Thursday, January 24, 2013

Nasi Ulam

Last 2 days terasa na makan nasik kerabu.....kebetulan hari selasa malam tue ada pasar malam dekat dengan rumah.....menapak pergi cari ulam-ulaman walaupun penat balik kerja belum hilang.....



Dapat la 2,3 jenis ulam....pas tue balik terus process jadikan nasi ulam....siap tambah ikan masin goreng lagi.....perghhhh memang masyuk!!!hihihihi



Nie la hasilnya......tak berapa nk nampak cantek..sebab camera canggih sangat.hahahaha









Nasi ulam version orang tak reti buat...hihihi punya la banyak ulam2an nyer...hihihi







Tuh jela yang terbaik mampu aku buat....hihi janji ada rasa sudey.....teringat zaman sekolah dulu2...penah tolong pakcik aku jual nasi kerabu kat bazar ramadhan masa bulan puasa....time tue cuti sekolah pulak.....memang menolong jela apa yang mampu....best waa cakap lu nasik ulam pakcik aku buat....huhuhuhu dah siap dengan asam keladi pulak...pergh memang terangkat......



Jarang jumpa orang jual nasi ulam neh.....nasi kerabu banyak la...hehehe aku pun x tau mana asalny nasi ulam neh....tapi memang nenek2 aku kat kampung suka buat dulu2....sekarang masing2 dah xde gigi memang xbuat la....susah nak makan katanya...hihihihi



Balik kampung kena menuntut la.......mana tau bole buat bisnes ke kan.ahahahaha kepala otak aku memang asek pikir bisnes jew....sama dengn en.somi.....suka jual menjual neh....hihihihi mana la tau trcapai cita2 nak bukak kedai sniri....ameeen.



Nasi kerabu dah makan...tunggu nak balik kampung makan rambutan jeruk pulak..hihihi tak sabar nk tunggu sabtu....hureyyy balik kampung!!!!
















***Rasanya almost every month muka aku n en.somi kat kampung.....ok la tue...sebulan skali balik kampung....huhuhuhu xda la slalu sangat kan...klau tiap2 minggu mau kopak....hohohohoho




**now, tengah busy dengan bisnes kuih sepit secara kecil2an.....nak raya cina...aku pulak busy buat kuih macam aku pulak nak raya....hihihi kuih sepit antara kuih tradisional orang cina masa sambut raya cina..macam kita kuih bhulu...cam gitue la kan...hihihi kot2 la...aku pun xpaham.hihihihi








No comments:

Thanks n lurve all!!!