Wednesday, November 28, 2012

Burger or Bibird

Alhamdulillah.....





Walaupun pagi tadi rasa macam nak demam........tapi masih sihat lagi sampai ke petang.....syukur...xjadi demam nampaknya......tapi kepala tetap terasa berat and pening2...huhu janganlah demam.....



Last 2 days, aku sakit perut....senak sangat2....muntah siap cirit birit lagi.....fuhhh memang menggigil lutut n badan.....bukan sebab apa pun....cuma aku tak makan petang jew....tetiba gastrikku datang balik...hurmmmm....sebab dah terlampau buzy kat opis...aku terskip minum petang....balik jew kejew trus menyucuk2 dada n perut....sian baby.....aku tido malam pun xberapa lena...bila sakit jew terjaga.....huhu tapi alhmdulillah....walaupun aku menahan sakit perut....masih bole tersenyum bila baby tetap aktif buat somersault....hihihi pengajaranya...buzy cemana pun aku tetap kena mengunyah bila tiba timenyer....huhuhu



Tadi baru lepas kol maklong aku kt KL....saje je kol...dah lama tak bertanya kabar....hihi and sembang punya sembang cita punya cita...kua la sal jantinay baby.....dia tanya dah tau ke baby apa?.....makwe ke pakwe?......heehee ayat mahal.....aku pun jawab dengan jujur la.ntah la....xtau la baby apa....scan ritu xnampak.....dia malu kot....dan2 la maklongku kata makwe kot tue....malu2 nak tunjuk....hihihi siap dia tanya lagi bentuk perut cam mana....haha ntah la...aku xtau la perut ku bulat kew lebar kew....orang lma kan,....suka teka2 bby apa dengan tengok bentuk perut.......hehehe


Ape pun...jumaat nie da appoinment dengan doc....so scan skali lah kan.....tunggu jela result dia boy ke gurl....for me, aku xkisah sangat...gurl ke boy ke...janji baby sihat and sempurna sifatnya dah la.....rezeki Allah bagi...aku terima seadanya.....



Tapi ramai kakak kt opis ku nie yang preggy n dah cek baby gurl katanya....ada juga yang boy....rezeki masing2 kan....hehehe walaupun dah scan and tau boy or gurl tapi belum keluar belum pasti....kerja Allah.......dah kua and nampak bibird ke burger ke itu lebih penting.....aku xnak terlalu berharap.....hehehe bibird ke burger ke aku terima amanah Allah pada aku sebaiknya.......



Aku dah 5 months preggy, and baby sangat2 aktif...dah makin kuat rasa dia bergerak....and tiap masa dia bergerak...aku xtau la baby aku jew ke yang sangt aktif atau pun orang lain pun sama.....tapi betul...sangat2 aktif.....rasa berombak perut kalau pegang....heehee



Kadang2 en.somi pun tergelak bila rasa perut aku and asek bergerak jew anak dia neh...aktif sangat macam bapaknya.....hehehe en.somi kadang2 cakap2 dengan baby...."dah malam baby...tido2...babab t....."heehehe gaya macam baby dah ada depan mata.....and en.somi pun xkisah baby boy or gurl.....asalkan sihat and selamat semuanya dahla....tapi en.somi paling rajin on9 search barang baby apa nak bli....aku rilek jew....dia siap join forum2 yang makcik2 n kakak bercerita pasal barang baby n pregnancy....hehe alhmdulillah syukur.....bia dia mek tau sikit kan...nanti senang aku nak suh dia jaga bby....hihi




Fuhhhh......6 lebih sudah...mau pulang......jum2......











**weekend neh nak shopping barang baby....weeeeeee!!!!









No comments:

Thanks n lurve all!!!