Tuesday, May 24, 2011

Step by step 2011.

(1)
saya dah bergelar seorang pekerja hampir 2 tahun...baru 2 tahun..ingatkan sudah lama. Tapi rasa sangat okay sebab agak stabil jugakla kehidupan saya kebelakangan nie... Sebab dalam tempoh 2 tahun nie saya dah tak keluarkan duit dari akaun ma & pa....am proud to be myself.

(2)
saya juga sorang pelajar lagi sebenarnya...saya akan habis dalam tempoh 4 tahun. tinggal beberapa tahun lagi nak habis....sangat tak sabar nak habiskan pengajian saya. And saya juga sangat bersyukur sebab saya mempunyai orang2 disekeliling yang banyak bagi sokongan. Terutama skali my family and of coz la ma sayang. dorang neh la sumber kekuatan saya untuk terus melangkah demi mengejar cita2 serta kehidupan yang sempurna. TQ so much semua..sayang semua!!! Rasanya jika tanpa sokongan mereka mungkin saya takkan berada di mana saya berada sekarang. Alhamdulillah.....

(3)
untuk terus mengukuhkan perjalanan hidup saya...saya berkeinginan untuk memiliki rumah sendiri. Insyaallah...semuanya dalam proses....diharapkan semuanya berjalan lancar seperti apa yang dirancang. bukan mudah untuk mendapatkan sesuatu....banyak dugaan dan rintangan sebelum berjaya. saya memerlukan rumah sendiri supaya kehidupan akan datang lebih sempurna. mungkin juga 1 pelaburan masa depan...saya nak kumpul aset dari titik peluh saya sendiri. Biarpun dah kawen nanti saya tak perlu bergantung sangat pada harta suami...saya rasa senang begitu.

(4)
Bila semua selesai...saya akan menamatkan zaman bujang saya....bukan semua apa la...bila rumah saya dah ada...baru saya boley kawen.sebab bila kawen saya tak nak menyewa lagi..saya nak duduk rumah sendiri. Itu memang target saya n Mr.A...after 2 or 3 years kawen dia akan beli rumah dia pulak....ok la kan..time tue maybe dia punya income dah cecah 7-8k plus my income 3-4k kan..sapa tau kan..jadi la banyak...i'allah boleh menjamin kehidupan ank2 nanti.aminnnnnn 



Bestnyer rasa kalo macam tue...hehehe saya memang suka berangan melampau2!sabar jela...anganan saya akan saya tunaikan 1 persatu cuma masanya jew menentukan segala..antara cepat atau lambat mampu atau tidak....bila tahun tak kisah janji akan dapat jugak.heheheh


Semuanya akan berlaku step by step..jangan gelojoh nak dapatkan semuanya serentak. and jangan tamak sangat. kang apa pun xdapat!huhu peringatan untuk diriku..kalau dah dapat jangan bersikap yang tak sepatutnya.mintak dijauhkan dari sifat2 sebegitu....aminnnnn





** Diharapkan apa yang di idamkan akan dapat nanti....aminnnnn






@...Sha Awifa...@

No comments:

Thanks n lurve all!!!