Wednesday, October 27, 2010

"Bila cuti sekolah...bila terima undangan"

Hadoi.....nasib2..hehe chewah..tetiba je cam bermasalah. Xda la..saje jek gatai2...bukan ape..bila dikenangkan cuti sekolah makin tiba...Wah beshnyer cuti lama2!! Walaupun zaman persekolahan dah habis tapi masih bole merasa la bahang cuti sekolah neh. Eh!Aye bukan cikgu taw.jangan salah sangka.hee saje wat nyebuk sket.nak gak tumpang meriahnya cuti2 sekolah neh...

Bulan depan aye dah terima 5 undangan.yela..mau taknyer...bila musim cuti sekolah je komfom belambak terima undangan kawin an...yang dekat yang jauh suma ada.Dari kawan sekolah kawan kampung kawan ofis sampai suma yang pernah kenal la menjemput majlis dorang..Biasalah kan..musim cuti sekolah la menjadi kegemaran pasangan2 untuk melangsungkan majlis perkahwinan...Amin...semoga kekal bahagia kepada semua....Seronok dengar orang nak kawin (tingin rasa =P)..hehe gediks!! Tapi betol...tengok sume membe2 yang sebaya dah kawin...pas tue dah ada yang anak 1..ada yang 2...sapa xtingin kan?(Aye muda agi kays..hehe) huhu cuma saba menanti saat Aye pulak la kan..ehehe

Aye rasa Mr. Qifa mesti xder masalah angkat Aye kalo berat Aye maintain cam skang la...hehe =)

Aye nanti bila dah cukup sume terus kawen jew..xda nak tunang2 lagi dah...express sket...hahaha cam xsaba jew gayer!aaawwww.......i like!hehe bukan ape la...cuma kadang2 Aye jeles sket tue ade and heran sikit la...cam mana dorang leh kawin dalam usia yang masih boleh dikatakan agak muda. 22-25 tue bagi Aye muda agi la...Jeles bukan sebab ape....Jelesnya sebab dowang dah nak kawin. Aye? belum lagi.hahaha.. And Aye heran tue bukan heran ape...herankan kewangan dorang..wow! banyak duit korunk kan uruskan majlis suma.Erm,rasanya kalo baru keja macam Aye pun lekeh2 dalam acc. xsampai 10k saving.(poyo jew!haha ayat cam nak cakap banyak jew saving!tapi xde pun.habuk jew.haha) Tapi macam mana dorang leh kawin? Jodoh tue satu hal la kan..dah sampai masa dorang kan.Tapi kalo Aye,slagi lum stabil lum brani tuk ke arah tue.huhu itulah..masing2 punya cara kan....

Opss! dah lari topik neh...tadi aye nak cite sal cuti sekolah je benanya...ahaha melalut plak sampai Aye nak kawen.ishk3 nampak sangat xsaba!hehe bila cita sal cuti sekolah macam2 planing dibuat oleh ibu bapa. Yela...dah cuti kan mesti mau bawa anak jalan2...Bestnyer la bila terkenang zaman sekolah dulu...merata tempat di bawa jalan(walaupun mak and abah xbawa tapi org laen yang bawa)..hehe and saat paling best bila jadi student dulu. Bila cuti sem ja sume gile xsaba nak balik kampung termasuklah Aye...cuti2 di kampung la best...aman jek jiwa.Tapi skarang neh cuti harap sabtu ahad je..Nasib baek ade gak cuti 2 ari dari setengah orang tue..tibai keja sabtu ahad...dunia...dunia!Aye keja sebab gilew duit...Ada duet Aye bahgia la..leh shoping sakan.(itula pompuan kan.hihi)

Ape pun yang berlaku bulan depan Aye nak g bercuti gak.xkira...perlu sangat2 bercuti...rehatkan minda..hehe sekolah cuti Aye pun nak cuti gak...cuma lom decide je nak g mane....nak tempat yang mendamaikan jew.hehe yang Aye leh posing begambo skali.hak3 tue yang penting!

Dapat jalan2 sambil amek gambo dengan Mr. Qifa tentu besh!hehe

No comments:

Thanks n lurve all!!!