Wednesday, March 28, 2012

Berhati-hati wahai wanita


27th March 2012

Tarikh keramat kot!!!Sampai hari neh aku rasa fobia and macam nak trauma pun ada...Aku tak bole dok sorang2...aku rasa tak selamat....Serius takut gilew rasa.....Petang kelmarin..masa aku balik kerja....Tengok2 rumahku takda mangga yang aku guna untuk kunci gril tue...Puas aku tengok kiri kanan atas bawah sebab aku ingatkan aku salah rumah...Hahahaha memang kelakar lahkan....aku tgk rumah jiran sebelah betul...So,aku pun bukak la pintu yang tak berkunci tue...

1st aku tengok atas sofa tetiba ada aku punya telekung...apalagi..dah macam nak gelanah sikit...aku terus terangkan rumah..bukak semua lampu yang ada.....then aku g kat bilik aku nak jolok kunci la kiranya..bab everyday mmg aku kan kunci pintu bilik before gik keja...baru nak jolok kunci tiba2 pintu dah terbuka..aippppp!!!!tekejut aku! kuak je pintu tengok2 bilik aku dah bersepah barang2....memang tak syak lagi!!!rumah aku dah kena pecah....1st aku cari laptop aku....done!!!kompom dah lesap dari tempatnya...2nd thing aku gik tengok kotak harta karun aku..cincin tunangku...fuhhh...selamat ada!!!kalau takde memang 3h3m la aku teriak cerita dia!!!

Damnnnnn!!!!memang aku sumpah seranah pencuri tuh...sial semua keluar..sebab dia amek laptop aku sapa suruh!!!! dah la dalam tue belambak stok citer korea aku..memang hangin satu badan..terus aku gigil2...then kol Mr.Q suh datang.....then dia suh aku kunci umah tunggu dia dalam kereta..aku pun dengan baiknya terus ekut je ape dia cakap...memang macam orang bodo sekejap....hahaha

Paling takleh blah kan....katak duit syiling aku pun dia calas...anak katak yang dia amek...mak katak tue isi dia pun penuh juga..tapi takdenyer dia nak amek..memang agak bodo pencuri tuh..belum expert lagi!!!haishhhh pas 2 beg laptop aku dia amek..pandai plak dia kuakan telekung aku yang ada dalam beg tue..napa tak amek je skali..bangag gila!!!!

Semalam jugak aku terus ajak Mr.Q gik beli mangga bru..and aku paksa Mr.Q teman aku kat rumah sampai pagi tadi gik keja pun dia anta..aku macam lemah jew rasa nak demam..hurmm penangan sebab terkejut..malam neh maybe aku gik tido umah tunang membe Mr.Q untuk beberapa hari before rumah tue aku pasang grill baru...hurmmm serius aku takut gila...lepas neh sory la akunak dok sorang2 lagi...dulu aku tak takut sangat sebab kalo bab makhuk2 halus neh bole baca2 kan..kalo jenis kepala hitam neh memang  sangat menakutkan...nasib la pencuri tue masuk time aku takda kat rumah..kalo time aku ada kat rumah macam mana...eeeiiii xdapat kau bayangkan...takutnya!!!!!


Jadi..kepada sesiapa yang tinggal sorang2 silaberhati2 yer..xkira la malam ke siang kew..sentiasa kunci rumah and paang la seberapa banyak keselamatan yang boleh...mangga tue beli la yang bagus2 sikit..macam aku semalam...tau2 mangga2 pintu tue pun dia kidnape skali..geram aku...terpaksa aku beli mangga banyak terus...hurmm...buku bank,pasport, kad bank barang kemas semua dalam handbag aku...tak brani aku nak tinggal kat umah...apa yang boleh pakai aku pakai...hurmmm....serius aku masih terkejut dan dalam ketakutan...

Syukur sangat..2 bulan je lagi tinggal...pas tue xpela..dah ada teman....alhamdulillah..bagus jugak aku kawen awal....susah hidup jauh dari penjaga neh..at least bila dah kawen ma husband akan jaga aku...takda la mak n abah kat kampung susah hati pasal aku..huhu takpela mak..xlama lagi dah tak yah risau taw..t ada orang jaga orang kat sini...huhu semalam aku kol my mom sambil nages2..sedey gilew!hahaha

Dah la..malas nak cite panjang2...ksimpulah dia aku tak g buat report semalam sebab tak de apa sangat yang hilang...bia jela...malas nak banyak cerita..hurmm for those yang sendirian be carefull okay...zaman sekarang macam2 boleh jadi..hurmmm doakanlah kita sentiasa di bawah lindungan allah taala....kemana pun kita berada..sentiasa..amennn.....






**Mau makan masa 3,4 bulan jugak neh before aku nak berani tinggal sorang2 plak neh..huhu






2 comments:

RiEsA said...

Alhamdulillah..nsb die masuk time wi xde kt umah...skrg nih tak kira siang or mlm diorang main masuk jek...

Shawf AM said...

tue la..nasib baek xda kat umah..skrg lbh brhti2..tkut sgt....tk cre ye... =)

Thanks n lurve all!!!