Friday, March 30, 2012

Gudbye and welcome back.


Today is my last day at KCYS Architects SB.... supposedly on 13th  Apr but my boss let me go early. so, there is gud advantage for me....and i will reporting to TPSB on 16th Apr...dat mean i have 2 weeks to relax. nyum3..bestnyer...hihihihi and aku dah planning nak balik kampung satelkan bab majlis and semuanya..hehehe TQ boss.....tapi aku kena msuk jugak 2&3 apr sebab nak train budak baru tue nak buat apa...hahahaha

Act, sayang jugak rasa nak tinggalkan opis neh..dah lama aku kat opis neh...dah rapat dengan semua...tetiba nak blah rasa sedey la jugak...huk3 tapi cost sara hidup memaksa aku meniggalkan opis terchenta neh..heee tapi tue semua alasan....yang sebenarnya akunak lari dari makcik sekor kat opis neh...tak boleh aku keja dengan dia...sakit jiwa raga....

And paling takleh blah..aku baru dapat tau semalam yang makcik nehnak brenti dah..kalau aku tahu dia nak berenti kompom aku tak berenti.hahahaha

And one of my senior la...tanya aku.."y u nak berenti?? stay la...nanti i propose dengan bos bagi u position laen...okay.?jadi u tak payan berenti la..u punya post sakrang xpela laa..bagi budak baru..u tukar post laen..."
Wah..terharu aku bila ada yang amek berat sampai macam tue...takdelah..lagi pulak aku dah 3 years kat sini...dah biasa dengan cara kerja dorang cam mana kan...saling selesa bekerjasama kan...terasa jugak la kalau aku nak blah..hahaha perasan!!

And aku reply kepada dia aku cakap kalau makcik tue berenti aku boleh masuk balik...kalau makcik tue tak berenti xnak la...hahaha and dia cakap xdehal..nanti dia roger2 once makcik tue dah takde..hahaha gud2...aku pun dalam mood berharap jew la...tunggu jela kalau betol2 ada post yang baru untuk aku kan...dat mean khidmat aku masih diperlukan di sini....aku just tunggu jela..anytime aku di offer balik aku akan terima kalau kena pada gaji yang diberikan lah kan..hehehehe


So,now aku dalam mood berharap lah kan..hehehehe doakan yang terbaik..ameennn..







**Mudah-mudahan rezeki untukku dan bakal suamiku melimpah ruah untuk kami memulakan hidup baru..amennn




Berumah di Pinggiran USJ

Huwarghhh....nyum..nyum..nyum...ngantuk lagi rasa...Semalam tido tak lena sebab tidur katil baru...Hahaha bukan nak cite pasal katil baru ku..tp neh katil rumah kawanku..

Ku menumpang dirumahnya sebab fobia nak dok rumah sensorang...maybe dalam 2,3 minggu lagi okay la kot..kan....bila dah pasang gril baru nanti rasa safety sikit la kan..heee bole la kembali semula ke rumahku..

Aku neh punya perangai...kalo tido kat tempat baru mesti tak lena tido..kejap2 terbangun...heee pas tue semalam tido atas katil akak Anom neh..dia plak tido atas sofa..tak biasa katanya tido atas tilam spring..hahaha aku bagi la apa pun semua hentam semacam jew...hahahaha

Hari neh aku berkampung di puchong balik sebab akak Anom neh balik Melaka..tak berani aku nak tinggal sorang...Mr.Q ajak balik Banting..tido umah family dia...heee gud idea...aku suka!...esok ada kelas..lepas kelas trus balik....and ahad bole gik Nilai shopping2..kan3..heeee shukew2!

Aku dah gtau makku di kampung..esok nak g umah future mom...nak g shopping...hehehe makku kata..xpela..gi jela..heeee.masa Kol semalam my mom cakap my dad demam pulak...tak lalu makan....sian my dad...Ya Allah..berilah kesihatan tubuh badan kepada kedua orang tua ku..seluruh ahli keluarga ku....panjangkan lah usia mereka Ya Allah.............Ameen.

Aku ada 62 Days lebih kurang lah kan....after dat..dah senang hati duduk rumah sendiri dengan suami terchenta.Insyaallah...........cepat jew masa berlalu...Alhamdulillah..persiapan dah satel sikit2....tinggal sikit2 jew lagi nak siapkan...



**Semoga Allah permudahkan segala urusanku...amennn......





Wednesday, March 28, 2012

Berhati-hati wahai wanita


27th March 2012

Tarikh keramat kot!!!Sampai hari neh aku rasa fobia and macam nak trauma pun ada...Aku tak bole dok sorang2...aku rasa tak selamat....Serius takut gilew rasa.....Petang kelmarin..masa aku balik kerja....Tengok2 rumahku takda mangga yang aku guna untuk kunci gril tue...Puas aku tengok kiri kanan atas bawah sebab aku ingatkan aku salah rumah...Hahahaha memang kelakar lahkan....aku tgk rumah jiran sebelah betul...So,aku pun bukak la pintu yang tak berkunci tue...

1st aku tengok atas sofa tetiba ada aku punya telekung...apalagi..dah macam nak gelanah sikit...aku terus terangkan rumah..bukak semua lampu yang ada.....then aku g kat bilik aku nak jolok kunci la kiranya..bab everyday mmg aku kan kunci pintu bilik before gik keja...baru nak jolok kunci tiba2 pintu dah terbuka..aippppp!!!!tekejut aku! kuak je pintu tengok2 bilik aku dah bersepah barang2....memang tak syak lagi!!!rumah aku dah kena pecah....1st aku cari laptop aku....done!!!kompom dah lesap dari tempatnya...2nd thing aku gik tengok kotak harta karun aku..cincin tunangku...fuhhh...selamat ada!!!kalau takde memang 3h3m la aku teriak cerita dia!!!

Damnnnnn!!!!memang aku sumpah seranah pencuri tuh...sial semua keluar..sebab dia amek laptop aku sapa suruh!!!! dah la dalam tue belambak stok citer korea aku..memang hangin satu badan..terus aku gigil2...then kol Mr.Q suh datang.....then dia suh aku kunci umah tunggu dia dalam kereta..aku pun dengan baiknya terus ekut je ape dia cakap...memang macam orang bodo sekejap....hahaha

Paling takleh blah kan....katak duit syiling aku pun dia calas...anak katak yang dia amek...mak katak tue isi dia pun penuh juga..tapi takdenyer dia nak amek..memang agak bodo pencuri tuh..belum expert lagi!!!haishhhh pas 2 beg laptop aku dia amek..pandai plak dia kuakan telekung aku yang ada dalam beg tue..napa tak amek je skali..bangag gila!!!!

Semalam jugak aku terus ajak Mr.Q gik beli mangga bru..and aku paksa Mr.Q teman aku kat rumah sampai pagi tadi gik keja pun dia anta..aku macam lemah jew rasa nak demam..hurmm penangan sebab terkejut..malam neh maybe aku gik tido umah tunang membe Mr.Q untuk beberapa hari before rumah tue aku pasang grill baru...hurmmm serius aku takut gila...lepas neh sory la akunak dok sorang2 lagi...dulu aku tak takut sangat sebab kalo bab makhuk2 halus neh bole baca2 kan..kalo jenis kepala hitam neh memang  sangat menakutkan...nasib la pencuri tue masuk time aku takda kat rumah..kalo time aku ada kat rumah macam mana...eeeiiii xdapat kau bayangkan...takutnya!!!!!


Jadi..kepada sesiapa yang tinggal sorang2 silaberhati2 yer..xkira la malam ke siang kew..sentiasa kunci rumah and paang la seberapa banyak keselamatan yang boleh...mangga tue beli la yang bagus2 sikit..macam aku semalam...tau2 mangga2 pintu tue pun dia kidnape skali..geram aku...terpaksa aku beli mangga banyak terus...hurmm...buku bank,pasport, kad bank barang kemas semua dalam handbag aku...tak brani aku nak tinggal kat umah...apa yang boleh pakai aku pakai...hurmmm....serius aku masih terkejut dan dalam ketakutan...

Syukur sangat..2 bulan je lagi tinggal...pas tue xpela..dah ada teman....alhamdulillah..bagus jugak aku kawen awal....susah hidup jauh dari penjaga neh..at least bila dah kawen ma husband akan jaga aku...takda la mak n abah kat kampung susah hati pasal aku..huhu takpela mak..xlama lagi dah tak yah risau taw..t ada orang jaga orang kat sini...huhu semalam aku kol my mom sambil nages2..sedey gilew!hahaha

Dah la..malas nak cite panjang2...ksimpulah dia aku tak g buat report semalam sebab tak de apa sangat yang hilang...bia jela...malas nak banyak cerita..hurmm for those yang sendirian be carefull okay...zaman sekarang macam2 boleh jadi..hurmmm doakanlah kita sentiasa di bawah lindungan allah taala....kemana pun kita berada..sentiasa..amennn.....






**Mau makan masa 3,4 bulan jugak neh before aku nak berani tinggal sorang2 plak neh..huhu






Monday, March 26, 2012

Satu Bab satel.

Alhamdulillah.....

Dah satel satu bab blah future husband....baju!

Yeyyyyy...baju dah gik tempah...untuk majlis belah lelaki nanti...

Syukur...dah satel satu bab...

Kelmarin balik Banting.....gik butik dengan Bakal Mama....cari baju untuk kenuri...

In d end...kedai ke-3 baru ada baju yang berkenan di mata aku dan Bakal Mama...

Dia yang tolong pilihkan..heeee okay la..aku xkisah..janji dia cakap cantik dah la..aku xkisah sangat pun...aku suka jew...hehehehehehehe

Bakal Mama memang sangat sporting lah...siap petang tue suh Mr.Q bawak aku jalan2 kat area umah tue nek moto lagi...heee aku segan2 jugak la....tapi bila Bakal Mama cakap...xpela..pegi jew....heeee aku pun menyonget la ngikut..hehehehe pusing2 tengok rumah bekas janda Mr.Q...hahahaha cinta monyet... =)

Semalam sampai rumah dalam pukul 12 lebih..sampai je trus tido....penat woo....dengan kekenyangan kan....lagi la sedap tido.hehehe

Next week maybe gik lagi umah Bakal Mama...bab dia dah ajak gik teman dia buat spec baru..spec dia dah patah....heee aku kan peneman setia...hehehe dah orang ajak..jum kan ajelah...hik3 bakal Mama plak yang ajak kan...untuk tolong pilihkan dia style yang best2 sikit katanya..aku pun bukan tau sangat..hentam sajala..hehehehe

and then nak gik Nilai 3 kot..nak cari barang2 untuk majlis t sama....,2,3 bulan neh...weekend aku macam takde jew..huhuhu sabtu neh ada klas..ahad g umah Bakal Mama...owh...bilakah aku boleh tido sampai tengah hari..ishk3 (buruk perangai kan =p)



Hari neh sampai awal di opis....so inilah kerja aku..saje je nak tinggalkan contoh yang baik...tak saba nak habiskan sisa2 terkahir kat opis neh....heee t gik opis baru.hureyyyy!!!!






**Alhamdulillah................dapat tuka keja baru...dapat membantu Mr.Q utk hidup lebih selesa..heee aku dah beli set perabot untuk rumah...and Mr.Q beli barang2 elektrik..heee saling bantu membantu..sebab dua2 nak hidup senang..hahahaha






Thursday, March 22, 2012

Procedure yang memeningkan.

Wooohoooo............susah der..banyak benor procedure dia.....hahaha patot la ramai tak nak kawen....

Aku baru dalam stage mengisi borang....Mr.Q la yang isi dulu...aku tunggu dia siap sume baru aku pulak giat mengisi.....skang aku nak siapkan documents sokongan je dulu kan...huhuhu

Hari neh baru nak siapkan surat akuan bujang.....tunggu bos masuk je nak suruh dia sign...heeee


And last Tuesday aku dah siapkan HIV test..tapi tak bape nak siapla..bab negeri Perak dia punya pejabat agama ada provide 1 form untuk diisi bersama HIV form tue oleh pembantu perubatan...haishhh aku dah siap buat dah baru dia nak bagitau....ceeeooooootttttt betul...dah tue aku tak tau nak buat cam mana...

Dah suruh bapakku gi amek dah...t suruh dia pos and t aku ne g balik kinik tue untuk cop and sign dorang..haishhhh tension2........banyak pulak kerja...kalau just guna form yang kinik tue bagi takleh kew???hurm tak paham aku..............


Skang tengah pening bab borang pulak....bulan depan baru nak pening bab persiapan untuk majlis...bapakku dah bising dah form tak isi lagi...heeee so, ne satelkan bab form dulu lahkan..yang lain slow2 sudey..hehehe


Rasa macam cepat jew masa berlalu...tau2 tinggal tak berapa hari je lagi untuk buat persiapan untuk majlisku nanti...haishhh tak menang tangan rasanya..hurmmmm


Takpelah...slow2 lah kan...satu persatu........jangan gelabah yer..........



Insyaallah t satel sumenya komfom lega hati...........mudah-mudahan.........




**Bulan neh sangat busy....dengan kelas.... dengan training.haish weekend ku sudah hilang........tulun!!!!!!!!!






Tuesday, March 20, 2012

B.O.S.A.N GILA.

Aku neh sangat cepat rasa bosan dengan sesuatu....

And bila bosan komfom mood aku tak okay....

Hari rasa bosan gila bab aku cuti tapi takde ape aku buat...

Cuma gi kinik tadi kejap pas tue singgah ioi kejap...pusing2 cavenzi beli prabot rumah...and singgah giant kejap..tue jela...at 8 pm aku dah cangak kat umah...haishhhh lapooo pun yer...baru barangan nak makan kat lua...tapi temanku ada hal dengan temannya yang laen...sabo jela....

Erm...kat umah komfom la aku muka cokodok....bosan+lapa+ngantuk...sume ada.....hurmmmm macam mau tido jew...esok bangun gik keja..lagi bagus...cuti pun takde pekdah...haishhh

Tadi masa kat cavenzi...cuci punya cuci mata dapat la 7 items...complete set untuk rumah baruku neh...hahaha ghabak akaun aku skejap.....huhu takpela..untuk kegunaan masa depan.....and now tengah mencari washing machine lak....lom ada yang bkenan di mata..ada yang bkenan tapi tak ngam dengan budget aku.hahahaha dah tue cari lain lah kan.....


Malas nak cakap ape...aku nak gik tido.....xda life malam2 neh...tido lagi bagus....mimpi gik bulan lagi bagus dari berangan uang bukan2 yang bila mana tak dapat sakit hati.............aku rasa aku dan kerja sangat baik dari aku dan ......... kerja sangat membuatkan aku senang..tak sedar masa berlalu....bila tak keja rasa lambat betul masa berlalu..banyak je menda aku nak pikir.hurmmmm



Tido dulu................chiowwwwwwwwwwwww nak tenangkan fikiran....







**Dah lama tak g shopping...giant nak g shopping.....bilakah masanya...ntahlah....En.tunang skang asek busy je..kalo temanku g shoppig pun kejap je...macam cacing kepanasan...tak boleh lama2...dulu okay jew...memacam haishhh.........xpa la..t aku gik shopping sendiri jela..puas hati!








Monday, March 19, 2012

Resign

Today i am officially resign from my designation as....... at architect firm ......yang sangat membebankan aku dengan kerja yang aku tak suka.hahaha now aku bebas mencari haluan yang baru....

Alhamdulillah..maybe rezeki orang nak kawen kan...Insyaallah....dapat membantu kewangan my future husband untuk hidup lebih senang lenang....walaupun duit aku duit aku,duit dia duit aku juga..hahahaha boleh gitu kan.zalims!!!!hehehehe

Wah...rasa macam senang lenang...hati berbunga riang....aku BEBAS!!!tak terikat dengan environment yang tidak menyenangkan aku...tiada lagi manusia yang menyusahkan hidup aku...haishhh

Kalau nak tau, rini aku anto surat resign, rini jugak boss aku dah iklan kat jobstreet nk cari orang gantikan tempat aku...cokodok betul!!!hahahaha

Hureyyy....best woo......semangat neh nak dapat bos baru..hik3

Jangan nanti....lari dari mulut buaya masuk mulut naga dah lah kan..hehehe insyaallah tak kan..kalau ye pun terpaksa la...itulah pengalaman...kan.....


So, aku akan last kt opis neh on 13th April 2012....

After that, on 16th April lapor diri di opis baru.hehehehe

Thank You boss sebab bagi saya blah dengan tidak banyak tanya macam last time...

Last year aku dah submit resign letter dah....hahaha tapi boss tak kasi brenti...counter offer siap...

But not this time...sebab dia tak mampu bayar apa yang aku nak...hehehe

Of coz lah dah pandai demand....experience dah 3 tahun kan...brani la demand...hik3


Kesimpulanya di sini...nak cepat2 naik gaji sila bertukar kerja selepas 2 tahun di satu2 opis tue....heheheh

Dah ada experience kompom la boleh demand gaji sedap sikit...betul x?

Secara jujurnya aku takde sijil pun dalam apa bidang yang aku ceburi sekarang....

Aku hanya bertemankan pengalaman jew..nasib la ada yang sudi hire aku...

Thank You boss baru sebab bagi aku peluang dan kepercayaan neh untuk  bersama opismu...chewahhh

akan aku berusaha memantap diri unutk memajukan opismu boss....bantulah aku!hehehe

Friday, March 16, 2012

Syukur...Alhamdulillah.

Alhamdulillah.....

Syukur sangat2.... i got it....

TQ my new boss...give me this opporunity..

TQVM..........


Thursday, March 15, 2012

Kerana Terluka



Kerana Terluka

Beratnya rasa hati nak melangkah pergi 

Tetapi apakan daya aku terpaksa 
Buat kali terakhir inginku mengucapkan 
Semoga dirimu berbahagia selalu 
Tentang diri ku ini 
Terserah pada Mu Tuhan menetukan

Tak perlu kau bertanya ke mana ku pergi 

Pandailah aku menjaga diri ku ini 
Sekali ku melangkah oh biarlah ku teruskan 
Perjalanan ini walaupun sendirian 
Hanya Tuhan yang tahu dukalara hidup ku ini 
Tak terkata.. aduhai sayang

* : 

Ku masih lagi teringat 
Bicara mu yang terakhir 
Pedihnya hingga menikam kalbu 
Bisanya

Selamat tinggal sayang ku 

Selamat tinggal kasih ku 
Aku terpaksa pergi dahulu 
Kerana terluka hati ini

Kiranya tempias membasahi jendela mu 

Itulah airmata yang jatuh di pipi ku 
Kiranya sang bayu menyentuhi paras wajah mu 
Oh itulah rindu ku yang menyebut nama mu 
Setelah sekian lama tak jumpa


**Sambil buat asement layan lagu neh..memang lentok habis...hahahaha





Knowledge transfer

Next Saturday...24th March 2012...

Maybe this day i will be at new office for knowledge transfer...MAYBE!
 not so sure...cuma itu apa yang disampaikan oleh HR office baru tuh...
Antara percaya dah tidak masih di kepala...esok baru tau hal yang sebenarnya,...
sebab he promised me to call back tomorrow.....untuk final confirmation...
Sama ada aku dapat atau tak post yang ditawarkan tue...sebenarnya aku apply untuk post lain..tapi post lain dia bagi aku sebab dia cakap aku layak untuk post yg dia bagi tuh,,.,,aku apa lagi,,,,kecik tapak tangan...trailer aku tadahkan.mau tak...dia cakap post yang aku mntak tue tak sesuai dengan qualification n experienced aku.yang dia bagi tue baru sesuai..hahahaha dah orang offer..amek jela.sebab apa dia bagi lebih tinggi dari apa yang aku minta...heee aku neh bukan jenis memilih kerja..apa yang dapat itu la....cuma aku memilih waktu kerja..ada opis yang offer aku kena keja hari sabtu..mana mampu der...sabtu aku ada kelas kot....kalu takde kelas pun xnak aku keja hari org lain senang lenang kat rumah...jeles seh..........

Mood aku...of coz la mood berharap.....sangat....
Sebab dia cakap aku dah sampai ke stage pemilihan yang terakhir..and esok i'll noe the result..
Nervous jugak la nak tau aku berjaya atau tidak.....
Tapi ada jugak la kata2nya yang menyedapkan hati...
bila dengaq dia kata dia tertarik dengan resume ku..lagi la aku gedik2 jadinya...hahahaha
siap puji2 sikit kot..kembang pungkoq aku sat petang tadi.hahaha

Masa interview ritu...GM dia yang interview aku dgn acc pnya org..bos terus tuh....HR neh xdak msa tue....hahaha
Tetiba kol tadi....India dah HR dia...baru ku tahu...dah la speaking mcm air jew.laju semacam jew..jenuh aku pasang telinga...sib baik la tahap kepahaman aku tak teruk sangat..bole la paham lagi...hahahah nasib la der...

Berharap sangat dapat keje neh...dapat la income lebih sikit.....sebab banyak nak guna duit neh bulan2 akan datang neh..huhuhu keja dia aku tak pasti la macam mana...benda baru kot pada aku....kena blajar lebih sikit la kan...doakan yer..segalanya baik2 sahaja...amennn...............







**Rezeki dari Allah..kita hanya perlu berusaha.....Insyaallah...aku akan lakukan yang terbaik...




Cancelled

Setelah bersetuju...tapi akhirnya AKU yang cancel kan semuanya...

Bukan tak suka...cuma kurang berminat...boleh tak cakap gitu.hehehe

BUkan cancelled ape pun...

Pagi neh at 9.00 sepatutnya aku gik interview.....tapi aku telah cancel kan semunya petang semalam...

Sebab, bila check2 detail dia sersa sikit...ada la benda yang aku tak suka...so tak pergi la citer dia...hahaha

Bukan tolak rezeki cuma mencari sesuatu yang sesuai di hati....chewahhhhh!hahaha

Takpe...ku tunggu yang laen pulak..insyaallah...kalau ada rezeki tak kemana kan..cuma perlu usaha jew...

Tengah berusaha neh..hihihi doakan yerk!amennnnn......





**Minggu neh nak balik kampung...tak sabarnya... nak balik tgk keadaan my dad..dah baik ke belum....cepat2 sembuh ye bah....sunyi rumah kalu abah asek baring jew...... =(

Monday, March 12, 2012

Another Appointment

on thursday at 9.00am at BPP....

harap semua baik2 saja......

banyak masa lagi untuk buat persediaan..huhu






**interview dah merata..yang panggil ada tp tak bkenan di hati...tunggu yang lain jela...kot2 ada rezeki yang lain pulak kan...huhuhu





Wednesday, March 7, 2012

Waiting

Interview sudah...
ramah mesra sudah...

tunggu jela....


Ada rezeki ada la tue kan..heee




Tuesday, March 6, 2012

Opportunity

Esok dapat satu peluang untuk gik interview...

Baru jew company tue kol jap tadi...

Macam okay la...takde nak excited sangat.

Biasa biasa jew...tak ak terlalu berharap macam yang lepas.

Takut nanti tak dapat memang frust menonggeng la jawabnyer.hahahah

will update tomorrow the result..ok ke x okay kan...huhuhu




**Nervous jugak neh sebenarnyer..uhuhuhu wish me luck kay!





Friday, March 2, 2012

Kenangan, Aku & Bus


Semalam balik kerja jam sudah terpacak jarum nya pada angka 6 PM....dengan pantas aku berlari mengejar waktu supaya aku tak ditinggalkan oleh En.Bus yang memang sentiasa nak cepat jew kan...Al kisahnyer hujan pulak turun dengan lebatnyer....so, aku pun ape lagi...dengan bangganya mengeluarkan payung ajaibku dari dalam beg.hehehe memang tak sempat basah la jawabnyer..sediakan payung sebelum hujan...kan dah selamat.hehehehe


Sampai kat bus stop..peluh meleleh la jugak sampai ke keting orang tua2 kata... walaupun tengah hujan lebat...lama jugak aku kena tunggu....lenguh jugak la kaki2ku...hahaha. penantian berhasil setelah 1/2 jam tunggu...En.Bus pun sampai...walaweh, ramai le pulak yang nak naik bus sama macam aku.kena beratur la kder!!! tengah2 hujan dengan payung sorang 1 kan....macam zaman sekolah dulu2...beratur macam anak ayam nak naik bus...cuma beza dia...skang ada payung...dulu2 redah buta jew...basah pun basah lah der....sonoknyer dulu boleh maen hujan dulu2.hahahaha


Dalam bus bersesak2..dah gaya macam sardin tin yang ikan dia gomok2 tue dalam dia.yang muat2 jew isi dia...bila kita nak masak jenuh ketuk2 baru ikan dia kuar tue tonggek2..tahu kan...tipoo la sapa tak penah masak sardin.hahahaha.. neh lagi teruk dari tin sardin rasanya isi dia...memang padat habis...ruang bernafas pun sipi2 jew ada...lagi sesak nafas bila perhhhhhhhh gile kentang..macam2 bau ada..hahahaha besa la kalau dah naek bus kmfom macam2 orang ada kan..saborrrr jela.......


Tapi masa dalam bus tue....kan..kan...kan...aku boleh senyum sensorang.....bukan buang tebiat tapi terkenangkan kenangan ler.....neh kenangan aku masa sekolah dulu2...lebih kurang 9 ke 10 tahun lepas la...kiranya zaman tue baru belasan tahun..kira skang pun xder la tua sangat kan..baru awal 20an..hahaha....masa aku sekolah pakai kain biru terang dah la kan time tue....bukan hingusan lagi...hahaha memang best kowt masa zaman naek bus time gik sekolah dulu2....siap bole gik pusing2 merata kampung orang baru balik rumah..hahaha sebab driver bus tue rumah dia dekat dengan rumah aku...so secara tak langsung aku naek bus awal ekot dorang gik anta budak2 kampung lain baru balik rumah...heeeee time tue la peluang nak ushar pakwe2 ensem punya rumah kat mana kan...memang gilew gedik aku zaman sekolah dulu...pantang tengok pakwe nsem...mula ah merisik khabar kat mana rumahnya..kelas mane....form brapew..korang tak penah ea??yekew.....hahahaha nampaknyer aku jela yang buat macam tue dulu2....hik3 @_@ tapi aku time tue sekadar merisik khabar jew...bila pakwe tue bg respon mula aku nak lari..saje gatai ushar2 je..bukan nak pun.hahahahaha aku tak suka terikat masa tue...suka kawan ramai2..friendly lah katakan.hahahaha


Yang boleh membuatkan aku mengimbau kenangan lama tue sebab masa naik bus semalam kan...kat depan aku ada la 1 group remaja neh...berbaju sekolah lagi...baru balik sekolah ke xtau la..."lewat kau dik balik sekolah...?" Macam nak tanya macam tue...tapi apew kuasa kau kan nak tanya...diam jela sambil memerhati gelagat budak2 neh..hehehe memang teringat habis la...sebab style dorang memang sebijik macam aku punya member2 dulu... yelah...dorang neh ada macam leader sorang kan....ada aweks kat sebelah...xtau la awek ke adik kan..tapi romantika d amor jew aku tengok.mesra semacam jew...suka aku tengok budak sekolah bercinta neh...macam kelakar...pas tue ada la girls and boys yang lain yang mengelilimgi dorang...burak2 tepuk bertampa gelak2tanpa henti sepanjang perjalanan tue....sama macam zaman aku dulu...gurls dia macam kasar2 ganas2 sikit kan.pastue wat kecoh tak hengat orang..macam dorang jew kat dalam bus tue..sejibik macam geng aku dulu.hehehe rindunya zaman sekolah!!!!!memang akunakal kot zaman sekolah dulu...bukan takut orang..hahahaha skang jew sopan nyopan sikit..bab dah nak jadik binik orang..hahahaha


Zaman aku dulu macam2 ragam2 ada....hehehe dulu aku kelas K....kira kelas paling atas la..and specialnya kelas aku jew blajar bahasa arab...so aku pun tergolong dalam kelas K la kan.....walaupun kelas K...tapi budak2 dia sama jew perangai macam budak2 kelas tercorot...time tue kelas G kot paling last...takder beza der....budak2 tetap budak2 kan..hehehe geng aku ada 4 orang... aku, Pinie, Ila dengan Ina(dia neh tua 1 tahun)lain kelas lah kan...hehehe tapi diterima jadi geng...tapi set2 boria, set2 ganas, set2 gedik, set2 jalan macam otai geng aku la sume tue.....tapi ber-3 jela..ina xmsk geng..bab dia ayu2 sikit....hehehe pantang ada aktiviti sukan petang2..komfom kami ber-3 neh berborie..baju yang sama..kasut yang sama...beg sekolah pun sama..paling lawak...ada towel kecik sorang 1 kaler yang sama..ala2 budak hip hop..zaman tue kan hip hop pemes..hahahah kelakar gila kalau ingat!..malunyer aku kalau skang masih perangai macam tue.hahahaha


Bila teringat kenangan2 dulu...rasa macam nak kembali ke zaman sekolah...bestnyer...tak payah pikir pasal kerja...pasal tanggungjawab pasal duit...haishhh kalo dulu duit bapak kasi bila nak gik sekolah.aku dapat RM3 sehari..masa tue dah sonok gile dah..bab macam2 dah bole beli...g sekolah belajar time balik rumah melepak jew sampai lebam.hahahaha syahdu!!!!skang tak berpeluang la nak lepak seharian nganga depan TV kan...weekend layan dragon ball, sailormoon,,tomato man, keluang man, power rangers..ntah macam2 katon lagi la....bestnyer.........



Tapi tue cerita 9 years ago...skang kena citer skang punya cite lahkan...macam2 kena fikir...macam2 kena buat...makin banyak tanggungjawab...dah tak boleh njoy sangat...sikit2 okay lagi lah kan...hehehehe hidup hidup.....makin mematangkan fikiran selari dengan peredaran masa lahkan..takkan kau nak jadi budak2 sampai tua kan.heheheh



Kalau nak korek kenangan dulu2 memang banyak..berbakul2 aku ada...ada yang ada gamba ada yang tergambar di minda jew....ada kenangan yang masih segar di ingatan dan ada kenangan yang aku dah tanam dalam2 dalam lubang tak nak ingat..mungkin kenangan yang manis jew aku simpan...kenangan pahit yang menyakitkan hati dan menyedihkan aku tak nak ingat just aku jadikan iktibar dan pengajaran untuk masa depan..kan..kan..kan....



Dah habis cerita kenangan....nak smbung buat kerja...hehehehehehehe muahxs chiowwwwwwww








**Dalam proses memantapkan diri dengan ilmu rumah tangga...heeee ^__^  doakan yer.











Thursday, March 1, 2012

Bulan 3 lagi 3 Bulan

Counting.....

March...
April....
May....



Then, June akan jadi bulan paling istimewa....
Sangat tak sabar untuk ke detik itu....
3 bulan lagi untuk siapkan diri dengan segalanya...


Semoga waktu tidak mencemburui aku...
dengan terus berlalu dengan pantas sekali...
aku takut......

Harapan...agar Allah permudahkan segala urusan serta langkah ku....

InsyaAllah....mudah-mudahan....
Amennn....




** 1st June adalah hari lahir adikku... ^__^ boleh celeb sama2...





Thanks n lurve all!!!