Thursday, September 19, 2013

Resign.

Akhirnya......aku di rumah juga.

Resign jelah senang....

Nak kerja punya pasal...anak siap demam2 n hilang suara sebab nanges banyak sangat kat rumah babysitter...sebabnya xnak botol....



Semua orang attack aku....bla...bla...bla...sakit telinga kena ceramah....jumpa yang tua2 je wajib kna dengar ceramah free..huhu sabor jelah....semua suruh aku berenti kerja....siap sound agi...bukan xcukup mkan...kerja buat apa....duduk je rumah....


Rumahtangga aku....aku je tau mana yang senget mana yang okay...mana yang tak....haish...susah kalau cakap dengan orang yang tak paham....huhuhu tuntutan perbelanjaan sekarang memuncak naik....kalau duduk kampung tak terasa sangat kot....aku di sini taulah macam mana....keluar pintu rumah je dah duit....tambah2 bila harga minyak naik...lagilah tercekik rasanya....terima kasih kepada pihak yang bertanggungjawab.....anda telah berjaya menyusahkan hidup rakyat.


This week aku dapat 2 panggilan intrview...and both aku reject....tak pergi pun..sebab malas nak pikir nak kerja dah...susah hati sal si kecik neh lagi teruk dari susah hati harga minyak naik.huhu


Mana nak tinggalkan si kecik kalau kerja....babysitter yang dulu tuh aku dah reject...tinggal dengan dia macam2 si kecik neh dapat...calar sana calar sini..merah sana merah sini...duduk dengan aku nyamuk gigit pun aku dah risau....haish....baik ku duduk rumah jaga sendiri..puas hati....huhu bangun pagi je ngadap si kecik...tengok dia senyum gelak2 dah senang hati aku...huhu



Sekarang tengah cuti...boss aku bagi cuti seminggu....haishh mcm mana nak cakap nak berenti....sian pulak boss aku...baik boleh tahan...huhu sori lah boss...aku nk dok rumah jaga anak....berenti pun berentilah...makan jela nasi dengan ikan masin pun xpe...huhuhu rezeki sentiasa ada...mudah2an...



Now tengah planning nak buat biz dari rumah sikit2..xkisah la pe pun bole...huhu dari duduk rumah goyang kaki pun bosan jugak.huhuhu












**pengajaran yang aku dapat...anak adalah segalanya....







No comments:

Thanks n lurve all!!!