Monday, February 18, 2013

Nama untuk Baby






Kebosanan di opis......
Bukan xder keja....mood yang xder nak buat kerja....
Isnin lah katakan....
Mood belum balik dari bercuti lagi...hohoho



Weekend habiskan di Banting....kg en.suami....
Semalam baru balik Puchong....
Hari Sabtu teman MIL gik taklimat umrah....
Balik terus terbungkang sampai pagi....
Penat sungguh...walaupun hanya tawaf Komplek PKNS sekejap...



Ada jugak la jumpa sedara mara....
And soklan paling pebret dorang neh...."bila due?"
Hihi aku senyum jela....and MIL tolong jawabkan....
Penat dah ku nak jawab....
Tapi biasa la tuh....memang itu akan ditanya kalau aku jumpa org preggy pun..hihi



And ada jugak la yang tanya soklan laen....
Ada yang tanya...
"Dah ada nama untuk baby?"
"Baby letak nama apa nanti?"
"Dah cari nama baby?"
Hahaha soalan yang aku malas nak jawab.....
Konon secret la nama anak aku....
Bia keluar dulu baru kasi 1 dunia tahu nama apa....


And paling penting nama anak aku 2 patah perkataan jew...xmo la sampai 3,4,5...panjang sangat....susah bakal suami nak angkat nikah bila nk kawen....huhu nanti penuh surat beranak...n nak isi borang pun susah...nama saje dah 1 page.hihi



Tokku ada suggestkan nama untuk anakku...hihihi tapi macam kelakar sikit la...idea orang tua kan...tapi aku takde la nak gelak berdekah2 walaupun dalam hati memang gelak bagai nak rak...mak n abah aku pun dah xder nak cover2...memang gelak habis2an....huhuhu....apa pun terima kasih tok dengan cadangan  tue....kami dah ada nama dah...suruh la cucu tok yang laen namakan anak depa taw.....huhuhu


hihihi tau tak, dia suh namakan "Salasiah" kalau gurl and "Hafizullah" kalau boy....dia cakap kat kg aku xde lagi orang nama macam tuh...hihihi aku senyum jela....biasa la orang tua....kita orang muda nak yang moden2 je nama....mana mau pilih nama macam tuh...tapi insha allah...nama anak aku xde lew moden sangat....bak kata doc aku...klasik nama aku...and agak klasik jugak la nama anak aku nanti.hihihi



Walaupun aku and en.suami dah ada nama yang nak di namakan nanti....
Selagi tak keluar dari perut...bialah dengan nama "baby" jew...hihi Biarlah rahsia bak kata Dato CT.....cam retis kau!


Inshaallah.....semoga baby cepat2 keluar....
Ramai xsaba nak tunggu baby keluar...
Hope baby keluar before "Puan" dia g umrah lah....
Ameen......
Aku due on 15 march...tapi my MIL gik umrah 12 march....
Sempat la dia tengok cucunya before g umrah..
Xde la dia nak risau bila cucu dia nak kua masa kat sana..
kalau baby keluar 1 march pun ok jugak...dapat la aku cuti lama sikit...hahaha
Sebab aku masuk keja balik mid Mei....
Lama kau aku cuti kalau deliver hujung bulan nie....hihihi


"Puan" adalah gelaran nenek bagi belah en.suami...."Atuk" untuk datuknyer la....nenek jew laen skit panggilannya.....kalau belah aku, bapakku jadi "tokwan" and makku jadi "opah"......hihi neh aku yng sukahati nk macam tue.....nenek aku, aku panggil tok jew....bia cucu dia panggil neneknyer opah...aku suka.hihihi



This week almost 37weeks...and beg bju belum masuk keta tapi dah siap kemas dah....balik karang bru masukkan...hihi nebes neh....baby pun dah gaya tak sabar nk keluar...bukan maen aktif lagi.....senget2 perut aku....hihihi tak sabar nk tunggu baby keluar...bole gomoi2 sikit....hihihi










**jumaat neh macam biasa la rutin aku....jumpa doc....hope semunya okay...ameenn







No comments:

Thanks n lurve all!!!