Thursday, February 14, 2013

Packing List

Pejam celik pejam celik few weeks to go....wohohoho nebes kau!!!
Sungguh,....terasa masa sangat pantas berlalu.....
Rasa macam baru kelmarin aku kahwin......
Rasa macam semalam baru dapat gud news yang ku preggy....
Rasa macam semalam semuanya berlaku.....

Tapi....rupa2nya....dah almost 9 months perkahwinan aku....
And our lil baby pun akan kuar soon.....
Act due dte on 15th March 2013...
But doc expect baby will come out early....
Xkisah lah....as long as baby sihat and sempurna sifat kejadiannya....ameen


So....based on nasiht doc...i need to start packing by now....
Anytime baby nak kua di kua jew...so stand by mood lah skarang neh....hihi


Last night dah packing barang semua....
Beg for baby and bag for mom....2 beg lah jawabnya...hihi


Beg baby di isi as below...

1- Baju baby
2- towel
3- blanket
4- mitten n booties
5- binder
6- nappy rash cream
7- diaper
8- napkin
9- wet tissue
10- bathing set
11- topi


My bag.......

1- kain batik
2- Tshirt
3- socks
4- tudung
5-towel
6- bathing set
7- maternity pads
8- bra n panties
9- alat make up sikit (nak kua spital msti nak comey2 juger..hihi)





Rasany itu je list yang penting.....kalau ada tertinggal apa2 bole suh en.somi balik rumah amek..nasib dekat..huhu and jangan lupa bawak makanan spare sikit..kot2 lapo ke kan....hihihi


Paling penting....jangan dilupakan bawak air zam2 and kurma. Bole digunakan bila perlu......


Aku punya planning nak fully BF.....so dh packing siap2 breast pump...in case kalau nak guna masa kat spital.....huhuhu hope berjayalah BF sampai baby 2 years old.....


And lastly...daddy punya barang packing sendiri lah yer....kalau nak stay kat spital rasanya tshirt selai dua dh cukup.....and lagi best aku plan nak book VIP room...so, dah siap ada sofa semua....selesa la sikit en.somi temankan...huhuhu


Kalau ramai yang datang melawat aku kat spital pun selesa sikit....3h2m kat spital xde lew bosan sangat.....kalau siap ada tv n wifi bagai..hihihihi


Planning high class.....apa yang dapat nnti xtau la..hope masa aku nak besalin tue ada la bilik VIP yang kosong...huhuhuhu




Makin dekat nk due makin nebes rasa....and aku siap tebawak muka doc dalam mimpi...takut punya pasal....banyak sangat pikir sampai mimpi2 lah....huhuhu


1st experience kan..memang memacam lah....huhuhu apa pun..hope everything ok lah....ameeen. semoga dipermudahkan segala urusan nanti...












**baby belum kua lagi...tapi aku dh sip pikir sal nak cukur jambul, aqiqah....macam2 lagi la.....nasib babysitter upah maklong aku jew...kalau tak, kompom pening kepala pulak nak bagi sapa jaga baby bila aku start kerja nanti...huhuhu









2 comments:

anariffin said...

along...seronoknyer tgok preparation along...btw..along nnti delivered kat ner..cite tau..hehe..syok je ikut perkembangan kamu

Asiah AM said...

Hehe nanti insha allah deliver kt kpmc puchong....doc dia best...hihi

Thanks n lurve all!!!