume dalam lingkungan umur 30an and above selalunya kan....neh baru cecah umur 29 dah bini 2...wow...amazing kan...bab sebelum neh penah jugak la aku sembang-sembang dengan Mr.Q sal kawan die neh bab kawen 2...kite orang sepakat cakap tak mungkin la dia akan buat macam tue...tub tab tub tab jadi pulak..heee andaian kami tue salah la kiranya..tue la.kuasa Allah kan.....heee xpela....lagi pulak dia mampu...apa salahnya kan....doakan yang terbaik la untuk mereka....amennn......


Tapi semalam aku terpikir gak...kalau aku ditempat wife dia ape aku akan buat....hurmmm merestui tue mungkin....tapi dalam hati komfom remuk redam hati.....hehehehe tapi aku percaya...setiap yang berlaku adalah kuasa Allah....takdir Allah tak siapa mampu mengubahnya...kalau dah itu tertulis dalam suratan takdir..redha adalah jalan terbaik kan.....Insya ALLAH....aku akan sentiasa berdoa untuk dipertemukan dengan ketabahan serta kesabaran andai itu terjadi padaku....amenn.....sebab setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.....disebalik setiap dugaan Allah pasti terselindung ganjaran yang hebat untuk kita...mudah-mudahan.....


Tapi mesti ada yang cakap.."eleh cakap senang la...jadi betul2 baru kau tau ape rasanya kan.langit tinggi ke rendah kan.."....heeee apa aku boleh cakap, aku dah lalui dah detik yang hampir sama macam tue...aku dah rasa perasaan suka dan duka kala begitu..memag..aku akui..terasa sangat terbeban dengan perasaan untuk meredhai atau memberontak....tapi betul...kuasa Allah.apa aku boleh cakap...masa adalah penyembuh terbaik beserta dengan redha..sentiasalah memohon pertolongan Dia...pasti beroleh ketenangan.....sebab dari kejadian tue, baru kita sedar di mana kesilapan langkah kita dahulunya yang kita harus betulkan....dengan kejadian itu juga kita makin dekat dengan Allah....mungkin sebelumnya kita lalai.....itu adalah ujian untuk kita agar kita tak lupa Allah sentiasa bersama kita....kala senang bersyukurlah padanya...kala susah pohonlah pertolongan dariNya...Insyaallah.....


Wah....aku kew yang menulis tueh...macam tak percaya...heeee betul la..tue luahan dari hati nurani ku....itu yang aku rasakan....jujur aku rela berkongsi kasih sayang....tapi asalkan yang bakal jadi madu tue mampu membahagiakan suamiku dunia dan akhirat....bukan dengan mengheret suamiku ke neraka jahanam bersamanya...senang kata kan...ciri-ciri madu yang akan aku approve la kan.....neh antaranya....


  • perempuan yang A++ ilmu agamanya
  • baik budi pekerti
  • pandai masak (xnak la laki aku kurus kering)
  • paling penting - sanggup berkongsi kasih dengan aku...jangan nak bolot sorang jew orang kata kan.hahahaha 
  • yang sederhana....xnak la yang kaya raya bagai kan..bia la orang kata susah boleh sama-sama susah..senang boleh sama-sama senang.kan...
  • mesti ada kerja tetap.....
  • and...xnak tinggal asing...mesti kena sanggup serumah dengan aku..hehehehe jadi nanti aku ada la teman berbual kat dapur time masak2 kan...ada teman bergosip sikit kan..hehehe


Tapi sebelum aku approve jadi madu kena datang tinggal dengan aku seminggu dulu....kalau lulus semua ciri2 yang aku nak...ok, ON....aku sendiri sanggup masuk meminang...heeee hebatnya kata2mu....semoga Allah jadikan aku wanita setabah begitu...amennnn......



Dah jauh aku melalutkan...hurmmm ok lah...nanti aku updato another hot story..hehehehe dah gaya macam bergosip plak.hehehe xpela....tatata



Chiowwwwwwwwwww.






**Untuk jadi wanita serta isteri solehah aku masih banyak ruang kosong yang aku perlu isi...mudah-mudahan suamiku nanti akan membimbing aku ke jalan yang diredhai.....amennnnn






Thursday, February 16, 2012

Mood:Gelisah


Hari neh dah khamis 16th Feb 2012....Tub tub kira pi balik ada lagi 106 days untuk majlis nanti...wah....lama lagi tue kan....hahahaha korang jew rasa macam lama...tapi aku dah tak senang duduk nehhh...siang malam pagi petang dok pikir sal majlis t.....hahahaha dasyat..dasyat...kan?


Memang banyak masa lagi...ku akuinya....orang lain bole kenapa aku tak boleh kan...hehehe saje jew suka buat gelabah kan....hehehehe. aku bukan apa...cuma risau jew...tue macam gelisah sikit...ibu kucing hilang anak pun tak segelisah aku der.....hahahaha memang tahap gaban punya gelisah neh....


Mau taknya...tiap-tiap hari aku cek aku punya ceklist barang-barang nak beli der....tapi satu haram tak gik beli lagi....hahahahaha macam sadis jew bunyi...sebab tak sempat n takde masa....hwaaaaaa......ghhhhh.... help2....macam2 nak gik beli neh.....


  • kain langsir mak aku nak pun aku tak gik beli lagi....hahaha padan mukaku...makku offer nak beli kt kampung tapi aku galak cakap takpe...orang beli kat sana...hahahah konon tak nak susahkan my mom la kan....hahahaha xpe..minggu neh jugak aku cari.hehehehe bulan depan bole hantaq balik dah...sebab my mom nak jahit sendiri...aku nak tempah dia xkasi..katanya takot dorang tak tau saiz tgkp n pntu umah aku..hahaha yela mak..ku turuti katamu....huhu

  • lagi sedey kan...kan...kan....baju untuk nikah pun tak gi tempah lagi....jgn kata gik tempah...kain dia pun tak gik beli lagi..hahahaha lagi teruk!!!membe opis ku neh nk kawen bln 8 t...tapi dh siap g tempah baju dah...huahuahua teruknya aku!huhuhu ntah tailor tue nak ke x jahit baju aku...huk2 harap2 dia nak la..bab design takde lew cam cikadak super duper design..simple jew....senang gilew la aku bole kata...hahahaha

  • dah la tue....barang-barang untuk hantaran pun tak beli lagi.....kalo barang dah tak beli kompom2 la barang tok hiasan pun aku belum beli...sebab hantaran Insya Allah...akan aku buat sendiri untuk dua2 blah...my future mom in law dah gtau awal2 dah....mintak aku buatkan skali....wpun tau yang bakal menantu die neh tak berseni lgsg tgn.hahahaha...xpela...akan aku usahan yang terbaik untuk majlisku...amenn...

  • bab doorgift plak...aku tak tau nak bagi ape der...masih memikir lagi...banyak yang bagi cadangan tapi cadangan memasing datin punya cadangan...kompom2 over budget aku.hahaha (aku kan kedekut..hihi) tapi xpela...aku akan cari yang dalam range budget aku jew nanti...ape barang nyer redha jela yeh...seikhlas hati nak bagi orang kan...kang beli mahal2 pas tue siang malam dok nyesal sebab beli xguna juga.hahaha biala yang puas di hati sanubari...senang keje..hehehe

  • hurmmm.....gooodieeeee bag nyer aku masih memikir nak isi apa dalamnyer...kmpm la letak doorgift n xkan tue je semata...mesti nak letak mender lain kan...hmmm pikir2kan wahai cik asiah....senang t nak g shopping...hmmmm (kena kol datin Esah tanya pendapat neh)...hehehehe sebab jemputan bapakku tak tau la bapa...kompo bukan 1000..masti lebih kalo bapakku punya kejew...

  • ada lagi untuk di tambah...goodieee bag tok mentara asing lew pulak...cadangnyer aku nak letak towel..ok x ea agak2...ok la tue kot...bapakunyer idea la tue..hehehe besa la...kenuri kampung..takde nak upah katering..sume masak sendiri...senang..rewang2 kan best sikit kan...hehehehe and aku beli untuk yang datang wat keja as hadiah la tue...penat lelah dorang..sapa yang tak wat keja tapi nak jangan terasa hati kalau aku tak bagi...hahahahha nasib la der...hehehehe


  • Tetiba baru aku ingat sesuatu!!!!kad jemputan belum tempah!!!haduyai...hahahhaha teruk der....sempat lagi neh kan...Insya Allah....minggu neh jugak aku gik tempah.hahahahah Mr.Q la neh...sapa suh taknak ajak aku gik tempah kad..kan aku dah lengah2 jew..heeee salahkan dia plak yer..sendiri yang buzy jew...hahaha wat cam mana...dua2 buzy...sama2 buzy..masa pun kurang....(tapi sempat je blk keja aku ber PS2 dulu b4 tido.hahaha) alasaan..........!!!!!

  • Haa...untuk yang aku dah buat satu jew.....dah masuk PK tempah yang batu 2,3 bijik...1st set dah amek mgu lepas..dh memang siap punya....yang lagi satu amek masa sebulan baru siap...hurmmm tak saba aku nak tengok hasilnya.huahuahua....tunggu jela....dah nak macam tue juga.huhuhu tue jew la satu2 nya benda aku dah buat...eh lupa...ada lagi beberapa..tapi di kampung la...antaranya baju tok kenuri di kampung aku dh booked...homestay pun dah...erm...okay la tue kan...hahahaha

dah la...malas nak membebel banyak2...lapo dah neh...tengah2 hari neh kalo tunggu kol 1 memang aku tension..lapa der...n perut pun asik buat hal jew 2,3 hari neh..fedup aku!hmmmm nanti la aku update cerita lain yang dah semakin nak menarik...kan....hahahaha skang stage tak menarik lagi.hehehehe dah la.bubye!



Chiowwwwwwwwwww...................tatatatatta










Tuesday, February 14, 2012

Arghhhhh.......marah ke stress?

huahuahua....macam nak jerit sekuat hati jew rasanya neh....

Ntah la..antara tension dan stress xtau la mana satu...

Siksa sungguh tunggu surat cinta neh....

Macam tunggu bulan jatuh je riba jew rasa....

Bole tak kalo dia bagitau awal2....supaya aku tak tertunggu2...

Kalau xsudi terima aku bagi jela tau kata tak sudi...

senang nak cari yang baru...hahahahaha

Takde la aku macam cacing kepanasan..menggedik jew menanti suratmu neh...

Sib baek hensam.....kalo tak takde la teruja sangat nak jgak2 kan.hahahaha


Haish...parah betul....!!!!!!nampak sangat tak ikhlas...hihihihi








**Macam nak gile rasa bila selang seminit cek email...penangan terlalu berharap hebat betul!hahahaha kalau tak dapat memang menonggeng habis lah citer dia.hahahahaha







Monday, February 13, 2012

Menyiksakan!

PENANTIAN memang satu PENYiKSAAN....


Tersiksa jiwa menunggu surat cintamu......haduyai!!!!

Resah di jiwa selagi tak dapat neh...

Tiap masa keja bukak email je chek kot2 dapat....

Kalo sampai jumaat tak dapat komfom ku frust menonggeng,.....

Al-maklum la dah terlalu berharap neh.hahahaha

Duhai bulan dan bintang....sinarilah aku dengan harapan....

Agar aku dapat terus berharap sinarmu di siang hari.....









**Ya Allah...permudahkanlah segala urusan hambamu ini ya allah......






Friday, February 10, 2012

Early gud Nyte

Gud Nyte all....masa untuk tido....heee

Sebab tomorrow got morning classes 8 am...okay!....

Only finish by 3 pm....and of coz need to set up my lunch box.fuhhh

What can i have for lunch??? hurey........bread+nutella of coz...yummy...hehehe

So,lets go to sleep....hehehe

Have sweet dreams.....

(harap2 dapat mimpi aaron aziz lagi.....sebab da mimpi dia last 2 nyte...hapy 1 ari..hahaha)







**Sambil2 tue....mesti berangan nak dapat keja baru...hehehehe amen......




Kill the butterflies

Alhamdulillah....

Everything went smoothly.....i think..hahahaha

Will get the answer within nextweek...amennn....

I hope to get the position....really hoping for that...

Even macam susah sikit becoz need me to travel to oversea...

But i think i like that..really2 like that....

Ya Allah...permudahkanlah jalan ku ya allah.....






**Hope to hear good news soon.....


(Mana la tau rezeki orang nak kawen kan..hihihi)



wish me luck

Wish me luck all....got an interview appointment this morning at 10.00am....

Quit nervous actually becoz of i did not preprare myself for that....

Hope i can answer all the question....


Hahahahaha.....am pray for the best...amennnnn






Wednesday, February 8, 2012

Sebak di dada

Susah gila nak bernafas rasanya kat ofis neh...waktu cuti kat kampung lapang jew dada...datang opis rasa sebak semacam jew..macam nak nages....walaupun tak buzy tapi hati aku tak boleh tahan nak dok lama-lama kat opis neh...parah...jiwaku sudah parah.....memang perlu mengorak langkah untuk kedepan....lantak la apa pun yang mendatang akan aku berusaha ke depan...Insyaallah.....


Doakan aku yer....tak sanggup lagi aku berada di sini...terasa amat tersiksa jiwa raga....aku sendiri tidak pasti mengapa...tapi opis neh dah tak memberikan aku keceriaan dan kebahagiaan untuk terus menabur bakti di sini...sorry la bos....bukan aku tak sudi tapi memang dah tak sudi and takda hati....carilah pengganti aku yer boss....akan aku berusaha untuk meninggalkan opis neh secepat mungkin....


Tak sanggup lagi nak menangung rasa sebak dan siksa di hati and jiwa raga......hahahahahha



Sapa ada kerja kosong sila bagitahu yerk...xkisah la post as apa pun...janji bole bertukar opis..hohoho




**Doa kan aku yer....amennnnnnn.






Friday, February 3, 2012

Hometown


Fuhhh...hari nie kerja half day....mahu pulang ke kampung sempena wed my cousin...sory la cousin...ahad baru sampai rumah kamu....xdapat nak tolong pape...tolong makan jew nanti..okay x?heeee bole la ek.....sebab sume yang nak pergi ahad pagi baru nak pergi.....so i follow.......huhuhu


Besok agak buzy sikit untuk membuat survey sesuatu untuk majlis akan datang....huhu esok jew yang nanmpak macam free....wahhhhh macam banyak betol benda nak buat balik cuti 2,3 hari neh....yela..bila lagi nak balik buat macam2 benda kan...neh jew cuti yang agak lama sikit..lepas neh taj banyak cuti dah...cuti sabtu ahad memang ada...tapi blik kejap sangat..penat pun xsempat hilang....jadi aku akan gunakan cuti time neh sebaek mungkin.huhuhu


Selalu cam gitue..balik kampung mesti kejap2 jew....xsempat nak lepas rindu dah nak pulang ke kota yang sibuk nyibuk neh...haduyaii......rasa macam nak cuti 2,3 minggu dok kampung pastue baru start kerja...hehehehe best kan macam tue....kalau aku jadi boss kompom gulung tikar....bos dia asek nak rehat2 jew kan....hahahah


Today balik naek bus kat Duta....kol 3.20 petang...hahaha dah xsabar nak tunggu esok kan....punya la xcited nak balik kampung..petang neh jugak balik....sanggup amek cuti half day..hik3 barang dah siap kemas sume bawak datang opis lagi....jap g trus gerak jew......hahaha semangat kan....


Kat opis neh pun badan jew...jiwa dah di kampung ku yang damai....hahahaha pagi neh tengah bertungkus lumus siapkan kerja apa yang patot before pulang nanti.heeeeee




K chiowwwwwwww..................





**Doakan selamat sampai yer....amennn.....aku akan tinggalkan segala kenangan yang tidak ingin aku kenangkan di sini...takkan ku bawa bersama pulang ke kampung...akan aku tinggalkan terus kenangan yang menyakitkan itu.......biar ku beroleh damai di hati untuk meneruskan langkahku........Insyaallah.......





Thursday, February 2, 2012

Curi masa Mr.Q jumpa Mr.D




Ermmm....sebabkan lama tak jumpa Mr.D...aku pun dah mula rasa tak menentu...macam-macam perasaan ada....lemah jew badan....malas nak bergerak ke sana ke sini.....pemikiran pun makin berpusing-pusing jew tiap hari....tido tak lena...makan tak selera....nasib baik mandi basah lagi...hahahahaha


Last 2 week, last appointment dengan Mr.D....Surat yang dia bagi pun aku simpan jew buat pekasam....hahaha kot-kot la untung nasib jadik pekasam betol kan..komfom sedap di goreng...favret kot pekasam...hahahaha. Neh tengah memikir jew..bila pulak la bole curi masa Mr.Q sikit nsk g jumpa Mr.D...tak yah lama...1 jam pun dah cukup...dengar dia membebel sekejap kan...pas tue balik aku boleh lalok 2,3 hari...baru dengar dia membebel....kalo dia bagi nasihat mau tak tido malam aku....hihihi melampau gilew!


Memang nak gik la jumpa Mr.D. susah hati jew aku tiap hari selagi segalanya belum jelas nyata tentang apa yang cuba dia sampaikan....sentiasa aku mencari jawapan kepada persoalan yang dia lontarkan kepada aku. Yang pasti hanya Mr.D yang ada jawapannya....takutnya aku...apakah jawapan yang bakal aku terima.....semestinya mahu dengar yang baik2 sahaja kan..sapa mahu yang tidak baik....harapan agar Mr.D neh baik hati dengan memberikan aku jawapan yang aku harapkan....Insyaallah......


Segala macam rasa ada bila planning nak jumpa Mr.D...berdebar-debar jew hati....selalu jew ada butterfly dalam perut...nerves tuh!hahahahah macam nak jumpa putera kayangan...hehehe gelabah betol.kelakar jew....


Tapi yang pasti...akan aku dapatkan jawapan yang pasti dari Mr.D supaya aku tak tertanya sendiri.....supaya aku boleh hidup dengan tenang...tanpa risau akan apa yang bakal terjadi kelak.biar apa pun, aku sedah belajar redha dan menerima keadaan apa sekali pun.....jika itu yang terbaik untukku...aku redha...mungkin ini ujian allah untukku....tapi..harapanagar segalanya adalah yang apa aku harapkan...amennn semoga Mr.D tidak menghampakan aku...mudah-mudahan......



Dalam minggu neh kepala otak semua serabut..kesihatan terjejas.....aku rasa berat badan aku pun dah mula turn balik..baru jew aku merasai nak gemuk..hahahaha takpelah....nanti-nanti gomok la tue kan.....



Malas nak melalut banyak2 sebab time neh kat opis and aku tengah panas hati jew pagi2 neh...sebab wujud manusia yang tak profesional dalam kerja....personal boleh di mixkan dalam urusan kerja seharian....aku nak puji la...bagus la macam tue....teruskan usaha tak profesional macam tue...kang cakap kolot marah plak kan...tapi itulah hakikat sesetengah manusia sekarang......kerja is kerja..personal is personal...time kerja tolak tepi la menda alah macam tue...boleh kan....kalau yer pun benci tengok muka aku..at least bab kerja jangan la di babitkan....bukan kau sorang jew ada masalah peribadi...orang lain pun ada...banyak jenis aku jumpa dah...tapi boleh jew dorang bezakan antata personal and kerja...tolong la wahai manusia itu...jangan jadik macam budak2 yer.....


Ragam manusia neh kadang-kadang buat hati aku bengkek jew.....tapi apa boleh buat..pemikiran lain2 kan...haishhhh susah betol kerja dengan orang macam neh...nasib la aku dah tak lama kat sini....takda la aku susah n pening pikir hal macam neh....doakan aku cepat2 dapat kerja baru....hehehe tapi aku belum start apply kat mana2 lagi...pernah terlintas nak stay dulu smpai hujung tahun tapi kalo cam gini punya situation memang xlama la aku kat opis neh.................hahahahaha bagus..mulai hari neh aku akan apply kerja baru..sebelum neh aku tebgok2 jew...dah xbole tahan dah....doakan yer semua....ameennnn....


Mudah-mudahan cepat2 la aku dapat opis baru....kerja yang lenih menarik and bagus untuk aku develop some skills.....kt opis neh aku develop nothing...bosan jew!hahahaha


Dah jauh melalut...nak chiow dulu...kena buat kerja orang yang xnak cakap dengan aku pulak...macam nak campak jew..tapi sib baik aku neh kategori profesional...hahaha kalo pemikiran aku macam kanak-kanak kompom dah aku campak kat muka dia.hahahahahahah saje je...xbaut pun!hahahahah aku masih baik hati lagi.....




Chiowwwwwwwwwww..........







**Dengan kepala yang sakit...hidung yang xbapa okay...tambah hati n perasaan yang sakit...macam nak resign 24 hours jew...hmmmmmm







Wednesday, February 1, 2012

Tinggal Kenangan





Pernah ada...rasa cinta..antara kita..kini tinggal kenangan....
Ingin ku lupakan semua tentang dirimu...namun tak lagi kan seperti dirimu....
Oh bintangku......


Jauh kau pergi meniggalkan diriku....disini aku merindukan dirimu....
Kini ku coba mencari penggantimu....Namun tak lagi kan seperti dirimu....
Oh kekasih.....


Pernah ada...rasa cinta.....antara kita......kini tinggal kenangan..................









**Pagi-pagi otw datang opis mood dah swing2...hurmmmm






Thanks n lurve all!!!