Monday, November 22, 2010

"Bila Kenduri_Korban"

Seperti hamba allah yang laen....family Aye tak terkecuali dari melakukan aktiviti korban sempena raya haji atau korban. Dengan senang hati Abah Aye telah mengorbankan seekor dari hasil ternakannya iaitu seekor Kerbau pada raya ke-2 (Khamis). Asalnya nak buat korban jew kat umah and sedekah daging pada orang kampung. Abah xnak buat kenduri. Tapi ramai pulak kawan2 dia nak datang tolong. Jadi xelok la kalo tetamu datang xjamu pape kan. So, buatlah kenduri skali.... Boleh kata tiap2 tahun bila tiba raya haji kan, umah Aye mesti ade wat korban+kenduri.. Dah jadi macam aktiviti yang harus buat dalam family Aye...

Sapa xnah tengok..nie la kerbau! hehe

Nie plak kambing!hahaha
Nak dijadikan cerita, kawan abah sponsor kambing sekor tok wat kenduri. so, ape lagi...memang meriah la...bertambah menu lauk hari tue.hehe

Sup tulang! my fevret...hehe nyum2
Nie antara lauk yang ade pada hari tue. Sangat sedap.. Aye suker sangat...daging fresh kan...fuhhh memang menjilat jari.hehehe kena pulak cicah dengan air asam...perghhhh lagi la sedap!hadoi...slurppppp....Dapat makan memang sedap..tapi bila time nak mengemas....hadoi...lenguh 1 badan.heeeee


Separuh rumah pinggan mangkuk!huhu
Haa...dah habis kenduri keja mengemas umah lew pulak!huhu sangat penat... Aye siap kena cuci kawah lagi.warghhhhhh letih woo....xsempat mek gambo.dah penat sangat.hehe ngatkan tunggu kawen baru kena cuci kawah..lom kawen pun dah kena.hik3 pengalaman. t mak metua suh cuci kawah dah terer dah.hahaha



@...Sha Awifa...@

No comments:

Thanks n lurve all!!!