Wednesday, December 19, 2012

Rambutan Jeruk

Alhamdulillah.......






Kenyang mengunyah kismis dari tadi......baru nak berenti bila dah tinggal half bekas....hahahaha itu jelah keje aku kat opis neh......tangan dengan mulut sama naik bekerja....hik3



Kelmarin petang time balik keja singgah pasar dekat dengan opis aku neh.....terbelilah pulok rambutan......nak buat jeruk.......sanggup beli walaupun kat kampung banyak gilew....hehehe



Alkisahnya.....malam kelmarin terbangun tengah malam tetiba teringat rambutan jeruk yang mak buat dulu2....hihihi memang sedap sangat......bangun pagi terus gtau mak suruh buat....kebetulan pokok tambutan abah patah dahan sebab buah berat sangat.....memang nk jadi betul lah tue....mak cakap memang nak buat jeruk pun...macam tau2 jew....hihihihi so..nk makn rambutan jeruk mak but kena lew tunggu balik kampung hujung bulan Jan nanti....lambat lagi tuh......



Sebabkan tegedik sangat dah nak makan....aku pun beli la sikit rambutan kat pasar and balik buat.....so, tunggu la seminggu baru bole makan.....huhuhuhu lambat pulak rasa nak tunggu tuh....sabor jelah...huhuhuhu



Hasilnya akan di upload nanti...so, sama2 la kite tengok jadi ke x.hihihihihi walaupun buatnyer tak susah juz letak garam and air jew tapi ini first time aku buat....huhuhu takot tak jadi pun ader jugak neh.hahahaha hope jadi la........
















**malam nie nk buat cokodok durian la.....sebab durian yang membe en.somi bagi ade lagi dalam peti ais...hihihi febret en.somi jugak cokodok durian neh...hihihi









No comments:

Thanks n lurve all!!!