Monday, November 8, 2010

"Cuti Raya Haji_1 Minggu! Melampau x?"

Hati girang gumbira datang opis pagi neh..bukan ape yang gembira sangat..gaji xnek gak pun..haha gembira sebab nak isi form cuti jew.hehe cam besa la..kalo nak cuti kena la submit form cuti 1 minggu awal kan.hehe apa lagi..dengan semangat Aye isi form tapi lom submit gi..hihi lunch ti la..bos ade plak. kalo xder bley jew letak atas meja. xder dia banyak tanya.hih taktik yang biasa digunakan kalo nak cuti lama2..

Aye apply cuti neh pun sempena Raya haji. hehe raya sakan kowt..Aye apply cuti 1 minggu jew.agak2 melampau x? hehe macam melampau la..tapi ok la tue.. sib baek 1 minggu jew. ekot ati nak jew cuti 1 bulan.hahaha xpela...bukan selalu Aye nak balik kampung. sekali balik biar la lama2 sikit...gembira hati mak abah bila gtau Aye balik cuti raya1 minggu. siap dah planning nak masak lemang and dodol agi..wow! sangat suker...weeee bertambah xsabar Aye nak balik kampung.

Lagi satu, bila raya haji jew komfom abah nak wat korban and kenduri sikit2. tue sebab Aye cuti lama sikit.. Sian mak nak kemas umah sorang2...lepas kenduri mesti penat kan.. mana nak kemas umah maner nak layan tetamu kan.So, Aye jelah yang nak tolong.huhu tapi persiapan raya xde pun...biasa jew... Raya Haji je kan.. xder nak meriah2...sedara pun komfom xbalik...ala kadar jew...

Hurey...Aye dah siap beli tiket bus balik kampung. xcited nak balik kan. memang seronok bila dapat balik kampung. Lagi seronok kalo ader 'teman'. hehe Dulu Mr. Qifa selalu anta Aye balik kampung. Tapi sekarang xder la.. dia pun buzy ngan keja..hehe xpe..Aye paham. Nanti sampai masa balik kampung bersama gak kan.hihi

Wah...bestnyer nak balik kampung!hehe xsabar rasanya.

Kepada semua yang pulang ke kampung, berhati2 dijalan raya kay....semoga selamat sampai ke destinasi yang dituju.


@...Sha Awifa...@

No comments:

Thanks n lurve all!!!