Saturday, October 22, 2011

Taman Pertanian Shah Alam


16 Oktober 2011, Sunday...


Kononnya hari neh kami nak pergi exercise lah katanya...Planning punya planning....tub2 nak g jalan2 kat Taman Pertanian Shah Alam neh.... Jalan-jalan je okay...last time pergi naik main basikal kali neh tak nak main basikal dah...sakit montot katanya sebab seat dia tak best.hihi jadi kali neh pergi hanya untuk jalan2 kuarkan poluh...memang berpoluh lah....berejam kot berjalan..hehehe

Lagi-lagi tambah berpoluh sebab before jalan-jalan dalam tue...sempat jugak picnic dulu kat lua dia...dekat parking lot pun jadi..xpayah tempat selesa sangat...bentang tikar je terus jalan...hahaha bila sesi kenyangkan perut dah selesai barulah start proses nak longgarkan angota badan yang dah lama tak berexercise....




Sesi makan2...Ada nasi goreng+bergedil+lempeng+kari ayam+kopi O.
Sedap sangat makan ramai2....nyum3.....




First, of coz la gik kaunter dia amek tiket...TIKET? Yup...nak masuk memerlukan tiket yang berharga RM3.00 seorang...murah je....kalo mahal aku pu tak nak masuk dalam tue.hehehe baik gik taman tasik kan...dah kompom2 free...tapikite orang neh memang suka gik sini...bab dia memang hutan habis...segar je udara...best sangat bila keliling hijau je nampak...bulat mata..best jew rasa....

Dah beli tiket nak masuk...bersiap sedia lah kan...pas tue singgah kaunter Tiket untuk nak masuk Rumah 4 Musim pulak....Sesapa yang nak masuk kena beli tiket terus...dah tak dijualkat dalam macam dolu2...so, sapa nak masuk beli la awal2 kan...hehehe ape lagi...kami neh pun dengan jakunya terus beli la..bab sume tak pernah masuk...memang beli la bab nak masuk untuk 1st timenyer..heheheh dah siap beli sume apa tunggu lagi...mari kita bergerak!!!!!




Neh la gadis-gadis bunga yang sempat lagi posing...
masuk2 je dah sibuk nak bergambo..hahahaha


Mulanya kami singgah kat taman Haiwan....tapi tak banyak sangat la haiwan dia...ada rusa...burung kakak tua, kuda and ada la Landak.hahahha neh je gamba yang sempat ambil.




Rusa2 yang agak kurus...maybe xbrapa cukup makan kot.huhu


Dah puas2 pusing tengok menatang teruskan lagi perjalanan...sampai le pulak ke Perkampungan Budaya..kat sini macam2 jenis rumah boleh tengok...cam mana design dia..material dia guna...hehehe dari macam2 negeri ada.... yang menarik ahati tentulah rumah nogori saye...PERAK taw!!!



Haaa...amek kau...Umah Pak Alang aku singgah...act, aku tengok xbanyak beza pun design rumah2 kat sini...
cuma ade beza pada bahagian tangga and pintu jew...hehehe bumbung ada jugak la sikit beza dia..hehehe

Dah puas begambo kat rumah2 neh terus la berjalan lagi hingga ke destinasi yang ingin dituju...iaitu rumah 4 musim....jum kita berjalan di rumah sejuk...time neh tengah summer..jum3.....



Merah kau daun2 yang berguguran...hehehehe



Neh model tak sedar diri...hehehe merenung habis..



Malas nak cite banyak2...sapa nak tau lebih lanjut gik la melawat sendiri kay...neh gambo2 yang sempat amek...jum tengok...hahahhaha



Cik Izyanti and Bf...masa neh kat taman cendawan...hehehe
Pelik kan sebab ada tempat untuk exercise..hihi




Neh masa ont panjat menara tinjau kat taman cendawan neh...
tinggi jugak...lebih kurang 3 storey building..huhu




Neh kat tasik Taman cemdawan...bole berakit and berkayak tau..hehehe


Dah penat jalan2...siap benti minum2 dulu kat gerai makcik yang ada kat situ...pas tue terus jalan balik separuh jalan jew...dah tak larat sangat terus tumpang bus yang disediakan kat dalam tue....public transport yang memang bagus bila time dah penat2 tue kan....tak payah susahkan diri berjalan balik..hehehehe


Chiowww......will be cont for next trip.




**Next trip xtau bila...tapi yang pasti memang akan ada next and next trip..hehehehe






No comments:

Thanks n lurve all!!!