Thursday, June 21, 2012

Gambar Pengantin Gediks Part 2

Bersua Kembali.....ecehceh...hihihi

Hah..hape kau tunggu der..meh kita sambung layan gambo lagik yer.....neh alkisah gambo masa kenuri kat perak....hahahaha (tetiba aku gelak....kenape kaw?!heran kejap)



Nak dijadikan cerita....aku nikah hari yang sama dengan kenuri.....iaitu pada 2 June 2012 jugak. Nikah pukul 10am...pukul 12tgh dah melantak makan beradap.....(sangat beradap!)hihihihi



Dalam pukul 12.30tgh rombongan pihak pengantin lelaki datang....aku dah siap make-up semua setengah jam yang lalu....mau taw la...berapa banyak tissu habis kan sementara menuggu Raja sampai....sayang punya pasal...disanggupkan jugak...hahahahahah



Sesampai jew dorang....hapew lagi kau tunggu...menggelabah aku keluar mendapatkan raja yang di nanti....sambut depan pintu pagar kau....lepas tue aku terus ajak dia gik meja makan..melantok lew kau...xdew nak sanding2 bagai....hahaha simple mimple kan....Rumahku..pelamin pun xbuat..buat ala kadar jew....(msti ada yang cakap kodokut kan... ^^,)......... rumahku kawasan sempit sikit...tak banyak ruang yang ada...so meja makan jela wujud...(makan kan paling penting..hik3)


Meh lew layan gambo....tak larat nak membebel banyak2...mesti korang bosan kan.hahaha



Jum layannnnnnnnnnn...................





First skali kite layan ayor ye sedara sekalian....ayor kenuri biase ler...sirap lah kan..hape lagi...hahaha jangan kau nak berangan air sedap2 sebab kat mej apengantin pun diletaknyer air sirap jugak.hahahah










Neh pakcik yang bertapa dari pukul 8.00am kat umah aku....aku baru tehegeh2 nak gi cacak bunga manggar kat depan umah...pakcik neh berasap kat tepi rumah...terima kasih pakcik...sedap ayam pakcik!hahahaha












Ada kau nampak bunga manggar aku???haaaa hamek kau....melangit tinggi aku letak....(niat di hati tak nak bagi budak2 cabut...haa bukan takat budak, mak bapak budak pun xsampai!!!hahaha)













Neh pulok lauk pauk yang dihidangkan kepada para tetamu..........rumahku kampung okeis no buffet muffet yer...so memang makan berhidang la...ramai mentara yang memerah keringat melayan tetamu sekalian......trimas!heeeeeeeeeee










Haaa ini one of my makcik yang berhempas pulas mentiapkan makan untuk pengantin...siap angkut pinggan mangkuk dari umah nenek aku lagi....(rumahku kurang pinggan canthek2...huhu)











Weeeehehehehe...........Ini Pengantin tiba....dengan pengapit yang masih solo yer....sapa mau masuk jarum sila sogok aku dulu taw!hahaha masih single and kerja dgn MAS....hihihihi promote adik ipar..... ^^,









Berjalan penuh bergaya..padahainyer control jew....sebab kan...ramai makcik2 berkumpul depan umah aku tunggu pengantin sampai..hihihi aku pun gelabah jadiknyer...segan kot.huhuhu menjadi tumpuan neh bukan minat aku.......rasa macam serba tak kena jew...huhu










Neh la pomp yank gedik perasan bagus...mentang2 jadi puteri sehari (bak kata memberku...) senyum sampai ke telinga...haish...malus nyers!!!!hahahahahaha
Nasib ada pengapit yang memang cover aku...hahaha












Ku bertemumu...........ready???go,..........senyum pun xberapa manis dah..panas der....nak bukak mater pun silau2..hehehehe raja berpanas....mengharap payung tapi orang lain dipayungkan...hahahha sabor jela...









Sedia semua???hehehe 1....2.....3....gerak..........hahahah





Gelojoh kan...tau2 dah depan meja makan....
memang lapo sangat neh...huhuhu
Baca doa yer adik2 sebelum makan....(tiru macam akak taw..hihi)









TUh..tuh...tengok camera sane tuh....(nak cakap itu jew...tapi mulut jew bagi isyarat..hahaha)







Ngange la...cepat2....malu2 plak.hahahahahaha








Neh la rombongan sebelah lelaki.......3 meja jew....dorang datang 3bijik kereta jew....heeee (bapakku bawak 1 bas taw..hahaha)







Gambar family...ini mak Long ku and family.....








Ini pakcikku and family... dari ipoh....









Ini kezen2ku yang masih bertitlekan pelajar sekolah..hihihi
(aku cucu sulung sebelah mak...mmg lew yang lain kecik2 lagi..heee)






Family sebelah suamiku.........hehehe









Kawan-kawan yang banyak membantu..terima kasih semua ^^,







Neh gambo kek gedabak...hah amek kau...makan sampai lebam...hahahaha






My Family....My dad sangat pemalu bab amek gambo...kalo boleh nyorok blakang pokok pun dia sanggip.hahahaha







Neh lakonan en. suami...and lastly kena 'booooo' dengan tukang cuci pinggan.hahahaha










Neh udang sodap..hail air tangan makcikku....hehehehe






Dah tamat cerita kenuri kat perak.....

Hehehe lepas kenuri dalam koi 3.00 pm centue...aku dah tukar uniform pakai t-shirt and kain batik...nolong kemas rumah terus...hahahaha


Lepas tue...dalam pukoi 5.00pm siap2 gik amek gamba outdoor kat ayaq terjun dekat dengan rumahku...hehehehe


And last skali malamnyer.........memasing lena kepenatan.............tapi betul...penat sgt2 walaupun jadi raja sehari..........haish.................hahahaha



Untuk kenuri kat Banting akan di update dalam next entry....ponet dah nulis...hahahaha neh pun sambil curik2 jew masa bekerja........hik3








** Bos perli ku tadi...."eh...asiah...ada lagi kat opis...selalu 5.59pm dah cabut...hahaha"
=rini en.suami outstation bus...jawabku.......= dibantainyer gelak berdekah-dekah...hangin betul kau!!!!

Sebab selalu kan aku balik awak...rini jew lambat..huhuhu en.suami takde....so xmasak...bole balik lambat.heeeee





2 comments:

nora saniey said...

amboi m.cik piny 2 sbok pgg kain pengantin yer...

Shawf AM said...

dia kan pmak andam..mesti la snok skit.hihihe

Thanks n lurve all!!!