Friday, July 20, 2012

4th Day

Alhamdulillah....syukur....

Hari neh hari ke-4 di office baru...Environment okay sangat2....Kawan2 masih dalam proses menyesuaikan diri....Not bad at all....ada juga dah jumpa kawan yang sekepala...tapi di cini banyak pangkat kakak2 dengan aku...and ada yang sgt baik ada jugak yang sangat kerek....(yg kerek selalunya mkcik2 yg senior la...budget kerja dah lama kan...hurmmm tak suka sgt mentality org macam nie...y not u ajar la yang baru untuk jadi bagus mcm u..at least bole sama2 majukan company..bukan nak downkan orang jew....huhu) teruk betul...nasib aaku neh buta hati...buat tak layan jela...senyum jela ape dorang nak cakap...hati mau kering kijer kat sini...hahahahaha

Tapi sayang dorang neh ramai belum belum kawen....takde la andartu sangat..okay lagi la...semua ada rupa...tapi sebab sibuk kerja kot tak sempat nak pikir kawen.hahahaha.....tapi kan...hehehe Bila cakap aku dah kawen semua terkejut...Hehehe macam klakar jek....Tak salahkan kawen muda...(budget mcm muda sgt2...)

Hari neh aku baru dapat access card...selalunya aku mintak tolong akak reception tolong bukakan pintu.. (budget boss..hahaha) and senang sikit aku kluar masuk kan...kalo tak susah...nak kuar gik memana pun malas jew rasa...hihi aku paling suka opis neh dia punya time frame dia...bole ikut suka...bukan ikut suka sangat la...orang cakap fleksible time....masuk lambat...u balik lambat la....and datang lambat kalo sebab jem takde sape nak pertikaikan...sebab memasing akan lambat..hahahah palin lambat aku datang kelmarin...9.30am baru sampai..jem teruk gile sebab hujan pepagi hari....huhu sampai je kosong lagi opis...rupanya ada lagi yang stuck dalam jem...ingatkan aku paling lambat.hahaha

Ada dengar ura-ura ramai nak berenti sebab tak tahan dengan bos-bos kat sini yang suka push staff bawah die...huhu (big bos pompuan lah katakan..) aku neh sabar jela...sebab aku takleh belah centu jew...aku da contract 6 months...tapi aku boleh berenti bila dah komfom lepas 3 bulan nanti...tapi aku rasa macam nak stay lama kat sini.....keja aku tak kisah banyak macam mana pun selagi aku larat aku buat....tapi berbaloilah dengan apa yang aku dapat...huhuhu tapi aku kena work hard 3bulan 1st neh...sebab aku akan dikomfomkan dalam bulan 10 nanti...so, untuk dikomfomkan and komfom la ada increment kan..kalo takde komfom aku xnak stay lelama.hahahaha aku punya target keja kat mana2 pun adalah apa yang dia bagi..makin besar dia bagi...makin lama aku tunggu..kalo tak bagi besar macam apa yang aku impikan komfom la aku cabut.hahahaha

Apa pun...1st week kerja neh tak banyak sangat kerja tapi banyak la jugak...bila takde keja memang bosan gile...macam nak muntah rasa...tapi bila banyak kerja...nak bernafas pun tak senang.hahaha dah tue...aku sepatutnya balik 5.30pm tapi paling awal pun aku balik 6.30pm...bila petang je keja bersepah datang..hehehe nasib badan.....balik lambat jew hari2....and yang pastinya...masa akan datang komfom lagi banyak kerja aku ada...perlu persiapkan diri dari sekarang untuk hadapi tekanan bebanan kerja yang banyak.hehehehehe

Tapi takpe...balik lambat pun En.Somi paham....heee and am also entitle for OT claim...lagi aku suka...bole cari duit raya lebih sikit bulan neh....syukur......

Tapi..aku sangat risau kalau2 aku kena travel dalam masa terdekat neh....Sian En.Somi....harap2 takde lagi lah kan...nanti la...lepas aku dah 3-4 bulan kerja baru la aku rasa nak travel...sebab aku buat kerja partner dengan kakak neh...dia slalu o/station....takut jugak aku nanti pun macam tue.hahahaha

Apa pun...selamat berpuasa semua....esok kita sebagai umat islam dah mula berpuasa....harapan aku puasa penuh tahun nie macam last year...ameennn.... ^^,

And harapan jugak....puasa next year dah ada yang ke-3....ameennn... (mood : Berharap..)



Neh tengah free...tue yang sempat jugak menjengah ke sini.....heeeee



**Tatata...bos panggil....chiowwwwww.




No comments:

Thanks n lurve all!!!